Hooks? Albo Ursus, jego rozwiązanie wypinanej szlufki jest imo genialne, nie widać, jak się wypnie, i wpięta też wygląda ładnie (te zapięcia od fabrycznych ogłowi mi się nie podobają...).
Hm. 350 bez wodzy u Pana Marka, o ile dobrze pamiętam. Kurde, Pan Marek jest już Re-voltowym celebrytą. Szukałam teraz ceny, przelatując po kolei wątek wstecz i nie jest wspomniany może raz na 10 stron. 😀
lillid, to już ta sama cena, co u Pana Marka, a mogłabym się jeszcze pokusić o opadający naczółek i profilowaną potylicę.
Te dopiski na stronie Arcusa mnie rozbrajają. 😀 "Z uwagi na indywidualne preferencje jeźdźców zalecamy indywidualny dobór rodzaju wodzy do zakupowanego ogłowia". Dobra, nie ma wodzy w zestawie, spoko, nie musicie się tłumaczyć. 😀 Ja to nawet uważam za plus, bo używam tylko jednego rodzaju wodzy, ale ten punkt w opisie większości ogłowi mnie rozczula. 😀
Moona, jak odbierałam swoje i pytałam o to pana Marka, to powiedział, żeby na początku niczym nie smarować. W sumie nie smarowałam go do tej pory (mam je ze 2 miesiące). 😡 Tylko przejeżdżam chusteczkami dla dzieci z kurzu po jeździe i tyle. Ale chyba muszę przesmarować naczółek, bo ciągle trochę odstaje. Tak to reszta się od razu ułożyła.
Zbieram sie do zakupienia nowego oglowia. Zależy mi na dobrej cenie i żeby jakość tego oglowia była taka żeby po pół roku sie nie rozsypało 🙁 znalazłam takie dwa , wiem ze lester jest polecane ale co sądzicie o tym fair play ? Czy najlepiej by było zamówić u P. Marka? Ale tam to już wgl cena będzie wysoka razem z fajnym naczółkiem i wodzami... http://dobry-kon.pl/opis/8286863/fair-play-oglowie-firenze.html http://konik.com.pl/oglowie-lester-horze
Anitenka, w ogóle ogłowia Horze są z bardzo niegłupiej skóry te powyżej 250zł. Ale absolutnie zawsze lepiej zamówić u p. Marka 😉 wodze bym olała i jeździła w aktualnych, to już trochę potania imprezę.
Ja ostatnio miałam w rękach na przymierzeniu Horze Florencja-naprawdę bardzo ładne ogłowie, super na głowie wyglądało, ale jakość zdecydowanie nie na 270zł.
beatasis masz ta Florencję? Ja bym się nad nim zastanowiła, ale nie dość że dostałam je przytarte, to jeszcze bez wodzy. A rabat jaki mi sklep zaproponował w związku z tym nie był adekwatny do tego. Więc je odesłałam. Ale na koniu było 😍
Mam w kolorze czarnym, powiem szczerze że to jedno z moich ulubionych ogłowii, w komplecie miało cieniutkie, delikatne wodze. edit. Szczególnie urzekł mnie naczółek 😉 Są diamenciki, ale bardzo subtelne. Wstawiam fotkę:
beatasis, to ogłowie palemka, wyglądało jak ogłowie za 120zł. Pomijam brak wodzy (które gdzieś zaginęły) i obtarcie (uszkodzenie może w każdej chwili przytrafić) ale skóra była miejscami taka papierowa, niedofarbowana. Generalnie jakość kiepska jak za tą cenę. Ale fakt, że samo ogłowie jako model jest śliczne.
nasicc, - niestety nie, ogłowie kupowała kilka lat temu i nie pamięta, a na fotkach nic nie widać, tj. widać po prostu brązowego meksykana 🙁 Genralnie takie, tylko brązowe - klik