Karla🙂, GRATULUJĘ KOCHANA! Nie martw się- dopakujesz, i główka zrobi się maleńka 😁 śliczna lalka!
polonez, mam 'przyjemność' czyścić jednego zarośniętego delikwenta i też pluję kłakami.. alleluja golarki 😁 co ty chcesz, nieźle wygląda grubas 🙂
Raven, jaka kąpiel słoneczna 😎
Atamanka, przepiękne ciepłe zdjęcia! Zazdroszczę Wisły bardzo bardzo!
Strucelka, trening to sama wiesz- zdziałałaś cuda z Belfastem, chodzi jak marzenie- ale to ostatnie zdjęcie z boksu- Twój koń się uśmiecha 🙂 i to mówi mi najwięcej 🙂
Klami e tam koń, wiadomo że jest rewelacyjny i że to w ogóle inna liga, ale ja tam napatrzeć się nie mogę na Ciebie 🙂 Radość aż daje po oczach! Tak trzymać :kwiatek:
xxMalinaxx, bardzo lubię Waszą parę, więc pisz jak najwięcej i wstawiaj Muskata jak najwięcej 🙂
Nasturcja, a co tam u Żara? Jeździcie? 😎
Raven, ale słoneczny leniuch 🙂 muszę Was odwiedzić, skoro jesteśmy "po sąsiedzku" 😀
wendetta ależ Wyście postęp zrobili, pamiętam Wasze początki 🙂 a jak zdrówko Rudego?
Lov, ale Wy jesteście ogarnięci 😲 rachu-ciachu i po strach 😀 doganiacie mnie i Ducha 😁
A teraz moja kolej na chwalenie się. Mój koń jest piękny 😍
i chwila dla mamusi 😅 (nie bić za brak kasku - nie wszedł mi na głowę :zemdlal🙂
amnestria - prawidłowe podejście do konia 🙂 wendetta - najgorzej jak futro schodzi płatami, koń zaczyna wyglądać jak wygolony przez szalonego artystę 😜 xxmalinaxx - fajny portrecik
A ja mam dwa zdjęcia z domu, oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie posadziła na czymś tyłka 👍 Na zdjęciach poniżej czteroletnia kobyłka Nefretete, na razie bardzo krótko w pracy ale powoli ogarnia temat 🙂
Gniadul ma się dobrze, poza tym że postanowiła przenosić ciążę. Swoją drogą, kurde, jak ja lubię tego zwierza, z prawdziwą przyjemnością przyjeżdżam się z nią pomiziać co jakiś czas 😀
Karla🙂, gratulejszynz 🙂 Stanowczo przesadzasz z tym wiadrem 🤬 Pamiętaj, w dużej głowie duży mózg 😎 Uroda to i tak zawsze rzecz gustu, taki na przykład Skwarek nie jest w moim typie, a niby ładny konik z niego jest. Ha, a przy okazji wiem, czemu Bogdan do mnie nie dojechał w sobotę. Oj, nie doczekamy się wypasionej bogdanowej ujeżdżeniówki, nie doczekamy, a w każdym razie nieprędko... 🙁
juliadna, a Ty kiedy na siwego wsiadasz? Bardzo mu pasuje ten niebieski.
Atamanka, ale fajny spacer! 😀
Klami, wypaśny ten Twój łogierus 😍 Pięknie skaczecie!
Strucelka, masz prawdziwe sport-pony 🙂 Ale tybinki w siodle to bym Ci ciachnęła na krótsze jak nic 🍴
amnestria, Ty już wiesz co 😀 Ciesz się z chłopaka, wsiadaj i rób zdjęcia ile wlezie 🙂
U mnie dzieje się sporo, zaczynając od tego, że jakiś młody chłopak pewnym deszczowym wieczorem usiłował mi skasować samochód 👿 Na szczęście Mini okazało się być wściekle pancerne i jedynie na tylnym zderzaku zrobiła się rysa od ramki rejestracji. W drugim aucie wybiło się prawe oko :P więc zamach na mój zielony Autokar został pomszczony :P
Dobrałam się po trochu do dalszego ciągu Skwarkowych fotek i stwierdzam, że dorobiłam się zdjęcia na rozkładówkę 😉
Strucelka, po pierwsze ślicznie wyglądacie, elegancko, sportowo, super! Po drugie powiedz mi co to za śliczny pad! Klami, ależ on świecący, śliczny chłopak. Zupełnie inny niż Pączek nie? Wielki 🙂 xxmalinaxx, jaki z niego złośnik 😁 amnestria Mój koń jest piękny kocham No ba!
Atamanka sama boję się wiedzieć 😁 w planach jest kucyk startujący w Ctkach, ale co z tego wyjdzie... się okaże 🙂
Burza bo to zdjęcie sprzed treningu 😁 a tak na serio, no cóż, staram się by miał, na co tylko mogę sobie pozwolić 🙂 Myślę, że lubi jeździć do tej stajni, jesteśmy tam drugi raz i jest to ośrodek na na prawdę wysokim poziomie. A okno w boksie... marzenie 😉
quanta cieszę się, że to już nie tylko moje zdanie :kwiatek: a siodło to były testy pożyczonego Doga, dopiero na zdjęciach zobaczyłam, że siodło ma tak długie tybinki 😲 bo ogólne wrażenia z jazdy bardzo pozytywne.
Strucelka, oj, też mam ochotę wziąć maszynkę w rękę i mieć z głowy, ale a) koń by mi zszedł na zawał, b) z jego lichym zdrowiem to wolę dmuchać na zimne 😉
Atamanka, bo on JEST cholernie długi (i wąski- taki koński tramwaj), co niestety pracy w żaden sposób nie ułatwia... Amnesteria, dziękujemy :kwiatek: Niestety również pamiętam nasze początki (nie ma to jak połączenie jeźdźca, który nie umie NIC i popsutego konia 😉), ale... byle do przodu! A co do zdrowia- na razie "tylko" kaszle. Na szczęście skończyły się duszności i przyspieszony oddech w czasie jazd- nabiera kondycji. Poza tym nie kuleje, nic go nie boli, nie jest uszkodzony, poturbowany, może pracować- czyli jak na niego to wyjątkowy fart 😁 😁 Z Twojego młodego to drobny chłopak jest 😁 Czy to tylko tak pod Kujką? Masz jakieś wasze zdjęcie "w całości"?
Busch, daj boże, żeby schodziło tymi płatami, byle skutecznie! Czyszczę go 3 razy dziennie i za każdym razem kołdrę mogłabym wypchać, a nadal postępów nie widać- ja nie wiem, on odrasta w nocy? 👀 A kobyłka pod Tobą jak widać nawet bardzo ładnie ogarnia temat! Quanta, no wiesz! Ja się tu przed chwilą pochwaliłam, że mój zaczął pracować zadem, a Ty tu z takim zdjęciem wyskakujesz! 🤬 😉😉
Karla🙂, gratulacje! Konie po Ignamie są faajne 🙂 Mam nadzieję, że będą regularne fotorelacje z twojej strony 🙂 Klami, naprawdę udał ci się ten ogr niesamowicie! A jakie wagony na nim kicasz, jestem pod wrażeniem! Pisałaś już kiedy ten wasz debiut? jakie klasy jedziecie? amnestria, no wreszcie matka na koniu siedzi! Dawaj więcej fotek Duszka!
juliadna, mam u siebie konia z głowy identyko jak twój, tylko mój jest długi i bardziej biały bo golony:P Jak wróci z kliniki to mu cyknę zdjęcie bo wszystkie straciłam po awarii karty
epk, a czemu spacerujecie, ja coś przegapiłam, czy po prostu weekend macie zaplanowany spacerowy?
quantanamera, konia to już tu wszyscy łącznie ze mną chwalili ale Ty wyglądasz bardzo schludnie i elegancko.
Deb, dzięki, tym bardziej, że to jest elegancja second-hand 😀 Bryczki mają 4 lata, bluza - pamięta jeszcze czasy liceum, jedyna biała, jaką mam, oficerki z ebaya, kosztowały mniej niż wszycie suwaków do nich, no i kamizela z wyprzedaży. Może powinnam butik jeździecki otworzyć :P
Klami jak latacie i jak lśnicie 😀 Strucelka podziwiałam Twojego eleganckiego brykacza już na pb,jakie konkursy teraz jezdzicie? malina juz Ci to pisałam,ale napisze jeszcze raz-świetny komplet 🙂 juliadna wstaw coś jeszcze,bo urocze to Twoje siwe 🙂 Burza co tam u Piorka? Jak się Wam pracuje? Uracz nas jakimś zdjęciem 🙂
Piątkowe coś kiedy to znów wsiadłam na konia na chwile po tygodnia i moja podopieczna
juliadna-uwielbiam tego Twojego całuśnego siwosza 😜 okwiat- 😲 niesamowite i gratuluje 😉 wandetta-jestescie moja ulubiona parą re-voltową, przemiana jaką oboje przechodzicie jest niesamowita :kwiatek: Gratuluje i trzymam za Was mocno kciuki-i za dalsze postepy i za zdrówko rudego 🙂 Strucelka-ale pakerek z niego, a temperamencik to ma chyba podobny wlaśnie do mojego wiewióra 😁 😜 quanta-obrzydliwie piękne foty i faktycznie z sesji na sesje Ty co raz bardziej elegancka 🙂 xxmalinaxx-chyba trafił swój na swego 😉 widac, ze jesteście sobie pisani 🙂 bardzo fajna z Was para klami-Ty wiesz 😉 😜 amnestria- 🏇 opowiadaj jak wrazenia i koniecznie wstaw coś jeszcze pod Twoja sznowną osobą 🙂
:kwiatek: Duszek wygląda przepięknie 💘 Gratuluje pierwszych jazd.
Ja mam już pierwsze wsiadania za sobą. Siedziałam na młodym 4 razy, z czego 2 razy zaliczyłam glebę 😁
W zeszłą niedzielę umówiłam się z Kasią na 1sze wsiadanie o 06:30 (Kasia była w stajni przed 06😲0, żeby Żara wylonżować porządnie przed wsiadaniem) 😎 Mąż stwierdził, że jesteśmy nienormalne, ale dzielnie nam towarzyszył. Pomagał jako podrzucacz 😁 Najpierw się poprzewieszałam przez młodego (absolutnie nic sobie z tego nie zrobił 😲), więc Kasia rzuciła hasło: wsiadaj 😎 No to wsiadłam, ale że nie mam jeszcze za bardzo wyczucia 😡 to przysiadłam trochę za mocno. Młody strzelił z zadu, a Renatka łup 😵 😂 Tak skończyło sie 1sze wsiadanie
We wtorek była 2ga próba. Przewieszania, próby , żeby usiąść, usiadłam, młody zaczął nagle iść do przodu. Trzymałąm się dzielnie (Kasia konia też trzymała bardzo dzielnie :kwiatek: ) ale w końcu poległam 🤔trzałka: druga gleba. Po glebie jeszcze parę razy się poprzewieszałam i dałyśmy młodemu spokój
Dzisiaj też umówiłyśmy się o 06:30 i... było cudownie 😍 Poprzewieszałam się, Kasia nas oprowadzała. Czułam się jak na hipoterapi 😉 Wsiadałam, zsiadałam, powoli przekładałam nogę przez zad (powtarzałam tę czynność parę razy) aż w końcu wsiadłam 😍 Żar tylko łypnął okiem, przekręcił trochę łeb i chyba stwierdził, że skoro jestem uparta, to niech sobie siedzę i dorwał się do kieszeni Kasi kurtki z smakołykami 😂 😁 Potem zsiadłam, wyklepałam dziada, jeszcze raz wsiadłam i dałayśmy mu spokój. Jutro powtorka z rozgrywki. Jestem tak optymistycznie nastawiona, że mogę góry przenosić
wendetta, ostatnio rozmawialam z inna forumowiczka nt szmatoholikow i obludy na forum, o tym ze wiekszosc ludzi woli kupic sobie szmate z metka niz zainwestowac w trening swoj i konia. doszlysmy w koncu do pytania: a czy na forum jest ktos taki, ktory majac wybor, woli zainwestowac w samorozwoj niz szmaty? (zeby nie bylo - z konkursu zostali wykluczeni ci, ktorych stac na obie te rzeczy 😉 ). Mialysmy straszny problem zeby znalezc takie osoby, bylo ich naprawde niewiele ale TY sie do nich zaliczasz na pewno. Jak sobie przypomne Wasze poczatki i Was teraz - WOW. Bardzo sie zmieniliscie, przyjemnie sie na Ciebie patrzy i czyta relacje ze wzlotow i upadkow. Oby tak dalej! I zeby zdrowie Fuksowi pozwolilo dzialac jak najdluzej 😉
xxmalinaxx, ale fajnie obserwowac ile masz radochy z tego konia 🙂
Strucelka, wow gdzie to jest? ale tam ladnie! maly ot: Kucyk jest przebudowany zadem?
Klami, Twoj kon jest jak z eurosportu!
Dziewuchy tyle nawrzucalyscie tych zdjec ze nie mam sily komentowac wszystkiego, darujcie! Ja puchne bo Duszek jest mega milym koniem i tak mi sie przyjemnie na nim jezdzi, ze łojezu 🙂 I strasznie sie ciesze ze wlascicielka ma z niego rowniez radoche... Bo jeszcze 3 dni temu odstawil taka maniane ze trzeba go bylo zresetowac... ale po resecie jest bosko! I Gilunio tez sie chyba zresetowal troszke, bo wychodzimy z kryzysu 🙂 i juz wiemy, ze hanower to jest TO 😀 Kocham mojego konia 🙂 W ogole kocham konie 😉