Forum towarzyskie »

Nie tylko fotografowane, także rysowane... cz.III

Mój dzisiejszy. Pastel sucha na Fabriano 32,5x45 cm. Przyjemnie się rysowało 🙂

przyjemnie sie rysowalo i przyjemnie sie oglada 🙂 swietna kreska ;] i ten wzrok 🙂 dla mnie bomba 🙂
Suuper!  👍 🙂
Cieszę się, że się podoba. Mam tu jeszcze innego pastelkowego.
jeśli ktos chce moge wyslac komus ksiazke w PDF Chemmond Polln - Rysujemy konie, niestety jest po rosyjsku ale znajduje sie w niej duzo rysunkow od czego zaczac rysowac.
mi niestety sie nie przyda bo jestem antytalencie, natomiast po cichu obserwuje wątek od początku i jestem pod wielkim wrażeniem niektorych prac 🙂

czy ja  też moge prosić  o  wysłanie ? 😉
beata_gan@o2.pl
z  góry  dziękować 🙂
wow, shagyaaa, kapitalne!!  🙇
Hej. Wrzucam nieśmiało moją pierwszą, że tak powiem poważniejszą pracę końską   😀 Zdjecie jest trochę słabej jakości, ale aktualnie nie mam dostępu do skanera.
Klaczka Nutella

Shagyaaa oglądałam twoje prace na photoblogu i mnie powalają 😵 Cudo 💘
pracuj nad proporcjami 🙂
basia16816 proporcje, proporcje.  Za duży zad, szyja i tylne nogi są różnej długości. Za to głowa mi się podoba 😉

To i mój dzisiejszy House, nie potrafię rysować ludzi 😁

... i Slash długopisem:
Te "nie potrafię" mają czasami więcej w sobie niż te "potrafię"  😉
Jakby kogoś interesiło- pozbywam się książek dla początkujących artystów.
więcej info na wątku o ogłoszeniach nie-konskich 🙂
shagyaaa, Jejku, jakie śliczne! 💘

no.... to się postanowiłam pochwalić.... wszelka krytyka mile widziana, bo nigdy nie uczyłam się rysunku. Rysuję co widzę i chętnie usłyszę co poprawić. 🙂

[wbrew pozorom - to jest facet 😁 ]

koń.

znajoma
a ja znowu tylko prezenty...

dla właściciela ...
m.indira, Twoje prace podobają mi się coraz bardziej. Proporcje między dokładnością a "tym czymś" - uchwyconą emocją?
(co się ze mną dzieje? prawie nigdy nie piszę "o, jakie ładne, podoba mi się"  😀iabeł🙂
halo bo Ty się nie znasz 😉
a tak serio to właśnie chodziło o to by takie wywołać odczucia i się udało
i chyba o to chodzi, tak jak mówi Abre, by praca wywoływała ten efekt satysfakcji i nie ważne że nie jest doskonała, liczy się bowiem ten błysk w oku i świadomość że nikt tego nie wyrzucił w kubeł ....
ja też mam i gorsze i lepsze prace, te na które patrzę z lubością i ogromną satysfakcją, jak całą serię z Crazy, i te które omijam szerokim łukiem, ale się ich nie wstydzę, bowiem jestem tylko człowiekiem
m.indira jesteś genialna  🙇

Moje skromne coś
Jakieś z szuflady
ołówek

kolorowa kredka

ołówek

I najnowszy- Arabek - ołówek
m.indria rysujesz ze zdjęcia? bo cały czas się zastanawiam w jakiej konfiguracji ten mężczyzna trzymał prawą rękę, że nawet skrawka nie mogę wypatrzeć 😉 a technika nie da się ukryć - zachwycająca 😉

deska do krojenia zrobiona metodą decoupage  😉

Nie wiem czy do tego tematu, bo niby to nie rysowanie, ale plastyka. Jeżeli nie tu, proszę o pokazanie mi linka do dobrego tematu  :kwiatek:
Mógłby mi ktoś dać linka do aukcji allegro, z jakimś fajnym zestawem ołówków do rysowania ? Po 3 latach wzięło mnie na rysowanie, ale zwykłym, ''wyciskanym'' ołówkiem cięzko się rysuje  😁 Więc bym sobie w coś zainwestowała. Ale oczywiście żebym nie zbankrutowała  🤣 :kwiatek: Wyprodukowałam Czesława, ale nie wyszło za fajnie przez ten nieszczęsny ołówek 🙁
halo bardzo dziękuję  :kwiatek: Będą idealne !!

W ogóle, mam prośbę, nie wyśmiejcie mnie ( 😁 ) ale co mogę tu poprawić ? Cienie nie wyszły mi kompletnie, wiem, ale ten ołówek jest tragiczny do rysowania. Tak samo zarost zrobiony na odwal wczoraj po 12 w nocy... Szyi i bluzy jeszcze nie ma, jak będę miała wenę dokończę. Ale może ma ktoś jakieś wskazówki dla początkujących ? Albo jakąś fajną stronę z takimi wskazówkami ? 3 lata nie rysowałam, i nie wychodzi mi to tak dobrze jak kiedyś  😁 :kwiatek:
noen, koniecznie przestudiuj i popraw rysunek brwi - skopałaś. I przyjrzyj się skąd wyrastają włosy. Włosy to nie siano. Rosną z cebulek. Wyraźnie podkreśl górny łuk rzęs. Dopracuj przestrzeń pod oczami - oczy nie są płaskie: to gałka w oczodole, nieco przykryte skórą 🙂
Nadaj też nosowi bardziej trójkątny kształt (szersze nozdrza). I sprawdź pion twarzy ("zjechała" ci dolna warga na pewno. To nie są duże poprawki a będzie duuużo lepiej.
halo, dziękuję bardzo za uwagi, i jutro, może jeszcze dzisiaj wezmę się za poprawki 😀 :kwiatek:
nowa praca. z wyobraźni, z kategorii bazgroły 🙂

ołówek, A3.

piękne te Wasze wszystkie prace 🙂 ja nie mam zbytnio czasu na rysowanie ostatnio, ale dzisiaj mnie natchnęło  🤣 i powstało takie coś:

pastele olejne, A4 😉 mogłoby być dopracowane bardziej.. no ale rzadko ostatnio rysuję 🙂 a to druga praca w życiu pastelami olejnymi ) poza rysunkami jakimiś w szkole kieeeedyś  🤣
kolejna praca. tym razem z natury. A3, ołówek.

janek super! a ja nie umiem rysować ludzi.. 😵 a czasami by się przydało jakiegoś obok konia maznąć czy coś a tu lipa, bo taki ludzik całą pracę psuje 🙁 dodam jeszcze jedno dzisiejsze - dla kolegi 🙂
Ponieważ żadko udzielam się na forum, wrzuce swój szkic z galerii. Niestety książkowy, ponieważ wciąż sie uczę, dlatego mile widziane opinie.
BASKIL-co to za technika ,węgiel?
Jeżeli to węgiel to nic dodać ,nic ująć -tak trzymaj. 🙂
planeta10 tak, to węgiel. Miło mi, że się podoba. 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się