U nas wszystko płynie, a wody Wisły 5x w tym roku, opierają się o wały przeciw powodziowe, marnie to wszystko widzę na wiosnę,a Zalewski dzisiaj w eko-radiu, straszył że Styczeń 2011r, to na pewno zapamiętamy do końca życia. Już się boję co to będzie. 😲
piekna jest ta zima i naprawde by mi snieg nie przeszkadzal gdyby tylko bylo choc troche odsniezane... ulice bielutkie, pare dni temu po dluzszym czasie gdy nie padalo ulice nadal byly pod sniegiem! i to glowne! na osiedlowych nie da sie w ogole jezdzic... chodnikow nie widac absolutnie nigdzie - albo kilka centymetrow lodu, albo wyzej kostek sniegu 🙁 dzis znow syyypie.
Wczoraj w Józefosławiu ok godz. 13 było +10 stopni 🙂 Co prawda przepływająca tędy rzeczka mocno podniosła swój poziom ale jeszcze jest oki. Dzisiaj był odwilży ciag dlaszy rano- południe od +3 do +7 nei wiem jak teraz 😉
w trojmiescie odwilzy w sumie nie bylo. jednego dnia popadal deszcz, wiec na wierzchu stworzyla sie niemal centymetrowa warstewka lodu - piekna, a jakze... szkoda tylko ze ani sie chodzic nie dalo po tym ani z koniem w snieg juz nie jest tak bezpiecznie wjechac...
Nawet trochę więcej tego lodu się zrobiło. Dzisiaj rano odkuwałam z samochodu. Na dachu dobre 2 cm były. Teraz na tym wszystkim jest jeszcze kupa śniegu i saperki / łopaty / pomoc sąsiedzka w ruchu jeśli ktoś w ogóle chce marzyć o wyjechaniu autem spod bloku 👿
Józefosław -8 do -10 siedząc na hali sporo czasu ....Nie mogłam wstać z krzesła- kolana odmówiły posłuszeństwa i ...skrzypiały. 🤔 OD PRZYSZŁEGO ROKU - INWEST W CIEPŁE BUCISKA! 🏇