nie mam śniegu prawie na całym podwórku, leży tylko pod siatką gdzie zawiało, i pod chojakami na podjeździe z odgarniętego, pies ma radoche bo może w nim kopać jeszcze chwilkę 😉 na wiatrówkę dzisiaj zdecydowanie za ciepło, już ponad 10 w cieniu na plusie, a słoneczko daje ognia słodko czyżby się miał nie spełnić żart usłyszany w RMF-ie, iż maj będzie taki gorący że w klapkach po śniegu będziemy zapychać? taaa...
myślicie, że można oficjalnie ogłosić wiosnę? Mój kot nr 1 przesiedział wczorajszy dzień na dworze (całą zimę nawet nosa za drzwi nie wystawił!), a kot nr 2 pierwszy raz w tym roku nie raczył wrócić do domu na noc.
Na pomorzu od wczoraj szaro-buro i pada, ale jak wyszłam wieczorem z psem... Obłędnie pachniało deszczem! 😍 Uwielbiam zapach wiosny, jak jeszcze w weekend uda mi się wpaść na hipo (zapach wiosny na hipo jest jedyny i niepowtarzalny 😜 ) to w ogóle będę zaćpana 🤣 Wczoraj też pochowałam puchowe płaszcze, rękawiczki, czapki i kozaki (a brr!) Teraz trzeba uzupełnić garderobę 😎
A dziś przy lotniskowym zadupiu całe +3, więc... Maamoo, w kooońcu!!!
6 rano +12 za oknem kupiłam dwa krzaki borówki amerykańskiej, wypierniczę porzeczkę której nikt nie je i wsadzę borówę 😉 obecnie kropi, chyba z koni nici dzisiaj