Constantina, w sklepie Yard Equites masz jakąś testówkę ujeżdżeniową. Nie jestem pewna tylko jaka teraz jest. Ja miałam na testach Elektrę i powiem szczerze, że jak mi kobyła wyrośnie z Lucka to taką zamówię. Koleżanka od niedawna ma Afroditę. Podobne, aczkolwiek w Afrodycie chyba klocek jest ciut niżej.
szukam jakiejs ujezdzeniowki dla krotkonoznego skoczka , zalezy mi aby bylo głebokie i mialo duze klocki poniewaz notorycznie wypycham noge do przodu , zeby narzuciło mi ten dosiad ujezdzeniowy , bardzo podoba mi sie euroriding titan II , ale cena jednak dosc wysoka , szukam siodła uzywyanego czy mogłby mi ktos polecic siodło podobne do titana ale troszke tańsze teraz posiadam grand gilberta.. no i nie spełnia swojej funkcji
Grand Gilbert to siodło zdecydowanie dla osób z długą nogą,poza tym to siodło raczej z płaskich.Możesz spróbować KenTaur Medea,może spełni oczekiwania-mi nie pasują te wielkie tylne łęki,ale jeżeli potrzebujesz głębokiego siodła z takim właśnie łękiem,jak Titan-to śmiało próbuj
atri, Elektra ma ogromne klocki. Zobacz sobie w mojej galerii, bo niedawno sprzedawałam Elektrę. Aktualnie mam na sprzedaż siodło Kieffer Action - również z wielkimi klockami dla długonogich, z tym że close contact. Sprzedaję, bo mi konie wyrosły 🙁 Postaram się w tym tygodniu wrzucić ogłoszenie ze zdjęciami siodła
Czy Kentaur ma jakiegoś oficjalnego przedstawiciela na nasz kraj? Nie mogę znaleźć nic wiarygodnego- kilka firm na allegro pisze, że są przedstawicielami, ale ja chciałabym, żeby ktoś do mnie przyjechał i mi dopasował siodło, czy w ogóle jest taka możliwość? Szukam siodła ujeżdżeniowego w przyzwoitej cenie i póki co Kentaur by mi odpowiadał, bo opinie u Was tez ma bardzo dobre 😉.
Jak jakościowo prezentują się siodła ujeżdżeniowe od Ryszarda Andresza? Jeździłam w kilku skokówkach i siodłach wszechstronnych RA i byłam zadowolona.
interesuje mnie model siodła stubben tristan ale nie wiem czy jeszcze jest produkowany...ten konkretny...mam taki model ale około 20 letni i to jest jak dla mnie strzal w 10. edit.już wszystko znnalazłam...jest produkowany 😉
Szukam dla siebie i konia siodła. Może ktoś ma pomysł na model. Tybinka ok.35 cm, głębokie, duże klocki, z francuskimi panelami. Produkowane w rozmiarze 17 lub 17,5 z łękiem równym 33-34 prestige'a. Niestety przy takiej tybince większość modeli jest do rozm. 16. Dzisiaj przymierzałam się do Juventusa, ale jest płaskie, kolana mi wyjeżdżały przed klocek i jednak ta konkretna 17-tka była za mała.
A jak to jest z tą długością tybinki, rozchodzi się głównie o klocek ? Bo ja np. miałam siodło, które miało bardzo wysoko wszyty klocek, i był on krótki. Pod nim tylko kawał skóry na tybince wystawał, która w sumie w niczym nie przeszkadza. Tak samo by ją szło "uciąć" skrócić, żeby nie wystawała. Podpowie ktoś? :kwiatek:
Czy ktoś miał lub ma do czynienia z KenTaurami? Widziałam, że w ofercie mają kilka nieźle wyglądających siodeł i nie zabijają cenowo. Mam skokowe i bardzo dobrze mi się jeździ, ale po nowym roku chciałabym też ujeżdżeniowe i nie wiem czy umawiać kogoś z siodłami na testy czy nie.
Ja mam Meduse 🙂 Bardzo fajnie mi sie jezdzi. Pomaga,ale tez nie trzyma na sile.
Ktoś kojarzy ujeżdżeniówki z bardzo prostymi panelami? Jestem w kropce. Każde siodło jakie mierze mniej lub bardziej anglezuje tylnym łękiem razem ze mną. Obojętnie czy użyję podkładki na przód, na tył czy wogóle jeżdżę bez. 😵 Chciała bym przymierzyć Kentaur Ithaka bo na zdjęciach wydaje się, że tył paneli jest prosty i bardzo wysoki, ale nigdzie nie ma używek i nie znalazłam przedstawiciela.
Szukam siodla i nadal nie wiem co kupic. Od razu mowie,ze ani jazd testowych ani ,,pasowacza'' miec nie moge- chyba ze sponsoruje bilet na IS 😂 (i nie- w Islandii nie ma siodel ujezdzeniowych...w sumie nie ma zadnych oprocz islandzkich).
Chodzi mi o to,zeby pasowalo na malo wyklebione, szerokie konie. Dobrze usadzalo- glebokie w duzymi poduszkami. Myslalam o stubbenie maestoso w sumie caly czas,ale teraz juz sama nie wiem...
ekuss - jeśli nie masz jakiś super potrzeb to wintec isabell - pasuje na moją kluske bez kłębu, łeki możesz wymieniać, klocki są na rzep i dość spore, siedzisko głębokie. Lub lucky dresssage prestige, nieco płytsze, ale też całkiem trzymające fajne siodełko. Zależy też od Twojej budowy, więc w sumie kiepsko tak bez przymierzenia, jak masz coś sprawdzonego pod własnym tyłkiem, to może lepiej brać to 😉
Winteca juz drugi raz nie kupie- czulam sie jakbym jezdzila nad koniem... w sumie jestem raczej przecietnej budowy- 170 cm wzrostu... lucky dressage nie jest dla nizszych osob/dzieci czasem?
ekuss, masz rację, Lucek jest raczej dla osób drobnych i niskich, chociaż to też zależy jakie długie masz udo 🙂 W każdym razie większość jeżdżących w Lucku to osoby ok. 160 cm wzrostu 🙂