Laczeq, ja mam i dla mnie ono ma bardzo dziwne wymiary, w cob nie mogłam zapiąć podgardla i wędzidła, w full musiałam skracać paski (a inne modele QHP nosił cob bez problemu). Mam je rok z kawałkiem i jak już się "uleżało" to wygląda ok, na początku ciągle coś przestawiałam, bo nie podobało mi się jak leży. Drugi raz bym go nie kupiła. 😅
Altiria, o! A masz może jakieś zdjęcia jak leży? Bo ja ogólnie wzięłam full i pasków jako tako nie musiałam skracać ale mam wrażenie jakby ono się przesuwało „do przodu” i dość blisko oczu leży.
Laczeq, wygląda na za ciasny naczółek nad oczami, przez co ściąga paski policzkowe do góry. Jakby naczółek był źle wyprofilowany?
Edit.
Ewentualnie za duże - z tego co grzmią teraz wszedzie, sprzączki na paskach policzkowych powinny być poniżej oka, nie na nim ani przy nim
Laczeq, wygląda za duże na długość i za wąskie na szerokość. W sensie ten full na szerokość tak na styk jest, ale Cob zazwyczaj ma węższy rozstaw pasków i pewnie nachrapnik już by w ogóle był bardzo za ciasny. Ale tak zupełnie poza tym, to na pierwszym zdjęciu te paski wchodzą trochę mniej na kości jarzmowe, a na tych dalszych wpięłaś nachrapnik i pasek policzkowy odwrotnie w potylicę i dlatego wchodzi mocniej w oko, aż wygooglałam ten model i powinien być wpięty jak na pierwszym zdjęciu.Wymiana naczółka na dłuższy może też pomóc 🙂
Laczeq, tak na szybko mam takie, ja zapinam tak na drugim i trzecim zdjęciu, tak było na zdjęciach sklepowych, jak zapinałam odwrotnie to źle leżało. Na ostatnim zdjęciu cob - przy paskach wędzidłowych na ostatnią dziurkę wędzidło byłoby na styk.
Katasia, właśnie już byłam ogłupiona i próbowałam każdej możliwości 🙈
Bo na tym pierwszym zdjęciu tak jak było wypięte to paski nachodziły na siebie i się zastanawiałam czy nie będzie za duży ucisk 😩
Altiria, a to ciekawe, bo wersja czarna ma na zdjęciach producenta wpięte jak u Ciebie na foto, a brązowa odwrotnie, a ja już myślałam, ze coś mi się przewidziało 🙈
Laczeq, ja polecę Kawal, co by Katasia nie musiała. Mam konia z krótką i dość szeroką głową, gdzie przy ogłowiach cob mą naczółek full. Kawal leży pięknie, z resztą na młp koleżanki również.
Czy komuś moze rzuciło sie w oczy oglowie z podobna potylica i paskami policzkowymi jak Felix Buhler Vision, ale hmmm.... jakies ładniejsze? 😉 chodzi mi o oglowie z dobrze wyciętym miejscem na uszy, nieco cofnięta potylicą, bez skosnika lub z możliwością wypięcia skosnika tak, zeby nie bylo widac przypięcia? Jakiś lakierowany nachrapnik....
Mo B., Anatomiczne i z wypinanym skośnikiem to mogę polecić Kavalkade Caliano
Olejowanie skóra, mięciutka. Nachrapnik nie jest lakierowany
Ale mi się podoba😋
FB Vision jest bardzo ładne, fajna mięciutka skóra-ale w czarnym, bo w brązowym gorzej, przynajmniej takie mam doświadczenie
Dziewierz, jak skóra w tym kavalkade? Jest w miare, ale chyba FB vision ma bardziej wycięte w miejscu uszu. No i regulacje na górze zeby w dobrym miejscu wycięcie siedziało.
Do tego FB vision próbuje sie przekonać i chyba zaraz je kliknę...
faith, no właśnie masego rozważam dodatkowo bo opcja bezwedzidlowa mi sie podoba. Presteq niestety ma taki pasek jak skośnik.
moB Kavalkade Caliano jest top jakościowo, ale ono nie ma jakos bardzo cofnięte potylicy i ogolnie nijak sie ma do konstrukcji felixa.
Presteq zobacz sobie faysport, ten dolny pasek mozna wypiąć z tego co ogarniam.
Masego tez jest topka skóra ale tanio nie bedzie 🙂