Rangi i liczniki usunięte. Nie będzie też paskudnych gwiazdek i nabijania postów (Kononowicz zaciera ręce). Zostajemy anonimowi i utajnieni.
Piszę trochę z goryczą, bo wcześniej miałam kupę próśb o naprawienie licznika, co to wszystkich postów nie zliczał. Ok, siadłam, zrobiłam to. Założyłam wątek o rangach. Okazuje się jednak, że lepsze będzie łyse i ubogie forum, bo a nuż ktoś sobie nabije posta i będzie miał o 1 więcej (nie bardzo wiem jak, przy trzech moderatorkach... a nawet jeśli, to świat się nie zawali). Nie wiem o co dokładnie chodzi w fobii licznikowej - bo ktoś będzie miał więcej postów, ktoś inny mniej? Awatary też niektóre osoby mają ładniejsze, a inne mniej. Czy powinnam zablokować możliwość posiadania awatarów w ogóle, żeby ktoś nie poczuł się zdyskryminowany? Dla mnie forum jest teraz troszkę uboższe, ale to moje subiektywne odczucia - forum jest dla ludzi, nie dla mnie.
I tylko nauczka dla Quanty na przyszłość - proszę o ankietę przy każdych zmianach na forum. Bo jeśli mam dłubać w kodzie po to, żeby się dowiedzieć, że zrobiłam to całkowicie niepotrzebnie, to szczerze zapowiadam - wolę ten czas spędzić u konia.
Moim zdaniem teraz wyglada to tak bardzo ubogo... pusto i w ogole. No, ale nic. Najwyrazniej jestem w mniejszosci. A jeszcze nie dawno bylo wieklkie halo o licznik postow, ktory iles tam pominal, ale ok.
Nie ubogo, tylko czytelnie. Wreszcie wyraźnie widać np. skąd ktoś jest, bez szukania tej informacji w masie innych (w tym kolorowych ikonek). Mnie akurat pasuje, chociaż po staremu też mogło zostać.
Quanta, nie przejmuj się. Tak już niestety jest, że człowiek się dużo napracuje, a inni nie docenią albo będą wybrzydzać. Przykre, ale co zrobić.
zgadzam sie z Deidre ... Quanta , gdyby kazdy przejmowała sie tym co każdy mówi , można by było sobie strzelić w łeb ... a dla tak bardzo cierpiacych , nadal macie licznik w swoim profilu ... i wgd mnie to najlepsze rozwiazanie ... i nie beczeć , nikt już nie będzie przy tym szperał , decyzja została podjęta przez głosujących
piknie, a ilość postów macie w profilu w statystykach. Chyba jest to salomonowe rozwiązanie. Musimy tylko w FAQu napisać jak je znaleźć, co jest szczególnie przydatne nowym użytkownikom 🙂
Ja się dziwię, że taki drobiazg mógł komukolwiek przeszkadzać... Następnym razem proponuję skupić się na dyskusji, a nie rozglądać po stronie w poszukiwaniu "mankamentów" 🙄
Naszła mnie taka refleksja, że demokracja w nadmiarze też szkodzi... ciekawe na co w następnej kolejności padnie 🙄
Na nic. Następne tematy z "bo ja bym chciał/a, żeby <...>, więc może by ankietę" będziemy wywalać bez mrugnięcia okiem :emota2006092: Żartuję oczywiście, ale naprawdę. Dajmy już spokój. Mamy chyba wszystko to, co do szczęścia nam potrzeba. Quanta włożyła masę pracy, masę nocy zarwała - wystarczy już.
Dworcika A ja bym tak zrobiła... Bo to już jest szukanie dziury w całym i zawracanie głowy poważnemu człowiekowi, który i bez tego ma, jak sądzę, dosyć pracy. Poza tym uważam, że dostaliśmy tyle, że wstyd prosić o więcej.
Hm, zazwyczaj za nierozstrzygnięte referendum uznaje się takie o zbyt niskiej frekwencji, a nie ze zbliżonymi wynikami. Ja głosowałam za zostawieniem rang, bo bardzo mi się podoba ich jeździecka forma, co nie zmienia faktu, że analiza tej ankiety wg Opolanki jest nieco z demokracją na bakier. Chyba, że wzięlibyśmy pod uwagę większość kwalifikowaną, ale to powinno być oznajmione na początku. Można też wziąć pod uwagę zdanie "uciskanej" mniejszości i zaadaptować propozycję Lets-go.
Lotnaa chyba nie uważasz, że podałam taki typ "pół na pół", aby coś zyskać wg własnej miary? Bo chyba trochę przesadziłaś, jeśli to masz na myśli. I raczej było to w formie żartu z prośbą o poprawkę. 😲
Ale temat jest już skończony. I dyskusja w tym miejscu powinna być ucięta, więc cicho już babeczki - rang nie ma i nie będzie. Licznika też nie 😉 Szkoda tylko, że praca quanty poszła na marne. Temat można uznać za zakończony, więc proponuję jego zamknięcie.