Forum konie »

Ochraniacze

A ja mam pytanie o ochraniacze Premier Equine do wkkw - ma ktoś i mógłby się podzielić wrażeniami? Z tego co czytam na angielskich forach ludzie są zadowoleni i to bardzo, ale gdyby ktoś miał byłabym bardzo wdzięczna za informację o tym jak wypadają rozmiary. Bo fakt wyczytałam, że M jest dla koni 150-165 w kłębie ale interesowałaby mnie bardzo ich szerokość.

Zastanawiam się nad Air-cooled eventing:

lub Xtreme original eventing:

edit: Jakby kogoś interesowało to znalazłam tabelkę z rozmiarami:

boskie gdzie można je kupić?
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] cytowanie zdjec
tutaj--> http://www.premierequine.co.uk 🙂 w watku o zamówieniach zbiorowych jest inf
W wątku hooksowym obiecałam wrzucić zdjęcia ochraniaczy, no to wrzucam 😉

Założenia były takie, że potrzebuję ochraniaczy ujeżdżeniowych, które będą białe, szybkie do zakładania (żadne tam kombinacje rzepowe, jak w WW), i pod żadnym warunkiem nie z neoprenu, bo mam ochotę móc ochraniacze po jeździe albo wrzucić pod kran, albo przetrzeć gąbką z mydłem i mieć je z powrotem śnieżnobiałe. Neopreny niestety trzeba prać, no i szybciutko szarzeją... Aha, byłoby miło, gdyby jeszcze całość miała w miarę rozsądną cenę 😁

Wybrałam takie typy:
Hooks - od razu komplet na cztery łapy, z wysyłką wyszło mi coś około 350 złotych. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły - miały być do codziennego szmacenia, ale chyba zostaną na weekendy i ładne zdjęcia 😉 Wyglądają identycznie jak Eskadron Allround, chociaż materiał zewn. jest trochę inny (Allroundy kocham za błyskawiczne i wygodne zakładanie i tak samo rozpinanie po jeździe).

Horze - skórzane z wełnianym futrem w środku. Faktycznie zrobione ze skóry, nawet takiej dość gruboskórnej 😉 w sensie, że solidnej. Rzepy z gumowymi wstawkami. Trafią do codziennej jazdy, przetestujemy, jak sobie z tym dadzą radę. Wadą może być cena - ok. 270 złotych za parę, ale powiedzmy, że załapałam się na fajną zniżkę, więc portfel aż tak bardzo nie boli 😉

quanta super wyglądają te hooksowe ochraniacze. Czym one wyłożone są w środku?
Quanta, świetne są. Miałabyś może jeszcze czas cyknąć obie pary na nodze? Jestem strasznie ciekawa jak wyglądają  :kwiatek:
quanta jako że mamy niedzielę to może cykniesz fotę właśnie na nogach?? 😀 Zwłaszcza hooksowych 😀
Ja też czekam na zdjęcia hooksowych ochraniaczy na nogach! Też nad nimi myślę, więc jak jeszcze za jakiś czas będziesz mogła napisać większą recenzję, to byłoby super 🙂
bardzo ładne
czy one też są takie sztywne jak allround eskadrona?
Podobne (o ile nie takie same) do tych Horze skórzanych ma HKM:
zdjęcie z Pasi-konik.pl

Mamy je w stajni, jakościowo super, jazda-pralka-jazda-pralka itd. I nic im się nie dzieje.
Niestety nie są już śnieżnobiałe, ale tego się chyba nie uniknie 🙁
A i cena przyjemniejsza bo w pasi-koniku 119 zł za parę 😉
Dziewczyny
Podajcie proszę namiary gdzie mozna dobrać i kupić ochraniacze Woof Wear. Przeglądam teraz oferty sklepów internetowych ale szału nie ma.
Potrzebuję s-ki na araba na wyjazdy w teren i ujeżdżalnie. Co polecicie?
Może jakaś inna firma ma coś sprawdzonego?
Bronze, jak szukałam tych HKM, przy przeglądaniu zawiesiłam oko na kilku fajnych kompletach tu:
http://pasi-konik.pl/pl,category,43832,ochraniacze,wszechstronne.html
może znajdziesz coś dla siebie 🙂

edit. WW też są 😉
croopie - dzięki  :kwiatek:
Te Awatecki wygladaja całkiem całkiem.
Bronze, też zwróciłam na nie uwagę 😉 Fajnie wyglądają też Equilibrum Tri zone i Veredus na ostatniej stronie 🙂
ale super stronka 🙂
croopie 😅
quantanamera, koniecznie proszę o foty tych Horze! 🙂
Ja moich leather protection prof. choice nie zamienię na żadne inne, są genialne i absolutnie warte tych koszmarnych pieniędzy! Najpierw miał je Parkan, niespecjalnie były oszczędzane, a po ponad roku używania nadal są białe. Szybko się je zakłąda, szybko ściąga, pielęgnacja zajmuje kilka chwil.

Mam do Was pytanie, co uważacie za lepszą ochronę nóg,
1. owijki polarowo elastyczne Busse, o takie :

(zdjęcie konik.com.pl)
czy
2. ochraniacze horze, o takie :

(zdjęcie z ogłoszeń).
:kwiatek:

noen owijki. Nie wydaje mi się żeby te Horze jakoś specjalnie chroniły końską nogę.
daram, dziękuję za odpowiedź :kwiatek:

I jeszcze takie pytanie, ma może ktoś fotki, gdzie owijki sa tylko na przodach a na tyłach ochraniacze i odwrotnie, ochraniacze na przodach i owijki na tyłach ? 🙂
si 🙂

Na tyłach właśnie te ochraniacze Horze 🙂
croopie, a jak się sprawują te horze ? Bo mam w sumie owijki polarowo-elastyczne, ale jeśli będą lepsze, to kupię ochraniacze 😀
noen, ja mam je już rok i sprawują się bardzo dobrze. Aczkolwiek jestem wyznawcą, że nic nie chroni ścięgien lepiej, niż dobrze założona owijka z podkładką. A że moja kobyła się nie strychuje, na spacerki, tereny, lonżowanie w zupełności wystarczają mi takie, które różnią się od np WW wykończeniem... Rzepy nie są mocarne, gąbka również nie jest najlepszej jakości, ale przy odpowiednim użytkowaniu spełniają swoje zadanie i służą naprawdę długo 🙂
Tak btw. właśnie zakupiłam drugi komplet, białych 😉
croopie, a jak wypada rozmiar ? Ja myślałam nad cobem, ale wiesz moze czy to mały cob, czy na fulla też wcisnę ? 😀
noen, te które mam na zdjęciu to L. Przody też mam L i są trochę za duże. Białe wzięłam Tył L i przód M i jest idealnie 😉

Wiesz, przy ochraniaczach za 30zł nie spodziewaj się cudów, ale są naprawdę fajne 🙂
croopie, dziękuję :kwiatek:
Łomatko - wiedziałam że tak będzie.. omijałam sprzętowe wątki tyllleeee czasu a tu klops 😉 muszę dokupić białe tyły bo wysprzedałam się ze sprzętu a mam nieużywane jeszcze białe ochraniacze USG takie jak te: http://www.mksklep.pl/usg-ochraniacze-ujezdzeniowe-przod-szt-biale-p-3857.html

może by tak kupić te horze przejściowo 😉
[ciach]

naruszenie punktu 2 regulaminu
eq-eq, czy przypadkiem nie jest to reklama Twojego sklepu ? 🤔
Czy ktoś posiada ochraniacze Woof Wear w rozmiarze MXW i mógłby mi podać ich szerokość?
Niestety młody, jak na konia pogrubionego (raczej skłaniającego się w kierunku zimnokrwistego), nóżki ma zacnych rozmiarów, więc z pewnością L będą za wąskie...
Niestety podana rozmiarówka uwzględnia jedynie wysokość konia  😵

Jedyne co znalazłam to ta tabelka... tylko wg niej, rozmiar M i MXW niczym się w rozmiarze nie różnią
[img]http://www.woofwear.com/download.php?type=SIZINGIMAGE&id=2[/img]
dzieki
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się