Dziewczyny, Lilka mi zakulała prawdopodobnie po wczorajszym mocniejszym treningu w Erre DE... Kulawizna 100% odgrzbietowa z bolesnością pleców przy badaniu palpacyjnym. :/ I boli tam, gdzie jest to wycięcie na łopatki jakby... Możliwe, że już wcześniej coś się działo, ale jeździłam lekko dość, i przeoczyłam... Chyba jednak to nie siodło dla nas 🙁 Ps innej przyczyny kulawizny nie widzę, trening nie przekraczał jej sił ani nic się nie zmieniło, jedyne co mogło wpływać na plecy to właśnie siodło.
Jasne, rozumiem Cię doskonale. W którym dokładnie miejscu pojawiła się ta bolesność? Przy kłębie? Bo nie bardzo wiem co masz na myśli pisząc o wycięciu na łopatki 🙁 a masz wersję free shoulders czy zwykłą?
Potrzebuje namiaru na Rymarza -Warszawa i bliskie okolice-który podejmie się skrócenia tybinek 🙂 mam siodło Kentaur Athen. Rymarz na terenie Torów Wyścigow Konnych Służewiec chyba nie do końca wie jak sie za to zabrac -byłam i pytałam 😉 do innych rzeczy serdecznie go polecam.
Bardzo potrzebuję porady 🙂 Waham się nad kupnem siodła 🤔 A mianowicie nad Prestige Dressage dream a Equipe Emporio 😉 Mieliście z nimi do czynienia? Które bardziej polecacie? Bardzo dziękuję za pomoc 😀
A ja przyszłam z wyjaśnieniami, co się u nas stało. Ostatecznie... To nie siodło (i ja osobiście odetchnęłam z ulgą, bo naprawdę jestem coraz bardziej na nie zdecydowana 😵 ). Czynnika drażniącego w 100% nie możemy określić, prawdopodobnie złożyły się na to dwie sytuacje, a siodło jedynie "trafiło na gotowy efekt". W każdym razie, kulawizna ustąpiła, kobyłka dostała dziś na plecy znowu Erre i dalej z nim super współpracuje, my na razie ostrożnie, ale koń jest luźny i szczęśliwy, więc siodło najwyraźniej pasuje. Jeszcze dziś sprawdzaliśmy, rzeczywiście mocniej przylega w jednym miejscu, ale z dala od ogniska bólu i też nie na tyle, by powodować dyskomfort.
Cóż, zestresowałam siebie i biedną panią od siodeł 😀 , ale jej profesjonalizm po raz kolejny mnie miło zaskoczył. Erre u nas zostaje, jak dojdą kolejne siodła to będę testowała, a póki co się wożę w DE 🙂 Uff!
Kto poza equipe, daw-magiem i prestige robi pusliska ujezdzeniowe skorzane? Ktos moze jakies poleca? DM mi jakos dziwnie wygladaja, niby skora antyposlizgowa jakas super, ale mnie w macaniu nie przekonaly, no dziwne takie i odszyte tako se, zupelnie nie to, co w normalnych skokowych. Prestige i equipe mnie troche cenowo pokonuja... choc juz wole dac wiecej, niz wtopic za mniej. Dotychczasowe syntetyki winteca niestety troche drapia mi skorzane siodlo 🙁 Ozloce za kazda opinie! 🙂
Przepraszam za brak literek polskich, pisze z telefonu.
Kieffer, mam jedne, choć już nie pamiętam dokładnie jak były opisane. Trzymają 6-ty rok.
Edit: Zaczęłam grzebać, te które mam to puśliska Kieffer Velours, wykonane ze skóry tzw nubukowej, czyli cielęcej albo bydlęcej wyprawionej w określony sposób. Ale z tego co wiem, Kieffer ma też inne "modele".
Ja mam puśliska Kentaura, jeździlam w nich w siodłach wykonanych ze skóry cielęcej i nic nie wytarły. Nie wyciągają się. Po nasmarowaniu są bardzo mięciutkie. Jestem z nich bardzo zadowolona, a kupiłam je tylko na "przeczekanie", ale zostały na stałe 😀
tulipan Ile ma centymetrów tybinka S? Czy jest przewidziana jakaś wersja dla ludzi 160cm w wersji XXS? 😁 xxmalinaxx MOże za dobrą bombonierkę się zgodzi 🙂
No ja jeszcze mogę z dziurkę wydłużyć strzemię 😎 Ale to jest kwestia proporcji, nie mam zbyt długiego uda, za to całkiem długą łydkę. Mam ciągnącego konia, który do tego kiepsko nosi, więc chciałam siodło mocno dopasowane (zwłaszcza w bloczku na udzie).
Dziewczyny, czy poza Equimag znacie może jakiś komis przez który mogłabym sprzedać siodło? Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba Equishop skupował też używane Prestige? 👀
Kto poza equipe, daw-magiem i prestige robi pusliska ujezdzeniowe skorzane? Ktos moze jakies poleca? DM mi jakos dziwnie wygladaja, niby skora antyposlizgowa jakas super, ale mnie w macaniu nie przekonaly, no dziwne takie i odszyte tako se, zupelnie nie to, co w normalnych skokowych. Prestige i equipe mnie troche cenowo pokonuja... choc juz wole dac wiecej, niz wtopic za mniej. Dotychczasowe syntetyki winteca niestety troche drapia mi skorzane siodlo 🙁 Ozloce za kazda opinie! 🙂
Przepraszam za brak literek polskich, pisze z telefonu.
Ja też mam puśliska Batesa i polecam, skórka miękka, łatwo się zapina/odpina. Dziurki nie są na wylot tylko zasłania je jeszcze warstwa skórki, w środku taśma. Bardzo ładnie wyglądają. nie ma porównania z Puśliskami Kentaura... te mają dziurki na wylot, które brzydki się marszczyły, a taśma ze środka siepała :/
Wigorrr nie wiem co Ci sie trafił za egzemplarz Kentaura, ale moje wyglądają nadal jak nowe. Są przepinane do różnych siodeł i jeżdżą na nich też różne osoby, więc są dość eksploatowane. Nic się nie dzieje ani z taśmą ani skórą. Może to kwestia tego,że impregnuję je razem z siodłem. Dla mnie rewelacja. Jakość wykonania za tę cenę również. A mam porównanie naprawdę z różnymi markami.
Dziewczyny, czy poza Equimag znacie może jakiś komis przez który mogłabym sprzedać siodło? Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba Equishop skupował też używane Prestige? 👀
Na pewno przez equishop możesz oddać siodło w rozliczeniu, natomiast czy typowo sprzedać, to nie mam pojęcia.