Forum towarzyskie »

... ślub :) ...

To ja sie pochwale swoim fotografem 🙂😉)

http://www.studionapietrze.pl/
faith, no jest się czym chwalić 😉
zdjęcia bombowe!
co do obrączek. my mamy takie, ale na szczeście nie musieliśmy kupować u kruka:

http://wkruk.pl/product-pol-2319650-OBRACZKI-CHAMONIX.html. tylko ja zrezygnowałam z kamienia. źle by wyglądał na obrączce, bo mam wąską (4mm). ja bym zwróciła tylko na jedną rzecz kwestię: jak najbardziej zaokrąglone. do jazdy konnej czy jakiejkolwiek fizycznej pracy - bezcenne. przy kanciastych zaraz robią się odciski. 🙁

faith, świetne są jego zdjęcia!
tez mam 4 mm i wcale nie jest waska 🙂 Idealna jak dla mnie 🙂
Mój braciszek, wczoraj, na miesiąc przed ślubem... rozerwał torebkę stawową... Ten to zawsze coś wykręci w najmniej odpowiedniej chwili  😵
tez mam 4 mm i wcale nie jest waska 🙂 Idealna jak dla mnie 🙂

dla mnie też jest idealna, bo mam drobne palce... doczytaj, ja pisałam o kamieniu. 🙂 obrączka jest za wąska, żeby wstawiać kamień - bardzo źle by to wyglądało.
Dzieki dziewczyny!🙂
dzisiaj jeszcze chyb DJa klepne i bedzie z glowy🙂
faith,
Zdecydowanie jest się czym chwalić 😉
Niestety mój chłop ma wielką łapkę i odpadają gładkie i te drugie, bo nie ma rozmiaru. Zostały tylko te trzecie.
faith, większość zdjęć naprawdę fajna 😀
martva, ja się obawiam, żebym osobiście czegoś nie odwaliła... :/ Ale w miesiąc brat trochę dojdzie do siebie 🙂

U mnie ślubny update: dorwałam śliczne albumy na zdjęcia w Media Markt (już w pudełku z kokardą, albumy na folię samoprzylepną bez okropnej spirali) 😀 Chcemy wywołać zdjęcia z sesji narzeczeńskiej w dużym formacie i dać rodzicom w ramach podziękowania 😀

I jeszcze jedno - wymarzone ślubne kolczyki w Centro za... 9,99zł! 💃
wpadam powiedziec ze moj M mnie wczoraj zaskoczyl totalnie i sie oswiadczyl 🙂 date slubu bedziemy ustalac we wrzesniu
subaru2009

Gratulacje! Świetne uczucie, nie? 😉
subaru2009
Gratulacje! 😀

Ja w ramach nadmiaru wolnego czasu w pracy przeglądam suknie i wypatrzyłam takie cudeńko 😍

Zastanawiam się, czy nie pojechać jej przymierzyć... 
subaru, to wcześniej planowaliście ślub bez zaręczyn? 🙂

I jeszcze jedno - wymarzone ślubne kolczyki w Centro za... 9,99zł! 💃

Spoko, ja swoje kolczyki + wisiorek zamówiłam na allegro za 6,99. A i tak były śliczne 😉

subaru2009, gratki!
wasia takie swietne ze musialam wypic 0,5 l piwa bo sie tak zestresowalam 😀 specjalnie pojechalismy do harrahova do browaru zeby M  napil sie tamtejszego piwa... Coz... Ja je wypilam a M musial zadowolic sie kupnym butelkowanym 😀 ogolnie jak dzisiaj doszlam do siebie to jest ok.
Martuha- tak :P ale to bardzo skomplikowana historia 😀

Dzieki dziewczyny 🙂
subaru2009, gratulacje! 🙂
Pauli, bardzo ładna 🙂 Na pewno świetnie by wyglądała na kimś z wąską talią. Jeśli Ci się bardzo podoba, to mierz! 😉
Mnie niestety daleko do wąskiej talii 🙁 na szczupłych dziewczynach wszystko ładnie wygląda, ja pewnie będę miała problem z dobraniem fasonu, który chociaż odrobinę zatuszuje moje niedoskonałości...
Ale przymierzyć nie zaszkodzi 😉
Pauli, mierz mierz, nawet takie, które wydaje Ci się, że nie są na Twoją sylwetkę - można się nieźle dać zaskoczyć 😉
Na szczęście mam na tyle dużo czasu, że na spokojnie mogę przetestować wszelkie możliwe warianty i wybrać najbardziej korzystny.
No i może uda mi się trochę schudnąć... 😉
Z sukniami to prawda. Ja zawsze marzyłam o typowej, rozkloszowanej sukni ślubnej przez duże S. No i niestety, w takich sukniach wyglądam jak stara malutka. Okropnie, koszmarnie. Stanęło na bardzo skromnej, prostej sukni z koronki i jedwabiu.
Pauli
Skoro piszesz, że masz problemy z wąską talią to może warto przemyśleć coś, co optycznie tę talię stworzy? Np. suknię prostą z pasem własnie w miejsu talii.

Myślałam o tym, ale z drugiej strony obawiam się, że optycznie mnie to skróci.
Sukienki tego typu u mnie odpadają, dlatego rozglądam się raczej za przedłużonym stanem, tak żeby gorset kończył się tuż nad biodrami, jak na przykład tu:

Bardzo podoba mi się również ten fason: ale nie wiem, czy taki ciemny pas w tym miejscu mnie dodatkowo nie poszerzy.

Cóż, coś mi się wydaje, że czeka mnie sporo biegania i poszukiwania zakrojone na szeroką skalę.
Hej wszystkim 🙂
Tydzień po weselu, a ja nadal żyję tym dniem. Czyste szaleństwo, radość 🙂🙂
Jak tylko dostanę coś fotek to wstawię 🙂

Powiedzcie mi tylko co ja teraz musiałabym zrobić, na pewno przemeldować się na adres męża, dowód i prawko ze względu na zmianę nazwiska. Tylko co w jakiej kolejności i z jakimi dokumentami załatwiać?
Nie musisz sie przemeldowac jak nie chcesz. Ja jestem zameldowana gdzie indziej.
Dodofon Tylko i tak bym musiała pozmieniać adresy korespondencyjne.
Nie wiem jak to teraz jest, bo ja w pracy jestem ubezpieczona w ZUS-ie, mąż ma gospodarstwo i jest na KRUS-ie...
Nie mam pojęcia co teraz załatwiać.
Na dowód masz 3 miesiące - później nic się niby nie stanie poza faktem, że Twój obecny się unieważni 😉 Prawo jazdy zdaje się, że tak samo. Ja swojego do teraz nie zmieniłam, bo jakoś się nie złożyło. Za to grozi mandat, jak za brak dokumentu (chyba 50zł?).
ZUSy i KRUSy - nie wiem...
Kurcze, mi pod domem otworzyli salon jakiejś projektanki i po raz pierwszy poważnie zaczęłam się zastanawiać nad kupnem, lub chociaż przymierzeniem jakiegoś "cuda". Z witryny uśmiechnęły się do mnie - co mi się nie zdarza - dwie sukienki. Gotowe, które o ile by leżały nie wymagałyby żadnej poprawki. Idealne. Takie jak sobie je wyobrażałam (na skromny cywilny bez kościelnego). Szok. Może jednak weźmiemy ślub... skoro sukienkę mi pod domem wystawili na kuszenie. Znaki? Ponoć są wszędzie  🤣
secretary i tak nic nie załatwisz dopóki nie odbierzecie z USC skróconego aktu małżeństwa. zaświadczenie wypełnione przez kościół (a otrzymane wcześniej z USC) nic nie daje.

w kwestii czy najpierw dowód czy prawo jazdy to nie ma różnicy, bo załatwiasz te dokumenty niezależnie. 🙂 ja się nie przemeldowywałam, ale też mam ten komfort, że jestem zameldowana w domu rodziców, który jest dwa bloki dalej, więc poczta zawsze do mnie dotrze... nie mówiąc już o tym, że za kilka (-naście?) lat przenosimy się do tamtego mieszkania, więc bez sensu zmieniać meldunek.

w kwestii ZUSów i KRUSów nie pomogę, bo nie mam zielonego pojęcia. 🙁
Dziewczyny, trafiłyście może na zdjęcia suknia ślubna +oficerki? Chodzi mi o suknię, która ich nie zakrywa.
Ja nie potrafię znaleźć 🙁 Trafiam tylko na kowbojki, a interesują mnie zwykłe, klasyczne oficerki. 
Zdecydowaliśmy się w końcu na cywilny, tzn. mała fasolka nas zmobilizowała 🙂 hehe Mam miesiąc by ogarnąc swój wizaz, ale serducho podpowiada mi żeby było na luzaka, bez szaleństw. Jeśli macie, chętnie pooglądałabym fotki z cywilnych, mogą być spodnie, glany, może być sukienka... na razie nie mam koncepcji więc szukam inspiracji.

Ślub jak najbardziej motocyklowy, z paradą  itp.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się