A ja średnio polecam Kieffery, mimo, że mięciusie są bardzo. Miałam i na prawdę zarąbistego, do którego przykleił się złodziej i dwa średnio-udane. Jeden miał papierowe szwy, koń rozdarł nachrapnik podrzucając głową na lonży i to nie jakoś hardkorowo. Drugi jest mięciusi, ale rośnie. Po piątej dorobionej w nachrapniku dziurce się poddałam, ogłowie jak z gumy, rozciąga się okrutnie. Było na styk na mniejszego konia (cob/full), obecnie na luzie zapinam większego konia (xfull).
keirashara, nie chciałąś reklamować? Ja Kieffery kocham wielką miłością. Niedawno musiałam kupić nowe ogłowie w miejsce pożyczonego "na jeden trening" i podartego ogłowia Katharina. Nowe ogłowie (Ultrasoft Fashion)jest sporo ładniejsze, skóra boska. Jak się będzie zachowywać z czasem - zobaczymy, ale skóra w poprzednim ogłowiu była jednak hm... no lepsza była. Równie miękka, ale sprawiała wrażenie mocniejszej.
_Gaga, - kupowałam za granicą, zabawa w odsyłanie tego była nie warta świeczki. Podarcie było mechaniczne, jak ja komuś udowodnie, że koń głową machnął, a nie wywinał nic więcej? 🙁 Akurat też miałam na stajni zdolnego faceta, co nie takie rzeczy naprawiał i za marchweke dla konia zacerował 😉 A rozciaganie to cóż, z tym sie przy skórze trzeba liczyć w jakimś stopniu i też mogliby nie uznać. Dodatkowo i tak myślałam nad zmianą nachrapnika.
Potrzebuję ogłowie dla konia, który ma mlusią delikatną głowę, jednocześnie lubi ogłowia które mają bardzo mało koło uszu. Najlepiej chodzi mi w ogłowiu Horze Constance, ale ta skóra to jakaś mielonka a nie skóra, w związku z czym obawiam się , że w końcu się urwie to ogłowie i zostanę bez przed zawodami. http://konik.com.pl/oglowie-constance-horze
Horze Lester na koniu, robiłam szybko, bo parę osób mnie już prosiło. Młody mało współpracował i jeszcze w międzyczasie zauważyłam, że brudne jest po pracy 😵
Perlica, to ogłowie jest przepiękne. Zakochałam się jak tylko pojawiło się na facebooku sklepu. Żeby nie fakt, że mój koń ma łepetynę subtelną gabarytem niczym wiadro i do tego obficie malowaną to bym je zgarnęła w tej samej minucie co się pojawiło. 🙁
Klami, ,anai, ,kitty, mam je, ale jeszcze nie przymierzone, bo tak lał deszcz na zawodach, że szkoda mi było go 😜 Nie zazdrościć mi,bo pewnie mi zaraz koń rozerwie 😂
Perlica nic się nie stanie! czekam na foty 😉 Karmelita odradzam baaardzo i wszyscy znajomi skuszeni urodą ogłowia też... skóra się rozciąga, naczółki zjeżdżają na oczy, szybko się niszczą i nie znam konia, który by lubił debilne rozwiązanie potylicy.... edit. ale jak chcesz chętnie sprzedam, mam dwa modele z tej firmy 😂
O rety, to strasznie mnie zmartwiłaś, bo mam ogromny problem ze znalezieniem ładnego, jasnobrązowego ogłowia, a te wyglądają przepięknie na zdjęciach 🙁
Karmelita ja mam od nich ogłowie i nie narzekam, ale używam go bardzo okazjonalnie i mam konia, który nie niszczy sprzętu 😉 faktycznie jest przepiękne ale wydaje się też dosyć delikatne i pewnie za tą cenę można kupić coś trwalszego 😉
Gdzie znajdę nachrapnik w rozmiarze XXL? Taki miękko podszyty szwed, jak najbardziej miękki, na już 🙄 Przymierzyłam dziś nowe ogłowie horze livorno - niestety nachrapnik za mały o dobre kilka cm, nawet dziurek się nie da dorobić , bo za krótki. 👿
Dzięki dziewczyny za opinie. Ja swoje juz niestety zamówiłam, wiec najwyżej odeśle je jak przyjdzie 🙁 a nie widzialyscie jakis podobnych oglowii ale o zadowalającej jakości w tym kolorze?
Poszukałam w necie ale one są chyba tylko czarne i w ciemnym brązie? Tutaj właśnie pojawia się kluczowy problem, ponieważ ja potrzebuję jasny brąz (cogniac, tabacco).
Karmelita, mam ten sam problem co Ty i to od 10 lat! kupiłam ogłowie HKM Linda, mam je nowe w pace, ale jakość nie powala. To które znalazłaś jest piękne, gdyby było dobre jakościowo na pewno bym się skusiła!Daj znać jak coś znajdziesz.
Czym pielęgnujecie/ czyścicie swoje ogłowia? Odkąd kupiłam pożądne ogłowie ze świetnej skory, miękko podszywane i z lakierowanym nachrapnikiem szkoda mi traktować je jakimiś kiepskimi środkami, zwłaszcza cześć lakierowaną nie wiem czym traktować. Lubię mydełka i balsamy w pojemniczkach z gąbeczką, za spryskiwaczami nie przepadam. Myślałam nad veredusem tyle ze mydełko ma tylko w spreju, a ze trafiła mi sie okazja C&D&M mydełko 500 ml za 25 zł ( w sklepach za 50-60 zł ) to pomyslałam ze wezmę, firma ma fajne opinie. Do tego ew balsam z veredusa dokuić. Jakich wy używacie i jak czyścicie części lakierowane ?