Kami, jesteś pewna, że warto się w to bawić? Gdzie masz plener? Ja młodych przetargałam przez rezerwat przyrody. Butów prawie nie widać na zdjęciach. Obcas podobno wchodził w ścieżkę jak w masło. Ale myślę, że było warto 🙂 Niestety zarówno rąbek sukni jak i buty pobrudziły się.
Kami moje były z satyny, też robione na zamówienie. Rewelacyjne i też chciałam farbować ale znawcy od butów mi to odradzili - zniszczą się. Więc je sprzedałam bo w białych nie będę chodzić. Natomiast dali mi świetny sposób na wyczyszczenie ich - lekko je zwilżyłam wodą, posypałam bardzo grubą warstwą mąki ziemniaczanej i pozwoliłam porządnie wyschnąć. Potem delikatnie szczoteczką starłam mąkę. Były idealnie czyste. 😉
Myślałam o jakimś szarym, żeby nie było brudu widać 🙄 problem w tym że nie mam pojęcia gdzie to zrobić - google praktycznie nic nie wypluwa, u szewca owszem ale tylko skórzane 🙁 tam gdzie kupowałam buty powiedzieli mi, że będzie ciężko kogoś znaleźć, bo satyny się nie farbuje ze względu na zacieki 🤔
Dzięki Muffinka 🙂 tylko że okropnie żal się ich pozbywać 🙁
ja sobie swoje zostawię. Mam ecru. Jesli nie będą bardzo zniszczone i uda się je odczyścić, to pewnie będę chodzić w nich. A jak nie, to zostana na pamiątkę. Majątku nie kosztowały 🙂
buty Rainbow satynowe sie farbuje u nich, robia to za jakies 15 euro, wiec mysle ze innych firm tez. tylko widocznie to trzeba umiec jak sie wiele ludzi nie podejmuje tego.
a tak sobie mysle moze wystarczy kupic farbe taka do tkanin ,ale nie barwnik, a taka która mozna malowac wzorki czy obrazki na koszulkach, pedzelek i jazda zgodnie z kierunkiem włokien.Mysle ze moglo by to zdac rezultat (tak tylko sobie gdybam)
Dzwoniłam do cechu rzemieślników - w Krakowie nikt się nie zajmuje farbowaniem satyny 🙁 dzisiaj spróbuję patentu z mąką ziemniaczaną, bo mam już nawet kupca na butki. Tylko, że po poniedziałkowym plenerze wyglądają koszmarnie 🙄 Dostałam zdjęcia od mojego przyrodniego brata i muszę się Wam pochwalić, bo udało mu się genialnie uchwycić niektóre momenty 😅 Zdjęcia z pleneru powinny być w przyszłym tygodniu - już się nie mogę doczekać 💃
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie świadków. Czy dla nich też powinnam zamówić kwiatki ? Zamówiłam tylko bukiet dla siebie, stroik dla męża i kwatki do włosów. Teraz mam dylemat...hmmm...
a po co swiadkowej? eeee bez przesady 😉 moj facet nawet kwiatkow miec ie bedzie bo tez nie chce. teraz mam problem ze znalezieniem odpowiedniej poszetki 👿
Ja gdybym drugi raz brała ślub ( 😁 kto wie) to nie chciałabym wcale bukietu, on tylko zawadzał 😉. Właściwie to po co on jest? Ja chyba bukiet zostawiłam pod ołtarzem Matki Boskiej, albo miałam drugi w tym celu, nie pamiętam już co z nim było. W ogóle u mnie w katedrze były jakieś dziwne zwyczaje, kazali nam kupić tort i wino i nieść to do ołtarza przed komunią, dziwnie ludzie patrzyli jak w połowie mszy wstaliśmy i poszliśmy na koniec kościoła po te rzeczy, może myśleli że się rozmyśliliśmy 😀
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie świadków. Czy dla nich też powinnam zamówić kwiatki ? Zamówiłam tylko bukiet dla siebie, stroik dla męża i kwatki do włosów. Teraz mam dylemat...hmmm...
tak, dla świadkowej małyu bukiecik, dla świadka do butonierki i męża też w tonacji Twojego bukietu
Edit ja miałam bukiet ze storczyków (widać na zdjęciu), świadkowa mniejszy z takich zielonych stokrotek z jednym storczykiem (widać na tym zdjęciu z autem), obydwie storczyki we włosach i obydwaj panowie storczyki w butonierkach. Wszystkim się bardzo podobało 😉 Ale co racja to racja - bukiet mi czasem zawadzał. Jak byliśmy w plenerze to się fotograf uparł na dużo zdjęć z nim, a ja go co chwilę gdzieś chowałam 😁 Natomiast nie przypuszczałam, że skubaniec prawie dwa tygodnie wytrzyma. Dopiero wczoraj go wyrzuciłam. A dodam, że nie stał w wodzie bo nie było jak. Przeleżał tylko tydzień w lodówce 😎
jak ja byłam świadkową, to nie dostałam bukietu. Miałam za to przypiętą taką jakby bransoletkę - biała ozdobna wstążka z białą różą, to samo świadek dostał
Hmm no właśnie te kwiaty to masakra. Ciężkie ja nie wiem. Zastanawiam się bo np. w czasie mszy są momenty kiedy oddaje bukiet świadkowej, więc ona wtedy trzyma 2...mój wybranek powiedział, że to ja jestem księżniczka w tym dniu i to ja powinnam się odznaczać, nawet jeśli chodzi o bukiet...Teraz to mam dylemat.
kami twoj maz mial kwatka ale w kieszone a nie w butonierce. butonierka to ta dziurka na klapie. tam sie powinno przypinac kwiaty. w kieszonce jest miejsce na poszetke, ale jak sa kwiaty na klapie to sie z poszetki raczej rezygnuje.
W ogóle bardzo polecam tą pracownię. Prowadzi ją bardzo miła dziewczyna, widać, że wszystko ma ogarnięte 😉 Potrafi bardzo dobrze doradzić, no i ceny nie zwalają z nóg.
Moze to pytanie, to watku o biusciastych, ale poniewaz chodzi mi konkretnie o bielizne slubna tutaj skieruje moje zapytanie,
Moze macie jakies namiary, albo konkretne bielizniane typy (chodzi mi o stanik), zeby pasowal pod suknie bez ramiaczek?? Niby bedzie gorset, ale ja sie jakos golo czuje, jakbym byla bez niczego pod spodem. Przekopalam juz mnostwo stron i jak cos mi sie podobalo, to nie bylo mojego rozmiaru🙁
Poza tym nadal nie mam sukienki. Nie moge sie zdecydowac 🤔 Wiem tylko, ze ma byc ecri, bo biala mi nijak nie pasuje. W nast. tyg jade jeszcze do dwoch salonow sie pomierzyc..heh..te sluby 🙂