ja tylko przypominam, że 3 miejsca w pontonie wolne 😀
pożyczę tęż bębęnek, któren Śwagier nabył celem wyprawy do Afryki, która nie wypaliła 😀
ps: nie mam wioseł...
edit: bębenek celem dyktowania tempa do wiosłowania
znowu edit: wysłałam śwagrowi linka do niniejszej dyskusji, twierdzi na gg że z ekipą dmuchają właśnie ponton i płyną do Austrii, w zwiazku z czym nie wiem czy Źrebaków wystarczy-sorry
jest w końcu sobota i wszędie jest impreza dzięki hafi
szalone jestescie. poszlam wczoraj przed polnoca spac a tu do teraz 4 strony watku powstaly 😁 👍
bo wy nie wiecie moze, ale haflingery to rasa ktora nigdy sie nie brudzi. One sa estetami i ich wlasne kupy je obrzydzaja i z pewnoscia kazdy kto ma takiego konia podciera mu tylek papierem toaletowym ( ale takim wiecie, z reklamy 3-warstwowym co to na niego mrowki skacza).
a tak serio... wlasnie przyszlo mi do glowy ze to jedna wielka prowokacja, bo osoba ktora ma 38 lat nie moze sie tak zachowywac 😵 mam dokladnie 20 lat mniej i nawet jak mialam szalone 12 to nie bylabym w stanie tak bezsensownie sie do kogos rzucac 🤔wirek: a moze voltopiry mnie wychowaly i jestem zla do szpiku kosci? 😀iabeł: 😀iabeł: 😀iabeł: 😀iabeł:
galopada_, bo osoba ktora ma 38 lat nie moze sie tak zachowywac Zjawisko takie nazywane jest Oszołomstwem 😉 Dotyka ludzi bez względu na wiek, naprawdę.
temat ten prosze zamknąć ponieważ w tym temacie wypowiadają się ludzie ,którzy są delkiatnie mówiąc wogóle nie kulturalni katija sama masz jakiego PKZ i tyle a do tego takiego brzydkiego chudego ,brudnego i wogole wstydz sie i tyle swojej bezczelnosci i tego ,że obrażasz bo myślisz ,że jesteś najlepsza i że twój koń jest piękny ,a niestety tak nie jest 🙄 🙄 🙄 nie zaimponujesz mi takim koniem wg mnie to rasa nieznana jest z jakiejs wiejskiej mieszanki .Twój koń ma łeb jak wiadro szyje jak żyrafa ,a sierść matową i czym chcesz imponować.Temat do zamknięcia bo miał być to temat o Aukcji a tu che Katija zaimponowac swoim ,,koniem''
Hafi czytając wszystkie Twoje posty po prostu nie mogę uwierzyć, że jesteś pełnoletnia a tym bardziej kojarzysz mi się z wirtualnymi stajniami ze śłiiitaśnymi konisiamiiii i nie umiesz nawet rozróżnić sarkazmu od rzeczywistości 😉 tyle na ten temat. 🙄
Kurczę, ja też przespałam akcję =Aukcja . 🙁 Ale OFF top: Szukaliśmy fotki na awatar dla modów-a Katija ma gotową. Co do tematu-hafi-tak ja przypuszczałam - poszło nie tam gdzie chciałaś-dyskutowanie. Udział w forum to jednak sztuka. Czy możesz podać źródło tych ładnych fotek, jakie zamieścilaś?
jak ja mam być spokojna ,kiedy zebrała się grupka osób anty koniom rasy Haflinger i pamiętajcie nie pozwole na takie coś . Na to aby dyskryminować konie rasy Haflinger z niewiadomo jakiego powodu , na zachodzie ludzie są do siebie mili a u nas nawet na forum widać pełno hamstwa ,zazdrości i tego ,że ktoś może mieć inną rase niż wszyscy . Czy ja się wtrącam do innych tematów typu o ślązakach,sp, wielkopolskich ,hucułach? Zdecydowanie nie , bo po co mam się wtrącać do innych ras. Niechcecie jechać na aukcję to nie i tyle , z takim podejściem do koni jak wy macie , to daleko nie zajedziecie 🤔wirek:
Że się tak wtrącę, nie można tej "pani" zbanować? Ja wiem, że powinno się być tolerancyjnym dla inności, ale są chyba pewne granice? Temat, jak dla mnie, zaśmieca tylko forum. Fajnie się czasem wyżyć ale wydaje mi się, że taki użytkownik nie jest wart zbytniej uwagi. Forum nie jest publiczne więc tak naprawdę admin może sobie nim zarządzać jak chce i nie musi tolerować wszystkich oszołomów. Tej pani już nie zreformujecie 😁 Odzywki jak w I klasy podstawówki, że niby jej czegoś zazdrościcie, to wszystko jest zbyt żałosne, żeby poświęcać na to czas 😉
Hafi nie może mieć 38 lat. Osoby w tym wieku żyją na świecie już na tyle długo, że znają ironię, sarkazm, potrafią czytać między wierszami i rozumieją co czytają. Nie używają tak dziecinnych zwrotów, nawet jeśli są delikatnie mówiąc "mało mądre". Podejrzewam, że Hafi ma lat kilkanaście. Zachowuje się na góra 20. 😉 Hafi- jeśli chciałaś zaprosić ludzi na aukcję do Wiednia( czy gdzie tam to ma być), trzeba było umieścić zaproszenie w odpowiednim wątku. I tyle. Nie było by tego całego zamieszania.
jeżeli jest na forum dyskryminacja Haflingerów to nie powinno się banować bo to jest nie sprawiedliwe wkońcu to forum o koniach ,a nie jest napisane ,że nie wolno rozmawiać o Haflingerach 😉 jeżeli takie prawa rządzą na tym forum to tego nie nazwę demokracją bo są osoby którym się nie podobają polskie rasy i tyle .............
kcj90 ty zazdrościsz ,że Haflingery są piękne i zdecydowanie ładniejsze od np. wielkopolskich koni
Chamstwo pisze się przez CH. Tak na marginesie. A hafilnger to mały,ładny grubcio i tyle. Ani wszechstronny,ani nic specjalnego. Ja jestem wysoka i wygladałabym na nim jak Sancho Pansa . I nie skoczyłby tyle co duży koń i nie jest wytrwały na długi dystans jak arab . Koń jak koń. Maść jest ładna-ale nie bardzo to zaleta- jak palomino u AQH - trzeba się napocić ,żeby wyglądała ładnie.
TANIA piszesz a nie masz Haflingera , Haflinger jest wszechstronny,chodzą w sporcie i jesteś bardzo ograniczona ponieważ ograniczasz się do ras tylko tych które masz ....... Niewiem czy Haflinger jest taki mały od 140 do 151 cm w kłębie więc....... Grubcio to jest ale ślązak .
w sumie racja-pamiętacie że kiedyś fotki tego pkz wstawiała z jakąś nastolatką na grzbiecie 🤔 i chyba to po prostu nastolatka chcąca zaimponować konikiem dla barbie 😁 zdecydowanie dorośli ludzie tak sie nie zachowują jednak
temat ten prosze zamknąć ponieważ w tym temacie wypowiadają się ludzie ,którzy są delkiatnie mówiąc wogóle nie kulturalni katija sama masz jakiego PKZ i tyle a do tego takiego pbrzydkiego chudego ,brudnego' i wogole wstydz sie i tyle swojej bezczelnosci i tego ,że obrażasz bo myślisz ,że jesteś najlepsza i że twój koń jest piękny ,a niestety tak nie jest 🙄 🙄 🙄 nie zaimponujesz mi takim koniem wg mnie to rasa nieznana jest z jakiejs wiejskiej mieszanki .Twój koń ma łeb jak wiadro szyje jak żyrafa ,a sierść matową i czym chcesz imponować.Temat do zamknięcia bo miał być to temat o Aukcji a tu che Katija zaimponowac swoim ,,koniem''
moim celem, bylo pokazanie, ze kazdy z nas, tutaj na forum, a przynajmniej znamienita wiekszosc, bardzo dba o swoje konie, i jest z nich dumna. niezaleznie od tego jakiej jest rasy, pochodzenia i co robi. wystarczy wejsc do watkow ze zjeciami, zeby zobaczyc mase zadbanych, kochanych, fajnych konikow. tak sie sklada, ze wiem jak wyglada hersztu, i o ile ktos oczywiscie moze miec inny gust i preferowac inny typ konia, tak jeszcze od nikogo tutaj, nie uslyszalam, ze jest zaniedbany, brzydki, chudy (no to juz wogole mega polewka) itp. twoje wypowiedzi sa na poziomie przedszkola,a w dodatku sugeruja powazne klopoty ze wzrokiem 😎 moj kon, nie jest osmym cudem swiata, ale przynajmniej nie przeplacilam za niego tyle co ty, za swojego slicznego rekreacynego kucyka. jest na forum wiele wspanialych koni, ktorych wlasciciele maja z czego byc dumni, jednak nikt nie zachowuje sie na zasadzie- twoj kon jest guuupi. jesli masz 38 lat, to powiedz w osrodku, zeby jednak odcieli wam internet, nie wspomaga leczenia. i nie jestem niekulturalna, tylko dosadna. 😎 edit:lit
Udzieliliśmy już pewnego kredytu osobie"hafi" przy okazji "zahoduj haflingera" -już wtedy było to dziwne, ale świat ma różnych lokatorów. Podobnie jak wiele osób-nie wierzę w 38 lat,ani w konia z królewskim papierem,ani ogólnie w ani jedno napisane przez hafi tu słowo. Sprytny wirtualny stworek nas za nos powodzil, potem się zapomniał i uwierzył sam w co pisze. Jest wśród nas tylko jedna osoba, która sprosta dalszej dyskusji z hafi- Tunrida-fachowiec. 😂
Skrzyczka ma jednego, ale trochę wybrakowany - coś tam nie tak z genetyką, bo się brudzi... Więc nie wiadomo czy na nim wystartuje, bo poziomu rasy nie trzyma...
Na górze mój ślązak, na dole haflinger. To tyle odnośnie bycia grubciem 😎 Ślązaki mają określoną budowę, tak jak i hafy. Nie ma się z czym tu kłócić. I tak, Haflinger JEST mały. Przedział, który podałaś dobitnie to pokazuje. Mój koń ma 154 cm w kłębie i też jest mały. Co Ty chcesz negować? Genetykę i naturę?
zaproponowalam Hafi zrobienie plakatu bez bledow i z ladniejsza oprawa graficzna w zamian za darowizne na rzecz szkap (50zl). ale nasza 38-letnia posiadaczka hafa za grubo ponad 20 000zl nie jest w stanie tyle wyskrobac 😉
zaproponowalam Hafi zrobienie plakatu bez bledow i z ladniejsza oprawa graficzna w zamian za darowizne na rzecz szkap (50zl). ale nasza 38-letnia posiadaczka hafa za grubo ponad 20 000zl nie jest w stanie tyle wyskrobac 😉
🚫 temat do zamknięcia bo zrobiło się nie miło , nie wiecie a piszecie , życze miłej niedzieli i zrozumienia ,że konie rasy Haflinger mają takie same prawa jak konie np. Sp . Każdy koń niczym się nie różni ,a wy chcecie mnie zamęczyć ,że mam inne konie i do tego są ładne poprostu jest to bezsens i nie widze z wami możliwości porozumienia się bo jesteście naprawde dziwni . Met własnie miałam ci wysłac zdjecia sory ze mnie obgadujesz