Forum konie »

Ogłowia

Louisa, o wiele lepiej, ja też mam te złote na kasztana i forumowa epk ma identyczny zestaw. Jest szał, a na słońcu trzeba oczy mrużyć. 🙂

Na kasztanach jeszcze super wyglądają cyrkonie Crystal AB (Aurora Borealis) - one się skrzą nie na biało, tylko w kilku srebrzystych ciepłych barwach, coś jak tutaj:
Moja koleżanka miała wątrobianego konia i zamówiła sobie takie ogłowie z ciemno- żółtymi kryształkami (możliwy wybór innych kolorów w opcjach)

Normalnie, szał ciał, pamiętam, że żadne kryształki nie zwróciły mojej uwagi tak mocno, jak te 😉

http://www.pinkequine.com/acatalog/Tyffany_Bridle_-_Straight_Browband.html
ashtray, dokładnie ten - ten sam jest w ogłowiu BR Cheshunt.
quantanamera, on najbardziej świeci u mnie na hali 😉 - światło pada ze wszystkich stron i odbija się na wszystkie - genialny efekt. Na słońcu trochę mniejszy 😉
Absolutnie boski naczółek, btw Misia ty przypadkiem nie identyczny przekładałaś do nowego munsztuka?
Quanta dzięki. Ten naczółas chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu, ale ciągle mam wątpliwości czy na takim pstrym łbie będzie to wyglądało estetycznie i elegancko. Obawiam się, że może być festyn 🤔
ashtray, u was ja bym widziała gładką czekoladową rurkę na czole.
ashtray, zimne - srebrne, czarne, białe - naczółki na zimne maści (kary, siwy), a ciepłe (złoto, bursztyn, crystal ab) na ciepłe, szczególnie kasztanki. A u Was ta maść to w sumie nie wiem, czy zimna (siwek) czy ciepła (bo z hreczką) 😀

Coś gładkiego może faktycznie, opadająca rurka by była fajna 🙂
Właśnie teraz mam taki zwykły czarny naczółek:

Niby opadający, ale zwykle układa się tak:

Burza czekoladę kiedyś nosił. Chyba było nie najgorzej:

Ale kiedy reszta sprzętu jest czarna, to jakoś to nie bardzo wygląda...

No i jeszcze kiedyś był epizod kolorowych kryształków.

Wiem, nachrapnik za wysoko 😉
ashtray, hmm wcale nieźle z tymi kryształkami ale aktualny najlepszy! Dałyby radę te bursztynowe kryształki na brązowym ogłowiu delikatnym z szerokim szwedem 🙂 na czarnym sama nie wiem.
Burza ja przekładałam srebrne 😉
Ale wielkość ta sama 🙂
A jaki naczółek by dobrze wyglądał na wielkiej szerokiej i mocno malowanej głowie ??
Klami ja bym celowała w coś takiego BR
Na poprzedniej stronie wstawiłam mocno malowaną kasztankę w takim złotym. Tylko nie wiem jak się mieścicie w fulla.
Louisa, słabo.... szczególnie, że to opadający, więc ściśle przyklejony do głowy będzie wyglądał nijak.
JA zwykle wszędzie przepinam naczółki, bo głowe to on ma w sumie normalnego fulla. Tylko czoło strasznie szerokie i uszy szeroko osadzone, więc naczółki full "ściskają mu mózg".
Cóż to takiego jest?  👀
http://tablica.pl/oferta/oglowie-CID767-ID4nluz.html#904465f361
Początkowo myślałam, że ta gruba część to nachrapnik, ale widać, że sprzączki do wędzidła/wodzy są z drugiej strony.
???
Może coś na kształt kantaroogłowia?
Czy jakaś dobra duszyczka ma może zdjęcie tego ogłowia na koniu ? http://www.gnl.pl/dla-konia/oga-owia-i-nacza-a-ki/z-nachrapnikiem-kombinowanym/oglowie-star-silverstar.html
Chodzi mi dokładnie o naczółek .
A ja zaopatrzyłam olbrzyma w nowe ogłowie, kolorek fajny, jakościowo też, ale... okazało się, że ma za ciasne podgardle (a rozmiar FULL). Pojechałam wiec do sklepu i wymieniłam na ten sam model ogłowia Fair Play, ale w rozmiarze XFULL. Jakościowo było zupełnie inne od FULL-a, ale było widać, ze inaczej zapakowane fabrycznie (z innej linii produkcyjnej?). Założyłam, przymierzyłam i... nie, futrzak "pływał" w XFULL-u, więc... pojechałam jeszcze raz do sklepu jeździeckiego i wymieniłam na FULL-a, tego co poprzednio  🤔wirek: Nalatałam się, ale w końcu zadowolona wróciłam do domu, dorobiłam dziurkę w podgardlu dziurkaczem do i skór i wcisnęłam w to ogłowie Pana Futrzastego. Teoretycznie ok, ale coś mi jednak nada nie pasuje... Żal mi się rozstawać z tym ogłowiem, bo skóra wyjątkowo fajna i kolor przeboski, ale nie wiem, czy leży jak powinno, jakoś nie jestem przekonana.
A co Wy myślicie, leży dobrze? Czy puścić w świat?  🤔
Nocte uważam, że ogłowie wygląda na nim ładnie, ale to podgardle jednak trochę się przekręca i mi by chyba przeszkadzało... chociaż sama nie wiem czy bym sprzedała, bo oprócz tego bardzo mu pasuje 🙂

ja również zostałam posiadaczką ślicznego naczółka BR gold i sądzę, że moja Thalia prezentuje się w nim super 🙂
polecacie ogłowia z Daw Maga?

Jutro będzie u mnie przedstawiciel z siodłem, skoro siodło firmowe to może i ogłowie do pary?  🙄

Będę wdzięczna za opinie do jutra do 15  😀  :kwiatek:
Ja miałam ogłowie Daw-Maga 8 lat, nie oszczędzałam go, a i tak przez ten cały czas świetnie wyglądało
Florencia to jest ten z kryształkami i łańcuszkiem? Megaaaa 😲
Nocte uważam, że ogłowie wygląda na nim ładnie, ale to podgardle jednak trochę się przekręca i mi by chyba przeszkadzało... chociaż sama nie wiem czy bym sprzedała, bo oprócz tego bardzo mu pasuje 🙂

Myślę, że sie ułoży z czasem
Nocte, podgardle za miesiąc, dwa puści i będzie w sam raz. Ogłowie śliczne zwłaszcza jakby naczółek wymienić na zwis jakiś 😉
Sądzicie, że jest dobrze dopasowane? Czy coś jeszcze pozmieniać?

Kastorkowa, naczółek mógłby być większy ale futro też może oszukiwać. Nachrapnik bym podciągnęła jeszcze z dziurkę do góry.
Właśnie dziś opuściłam nachrapnik bo wydawał mi się za wysoko. Tak wygląda dziurkę wyżej.
Florencia ten masz BR Glassed Crystal?
Masz zdjęcie na którym lepiej widać? Mam taki srebrny, muszę przymierzyć na rudą, bo fajnie wygląda
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się