[quote author=Nirv link=topic=14622.msg590698#msg590698 date=1274200459]
pytałam w Pasiku, mają sprawdzić 🙂 póki co moje muszę sprzedać 😵 ehh, nawet do venezji już się przyzwyczaiłam, topa ubóstwiam, no, ale taki lajf.
ale zupełnie już Top nie pasuje? Może po prostu go poszeż?
Moje jest już chyba za wąskie no i do końca nadal mi nie pasują w nim poduchy... Z jednej strony marzy mi się Lucky Dressage bo ma zajefajne poduchy, ale z drugiej strony mam za dużą du** na 16 a tylko takie robią 😕
Nirv i
Burza wiem, że Wam nie po drodze, ale jakby co to w Amigo w Będzinie będzie dzień otwarty Daw-Maga 😉
http://amigo-konie.pl/[/quote]
Strucelka- mi się wydaje, ze top i lucky mają podobne poduchy (a miałam oba) w luckym jeszcze nie siedziałam więc nie wiem jak będzie w porównaniu do topa, ale z wyglądu tak mi się wydajeStrucelka, była wet / masażystka, obejrzała siodło i niestety 🙁 leży na samym przodzie i tyle ławek, totalna beznadzieja. po za tym jest za długie na grzbiet Pamsa 🤔 ogólnie nie wesoło.
Postanowiłam poruszyć ten temat tutaj 😉 Bo jest bardziej na temat niż w KR w sumie.
dla porównania:
Prestige Lucky Dressage
Prestige Top Dressage
klocki
Lucek

i dla porównania mój tyłek w obu siodłach
w zielonym padzie Top rozm. 17, w fioletowym Lucky rozm. 16
w tym pierwszym mam dłuższe czapsy, przez co wydaje się, że mam dłuższą nogę, ale widać ewidentnie, że w Lucky mam więcej łydki za siodłem. Oprócz tego Top bardziej spada na tylni łęk przez co w niektórych momentach wydaje się, że mają taką samą wielkość (przynajmniej tak mi się wydaje na zdjęciach :???🙂
galop

(na potrzeby porównawcze musiałam odbić zdjęcie z prawej 😉)
kłus

galop

Jako, że jestem krótkonożna i mam 165cm to wydaje mi się, że noga lepiej układa się w Lucky i lepiej wygląda z poduchą.
Prawda jest taka, że jak uda mi się uzbierać ze 2 tysiaki to zamówiłabym pana z ihaha by przyjechał z Luckiem i spróbował, wtedy mogłabym Topa odsprzedać i dołożyć.
Właśnie, jak to jest z wyceną siodeł przez takich panów? Bardzo zaniżają wartość siodeł? Bo wiadomo, że potem też chcą na tym zarobić.