Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Ambrozja-to widze regularnie pracujecie 😁 😉 Grunt, ze konisko sie juz poprawilo  🙂
madzia- 😀 nie ma za co 😉
wątek zamknięty
milusia łaaaa, dziękuję 😡 to naprawdę miłe co napisałaś :kwiatek:

Haaaamit 😍 milusia, jestem pod wrażeniem jak się u Ciebie odmienił (z powrotem 😉)

Ambrozja pracuj, pracuj 🤬 😉 Ile Twój dzieciuch ma 🙂 Kibicuję Wam, bo tyżeś go chyba kupiła niemal w tym samym czasie co ja swojego 🙂 Albo mi się porąbał (mój w listopadzie był kupiony) 😀
wątek zamknięty
milusia - A no niestety tak to wyszło, że tej zimy nie popracowaliśmy, ale od wiosny bierzemy się do roboty  😁
amnestria - Jeszcze 4-ro latek, w kwietniu 5 lat  💘 Dziękuję bardzo za kibicowanie, przyda się na pewno 🙂 No ja swojego kupiłam 21 października, czyli podobnie, podobnie  :kwiatek:
A jak tam Twój maluch?
wątek zamknięty
Atamanka super Wam w granacie!
tuch zdjęcia re-we-la-cja 😜
Bischa L trzymam kciuki za pozytywny obrót sprawy. Szkoda że tak wyszło, bo chyba byłaś mocno związana z Bezą i dobrze o nią dbałaś? A tu właścicielka taki numer robi... 🤔
quantanamera bu, szkoda że z Centuriona się wyprowadziliście 🙁 A busch będzie dojeżdżać do koni, które miała pod opieką?
darolga sto lat dla Korabskiego 🙂 Ale szczerze powiedziawszy zdawało mi się, że on jest starszy tylko trochę roztrzepany 😉

A ja mam radochę, bo Drago coraz bardziej się na mnie otwiera 🙂 Zawsze był przyjaźnie nastawiony, ale zazwyczaj z dystansem podchodził, a teraz tak się domaga pieszczot, przytulania i wzajemnego iskania jak nigdy 😀
wątek zamknięty
Lov, przepiękne zdjęcie 🙂

quantanamera, szkoda Centuriona 🙁 fajną ekipe mieliście taką 'do śledzenia'. Co to za nowa stajnia?
wątek zamknięty
Ambrozja, tak naprawde to mojego 26.10 zanabylam, tylko tak mi się zaokrągliło 😉 będę czekać na relacje :kwiatek: Mój dzidziuś zaczyna robotę myślę konkretną wkrótce, "pracował" już na wypięciu. Ale mój rok młodszy 😉 I też kwietniowy 😁

tuch zapomniałam skomciować 😁 zdjęcia MEGA! I ten fun, z przyjemnością się ogląda! 😀

Raven fajnie, że się zgrywacie i zaprzyjaźniacie 🙂. Mój jeszcze jest zdystansowany - tzn to jest pierwszy koń, który przybiegnie się przywitać (ale on to uskutecznia ze wszystkimi = obcymi), ale tak dłużej to... weź się odwal kobieto 😁
wątek zamknięty
Wooooow, dziewczyny, ale nam miło! Pokazałam Korabskiemu aż na lapku voltę, bo nie wierzył, że tyle życzeń dostał 😀

Gillian – dziękuję w imieniu Kucyka!
Xxflygrilxx – sto lat to on by ze mną nie wytrzymał 😎  dzięki w imieniu Księciunia!
Kujka – oj leci, leci… nie tak dawno był jeszcze takim chudym dzieciakiem, a teraz? Teraz to on się powoli staje mężczyzną! Powooooli – bo na razie mamy ciężki okres dojrzewania 😎  dziękuję w imieniu Korabskiego!
Arivle – przekazuję podziękowania od Czekoladowego!
Atamanka – dziękuję w imieniu Kucyka!
Hermes – ucałowany, kazał przekazać podziękowania! 😀
Ash – diabełka, dosłownie diabełka 😉 dziękuję w jego imieniu!
Aniaagre – Łobuz prosił podziękować za życzenia! Za komplement nie, bo on jest w sobie zakochany i przez to strasznie nieskromny! 😀
Anaa – dziękujemy ślicznie!  🙂 obym się z tym synalkiem coraz lepiej dogadywała!
Pauli – Korabski i ja ślicznie dziękujemy! Teraz pan Kucyk wkracza w poważny wiek, myślę, że praca z nim będzie coraz łatwiejsza 🙂
Maleństwo – a żebyś wiedziała, że drań 😎 ale nie zamieniłabym na żadnego innego! Dziękujemy ślicznie!  Ciepełko przygrzało, to i Twój przeżył drugą młodość! 😀
Alicja_8 – dziękuję w imieniu Czekoladowego! 🙂
Vill_18 – Kucyk kazał przekazać serdeczne podziękowania i zaprasza w odwiedziny!  😀 gratuluję udanego treningu!
Dzionka – dziękujemy ślicznie! Rany, jak miło, że pytasz 🙂 No więc po duuuuużym kryzysie, naprawdę duuuużym, zrobiło się fajnie – naprawdę faaaajnie. Z ziemi bomba, koń ma takie przypływy miłości, że czasem wymiękam, zawsze był towarzyski, ale nigdy taki przytuliński, nigdy tak się nie nastawiał do miziania i w ogóle. A już na pewno nigdy nie uznawał wyższości drapania nad żarciem – a teraz to on zabiera  się za kolację dopiero po wymizianiu. Czasem mnie z boksu nie chce wypuszczać. Także jest super. Z siodła – cóż, jest trochę fochów, nawet sporo – ale nie jakiś dużych. Chwilowe zawiechy typu galop w miejscu, dające się fajnie przepchnąć czy jakieś tam inne formy stawiania się. Ale nie wspina się, najważniejsze. Ma wielką ochotę pracować i pracuje super, serio super. Mimo warunków zimowych, zrobiliśmy duże postępy ujeżdżeniowe, także bardzo się cieszę. Jak warunki pozwalają  - kicamy sobie, ale tak raczej tytułem przypomnienia. Skokowo,mimo przerwy – nie leci, nie próbuje się ze mną zabierać, także fajnie. No i cieszy się nieziemsko ze skoków 😉 A generalnie to się terenujemy i wozimy stricte rekreacyjnie, ale fajnie jest 🙂 Tylko brykaniem daje mi nieźle popalić, sadzi z radości niemiłosiernie, tym bardziej, że dupka lekka, bo nie mogę go dobrze krzyżem przysiąść – w kamizelce nie umiem. Ale nawet mimo tego, wolę zostawić kamizelkę i się z nią ostatnio nie rozstaję 😉 nawet jeśli wsiadam na stępa 😉
Amnestria – dziękuję w imieniu Kucyka! Kazał pozdrowić Twojego łotra! 😀
Lov – Korabski kazał ślicznie podziękować! 😀 I powiedział, że jemu na rękę, że możesz się do niego zwracać Jego Wysokość Korabski lub Jego Korabska Mość 😎  a tak serio – jakoś się tak przyjęło u nas, że on jest Czekoladowy…i zostało 😉
Milusia – śliiiczne podziękowania od Korabskiego!
Misskiedis – przepięknie dziękujemy – oboje, bo życzenia nie tylko dla Korabka, ale i dla nas 🙂 on teraz powoli staje się mężczyzną, mam nadzieję, że współpraca będzie nam się układać coraz lepiej 🙂 ostatnio i tak mamy drugi miesiąc miodowy w związku, więc jest super 😀 
(bardzo dziękuję za miłe słowa, zaraz podrzucam PW! 🙂  )
Raven – dziękuję w imieniu Księciunia 😀 hihi, nie, to gówniarz jeszcze 🙂 i nie tyle co roztrzepany, ale potrzepany :P ale i tak go kocham!  Gratuluję takich fajnych relacji z Dragusiem, u nas to samo – normalnie drugi miesiąc miodowy!

Kucyk dostał full wyżerkę urodzinową, a potem zabrałam go w teren. Dawno nie byliśmy w jego ulubionym lasku, więc chciałam mu zrobić niespodziankę.
Strasznie mu się podobało, cieszył się jak głupi. Tak się rozemocjonował i tak przeżywał fajny teren, że pod koniec w drodze powrotnej mnie wysadził  😎
No ale wybaczam mu, ma urodziny, więc uprzywilejowany dzisiaj  😁 Wrócił potulnie do mamusi i pojechaliśmy dalej  🏇
wątek zamknięty
quanta po pierwsze dziękujemy ślicznie, a po drugie zazdraszczam warunków i w Largo i w Centurionie 😜
Raven dzięki :kwiatek: Super, że się coraz bardziej otwiera, takie rzeczy dają najwięcej radości 😀

Argosa dziś tylko chwilę pomęczyłam, podłoże niestety dawało się we znaki. Zaraz wyjdzie obrzydliwa, mokra, śliska trawa i znów kijowe warunki 🙄
wątek zamknięty
darolga miałaś pokazać zdjęcie tortu. 😀 I kiedy jakaś nowa sesja?
wątek zamknięty
Dzięki za wsparcie.Jak już dawno nie miałam uczucia że chce jezdzić, wsiadac, pocić sie 🏇

darolga Bardzo chętnie odwiedzimy Was.W ogole to mam zaległości i naobiecywanych odwiedzin 😉 Ale już z górki, do wiosny coraz blizej (pociesza się🙂😉
Mój ulubieniec, pan kucyk szalony jakości halowej, który nie uznaje zdania "nie skaczemy!skręcamy" 🤔
wątek zamknięty
amnestria - A no widzisz, to może wyjdzie też tak, że razem zaczniemy jakąś konkretną robotę, wtedy to już całkiem się dopasujemy  😁 A z którego kwietnia Twój? Hadzionek 15 kwietnia, fajnie wyszło, bo ja urodziny mam 12 kwietnia  😅
darolga - Wszystkiego najlepszego dla was  💃 Tak po cichu bardzo wam kibicuję  😅
Atamanka - boski ten Twój zwierz  💘
wątek zamknięty
Ambrozja się wie 😉 Dziękuję w imieniu zwierza! Btw. nie taki on całkiem mój, ja tu tylko dzierżawię i dopieszczam 😎
wątek zamknięty
Ddarolga, że tak powiem łan handred jers and so on 😉
wątek zamknięty
A busch będzie dojeżdżać do koni, które miała pod opieką?

Jeśli piszesz o Ciapce i Rusałce, to nie są pod moją opieką już od początku listopada, więc nie mam do czego dojeżdżać  😉
wątek zamknięty
no i po pierwszym treningu z nowym treneiro 🙂 Jak zeszłam z konia trzęsły mi się nogi, teraz ledwo żyję i kazałam chłopu podać mi obiad pod nos, bo nie dam rady mu pomóc 😀 Sporo nowości, będę się musiała poprzestawiać, ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona do współpracy!
wątek zamknięty
Dzionka zazdroszczę! Dawno już nie miałam takiego uczucia... 😉
Darolga spóźnione życzenia dla koniska 😉
Ja dziś spędziłam cały dzień pracując przed kompem i mnie noc zastała i nie mam już siły jechać do konia 😵 A nie byłam u niej od... środy. Jakoś ostatnio mam jakiś dół z racji tego, że tak rzadko u Libla bywam a jednocześnie nie potrafię się zorganizować. Ale w poniedziałek kończy mi się urlop, będzie więcej zajęć to i szybciej się ogarnę...
wątek zamknięty
Raven jestem niemiło zaskoczona, wcześniej nie było żadnych problemów. W dodatku mam wrażenie, że Ci ludzie sobie nie zdają też sprawy, jaką krzywdę robią Bezie. Przyjechała do mnie za pierwszym razem zatuczona jak prosiak. Odchudziłam na tyle, na ile się dało w 3 tygodnie. Wróciła do właścicieli, potem krótko po pierwszej wizycie przyjechała znów do mnie jeszcze grubsza niż za pierwszym razem i tak za każdym razem. Jak grochem o ścianę mogę prosić, żeby lepszą karmę a nie największe gówno obok Pedigree, tzn Chappi kupowali. I co? Kupili ostatnio znów Chappi 😵 A napisałam smsa, że karma się kończy i żeby lepszą kupili 🤔

Byłam przedwczoraj z Joląą w stajni, o to kilka zdjęć:

edit: poprawka w linku
wątek zamknięty
Dzionka no to przyjemnej współpracy życzę. A co ćwiczyliście? Jakieś konkrety czy ogólnie? 😉

Ja dziś miałam baaaardzo leniwy dzień w stajni, z Arkiem tylko spacerek w ręku i trochę z ziemi się pobawiłam.
Jeszcze kilka zdjęć z czwartku:

Przytulasy 😉
wątek zamknięty
Atamanka fajne zdjęcia. Patrząc na nie nawet toleruje tą cholerną zimę! 😀
wątek zamknięty
Dzionka, a z kim trenujesz jeśli można wiedzieć, co robiliście? Oczywiście może być na PW  :kwiatek:
Atamanka, masz pięknego arabka, ale zrób coś z tą jego grzywą bo IMO zrobiło się jej już za dużo 😉
Bischa, a kiedy odbierają w końcu Bezę od cb?

Po niemal tygodniu lonżowania jutro mam zamiar wsiąść i ma to uwiecznić fotograf, więc szykuje się na świeża dostawę rudych fot  😁
wątek zamknięty
arivle na początku lutego, jest u mnie do końca stycznia.
wątek zamknięty
Dzionka, wlasnie z kim teraz jezdzisz?
wątek zamknięty
Atamanka, arivle główną nowością było wyższe ustawienie Dzionka. Jeszcze tak na nim nie jeździłam, a okazało się, że dość szybko się rozluźnił. Największe skupienie było na tym, żeby mieć konia cały czas "przed sobą", żeby szybko odpowiadał na pomoce i był aktywny. No i dużo uwagi poświęcił mojemu dosiadowi na dojeździe do skoku i na samym skoku. Dzionek nawet się nie spocił, nic a nic, a ja byłam mokra mimo jazdy w samym sweterku 😀 Skakałam jakieś popierdółki, stacjonaty i okserki, z drążkami na dojeździe, nic specjalnego 🙂
wątek zamknięty
no i po pierwszym treningu z nowym treneiro 🙂

Znowu zmieniłaś trenera?  😲 O kurczę dziewczyno, ty to masz przerób!  🤣
wątek zamknięty
Kasija dzięki. Ja patrząc na te zdjęcia zaczynam tęsknić za śniegiem, bo ta plucha, która jest teraz... 😵
arivle dziękujemy, a z grzywą coś pomyślę, bo rzeczywiście wygląda już jak z buszu 😉 Albo przynajmniej na razie będę zaplatać.
Dzionka to widzę bardzo pozytywnie, najważniejsze, że Wam obojgu trener podpasował 🙂
wątek zamknięty
Sierra, jeździłam z Agatą Fanti i przyszedł jej czas na wydanie na  świat potomka 🙂 Zostawiła mnie i zaproponowałam męża w zamian, ale że nie znam go i nic o nim nie słyszałam wybrałam kogoś "z polecenia" 🙂 Mam pecha do "trenerów" jak nic.

Atamanka, nom, pasuje jak najbardziej! A jak ci się stoi tam gdzie stoisz 🙂?
wątek zamknięty
Kiedy w tym roku jest CSI w Sopocie?
wątek zamknięty
09.06.2011 - 12.06.2011

z Agata to i ja jezdzilam na poczatku mojego jezdziectwa  😎
wątek zamknięty
Agata fajna babka i ma super-walniętego psa 😉
wątek zamknięty
darolga, a ja Ci przekornie urodzinowo pożyczę, żeby koń zgrzeczniał i wywietrzały mu wybryki, będzie więcej czasu na pracę 🙂

Largo wygląda super, warunki na pewno nie gorsze, ale atmosfera... Powodzenia 🙂

Oj croopie, to może mnie uprzedź, bo na razie nie zaobserwowałam i popełnię jakieś faux pass 😁 Jak dziś wjechałam na halę z krzywą derką, to dwie osoby się rzuciły na pomoc. Więc chyba nie jest tak źle 😉
My też się tu wprowadziłyśmy aż z 7-ma końmi (a trzech kolejnych spodziewamy się jeszcze w styczniu). Mamy swoją własną siodlarnię, gdzie możemy robić absolutnie prywatny bałagan, więc nie narzekam póki co 😀iabeł: A zdecydowanie jestem rozczulona marchewkami, które konie dostają w pakiecie pensjonatowym, musli (jak wyżej) no i solarium bez żetonów 😀iabeł: Zapakowałam już obydwa konie - Skwarek jest zachwycony i zasypia błyskawicznie, a Ruda uważa, że ogólnie fajnie, ale 10 minut w jednym miejscu wieje nudą i w ramach rozrywki próbuje ponadgryzać wszystko w zasięgu swojej szyi, wliczając w to gumowe uwiązy, ozdobne główki koników albo ścianę. 🙇 Przynajmniej trenujemy cierpliwość 😉

Po samej przeprowadzce stajenni mnie zapytali, który z tych moich dwóch koni to ogier 🤣 No żaden :P To wszystko przez Skwarkę, bo ona głośno i dobitnie gruchała na konie, stajennych (i z żarciem i bez żarcia) i w ogóle było ją wszędzie słychać. Samemu Skwarowi zrobiło się chyba głupio, no i żeby nie ucierpiała jego męskość on też próbuje wydawać dźwięki. Na razie doszło do nieśmiałego "puh-puh-puh" nosem na widok Sary albo miski z żarciem 😉

No dobra, a teraz Wam coś pokażę 🙂
Pierwsze próby w okolicach Świąt, potem spokojne pokazywanie konikowi, że nie chodzi o wyścigi, tylko o wieeeelkie kroki i mamy coś takiego:

Full wypas! Tydzień temu (pierwsza jazda w Largo) było jeszcze tak:

Nogi już fruwały, szyja jeszcze za mało okrągła, a ja staram się zabrać razem z koniem i za bardzo nie przeszkadzać 😁 Niesamowite, jak się Ruda błyskawicznie uczy. Zaczęliśmy też robić podejścia do kręcenia się w stępie:

Do ideału jeszcze sporo brakuje, ale z jazdy na jazdę jest dużo bliżej tego, o co chodzi. Maleństwo powinna być dumna z konia! Dziś posadziłam na Rudej trenerkę i usłyszałam same superlatywy odnośnie kobyłki i też roboty na niej. Ha!  🏇

OK, a jakby ktoś jeszcze zatęsknił za Skwaruniem, to mam takiego:

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.