Forum konie »

Ogłowia

brzezinka lakierków nie lubię, ale ogólny efekt jest mega!  😍 Naczółek super wygląda na malowanym pyszczku, chyba muszę zaadoptować pomysł  😉
Kilka dni temu dotarło do mnie nowe ogłowie Equipe ( to: http://x-horse.com/equipe__oglowie_emporio_bre08-10476i ) i musze powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Wykonane z bardzo fajnej skórki, ładnie zrobione itd. Za te pieniądze to już w ogóle super bym powiedziała. Polecam.
Ktoś wie gdzie dostanę takie ogłowie?
Powiem Wam, że macałam ostatnio w sklepie BRy i IMO jakość skóry nie jest adekwatna do ceny. Mój HKM ma lepszą jakościowo skórę i miększą. No chyba, że BRy z czasem miękną... Obok wisiał Wembley no i to jest skóra rewelacja. Osobiście za te pieniądze które krzyczy sobie BR, wolałabym zamówić ogłowie w Ursusie.
Ja mam BR za 5 stów chyba (już nie pamiętam) i niestety nie jestem z niego zadowolona 🙁 Nachrapnik jest jakoś krzywo uszyty, cały czas się przekręca na jedną stronę, jakość skóry nie umywa się do tej pana Marka z Ursusa... Tylko ładne jest to ogłowie, muszę przyznać 🙂
nie wiem gdzie zamówić nachrapnik zapinany z dwóch stron - symetryczny, a o BR słyszałam już podobne opinie jak Wasze 🙁
Jak cenowo wypada pan Marek jeśli chodzi o ogłowia , części itp ?

Ostatnio sprawiłam sobie takie cudo od nas z ogłoszeń, naczółek identyczny jak BR bling bling.
szuwar, pokazuj na koniu 🙂

Ja nieśmiało powiem, że idzie do mnie

Pękłam jak je zobaczyłam, a i tak zmieniam kolor.
Burza, świetne!  Bardzo podoba mi się nachrapnik.  Co to za firma?
anai, Premiere. Czuję, że ten nachrapnik to może być strzał w dziesiątkę. Na pewno nie chcę zwykłego okrągłego, myślałam też o dwucycu. Z czasem będę robić docelowy munsztuk u Ursusa i do tego czasu muszę wiedziec co mi się podoba.
To dwucyc, chyba najlepszy dla mnie jak dotąd

Kwadrat to jedyna co myślę, że może być opcją- a tutaj mnie zachwyciło wszystko 🙂
To ja w ślad za Burzą również się pochwalę nowym zakupem 🙂.

Zobaczymy jak na siwej głowie będzie się prezentować.
Burza wszystko tylko nie dwucyc, błagam! 😁
Daj znać jak skóra w tym Premiere bo jestem bardzo ciekawa. Skąd zamawiałaś?
Burza świetne te ogłowie 🙂
Burza śliczne ogłowie!
Burza wszystko tylko nie dwucyc, błagam! 😁

Oj popieram, popieram! Dwugarbność to tylko na wielbłądach dobrze wygląda 😉
Coś oryginalnego, ale eleganckiego, żeby podkreślało zgrabną głowę, a nie udawało dziwoląga  😀iabeł:
Strucelka, no jak skąd? od quantanamera, 😀 będę macać i będę pisać, rozpuszczona ursusami 🙂

Dobra dobra, siłą mnie tak... ani jednego głosu na plus za dwucycem poza moim, przegłosowany na zawsze 😉

olga96, Precelek, dziękuję. Cała lata mnie żadne tak nie strzeliło 🙂
Burza, też je dziś oglądałam. 😀 Ale pod kątem rudego koleżanki (i czarne). Niestety ona nie lubi kryształków złoto-pochodnych i się nie dała namówić, wybrała Orleans... Dzięki quancie :kwiatek: na szczęście zrezygnowała z białego podszycia (chociaż tyle...) i z myśli o ogłowiu rurkowym - na tej konkretnej głowie pierwsze wyglądałoby tragicznie, drugie nieszczególnie. Trochę szkoda, że mój ma minus miliard szans zmieścić się w coba, bo chętnie bym przymierzyła, jak taki bling wyglądałby przy jego odmianie... Cóż, mniej mnie będzie kusić. 😀iabeł:
Burza, bo ja nie zdążyłam 😉 Ja mam dwucycowe, no ale ja mam bardziej wielbłąda niż konia 😉 Ma tak wielki łeb, że to nawet się nie rzuca w oczy 😀
ja tam miałam dwucyca i uwazam że na duże głowy są jak najbardziej ok

deborah przepraszam, że  🚫 , ale to zdjęcie jest tak urocze, że poprawiło mi humor na cały dzień  😍
Teraz troszkę zgłupiałam 👀
Wchodzę na stronę horse-trade, widzę ogłowie Burzy i adnotację "producent BR"
http://www.horse-trade.pl/pl/p/Oglowie-PREMIERE-Dijon/3075
To w takim razie Premiere jest drugą marką BRa? Czy jak?
I czy te ogłowia to to samo Premiere czy inne?
[url=https://www.facebook.com/pages/ADM-Ogłowia-Premiere/143364765837678?id=143364765837678&sk=photos_stream]https://www.facebook.com/pages/ADM-Ogłowia-Premiere/143364765837678?id=143364765837678&sk=photos_stream[/url]

quanta dałoby się takie ogłowia sprowadzić do animalii?
Strucelka tak było juz o tym kiedfyś, że Premiere to troche tańsza wersja BR🙂 Skóra podobno podobnej jakości. http://br-konie.pl/dla-konia/oglowia/oglowia-szwedzkie/ tu są inne modele🙂
Chciałabym brązowego Premiera. Tylko mam dylemat. Czy nachrapnik z białym podszyciem, czy nie. Koń gniady, z szeroką łysiną. Co sądzicie?
Osobiście szerokim łysinom i białym podszyciom w komplecie mówię nie. 😉 Będziesz miała krzyż na pysku i w ogóle jakoś za dużo białego naraz jak dla mnie...
Ja jakiś czas temu kupiłam ogłowie Premiere Orleans (dziękuję quantanamera  :kwiatek: ). Według mnie jak za taką cenę ogłowie jest godne polecenia.
I super leży na głowie mojego konia  😉
Strucelka, to drugie co podlinkowałaś to nie Premiere (swoją szosą ciekawe kto pozwolił na zmianę nazwy firmy...) tylko Premiera 🙂. To zupełnie inna marka. Zobacz ich katalog sobie tutaj: http://www.equiteam.pl/

Mi się strasznie te ogłowia Premiera podobają - mam okazję oglądać je na kilku już koniach i są naprawdę ładne! Kobyła mojej siostry od jakiegoś czasu nosi takie i wygląda w nim jak laleczka - mimo, że to kawał konia z dużą głową. Skóra jest bardzo fajna, kryształki błyszczą mocno. Cena całkiem umiarkowana jak na takie ogłowie.

Jeśli masz FB, to tu jest zdjęcie wielkiej siwej baby z wielkim łbem w jednym z tych ogłowi
epk, uroczo!!!
Burza, też mi się podoba 🙂. I bardzo fajne jest to, że naczółki w tych ogłowiach są faktycznie długie. To powoduje, że nie ma problemu, że ogłowie dobre rozmiarowo, a naczółek ciągnie ogłowie na uszy, a z przodu wcina się w czoło 😉
Burza, uff, na taki ładny łepek, dwucyc na nim to grzech ciężki po prostu.

A Premiere są faktycznie dwa różne, obydwie firmy holenderskie - jedno to marka ze stajni BR, fajna jakość (sama używam treningowo), bardzo fajna cena (zważywszy, że ogłowia są z wodzami). Drugie to Premiera - nie macałam ich dokończynowo, ale design mają bardzo bardzo apetyczny i mega wybór kolorów (dowolne podszycia, i ciemny brąz, i jasny koniak). Zadaje się są bez wodzy, cenowo bardziej jak BR. Zairka ma albo miała takie ogłowie, może nam coś napisze o skórze 🙂
Ja macałam nie-BR Premiera-ładne,ale marne-widać klej,brzydko farbowane i naczółek też niezbyt powalający jakościowo.Mam BR Kingston odłożony w szafie-jeszcze nie używałam,ale cieszy bardzo moje oko,bardziej niż premiera nie-BR.

edit: poprawiona nazwa
DressageLife, Premiera nie Premiere 😉

Ja tam obecnie oglądam 3 ogłowia i wszystkie są super wykonane - żadnego kleju  😲, skóra fajna, żadnych brzydkich farbowań. Mogę porobić szczegółowe fotki.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się