Forum konie »

Ochraniacze

Może są jakoś usztywniane w tym miejscu.

Ja cały czas szukam alternatywy do WW, chociaż może faktycznie one są najlepszym pomysłem....
T&N, a co ci w ww nie pasuje?
[quote author=fin link=topic=30.msg123761#msg123761 date=1229626798]
czarne WW na czarnych nogach nie "znikają"?

znikają :P[/quote]
Niedobrze, już byłam blisko...  😉

ja nie lubie jak sie tak zlewaja - po co mi cos, czego z daleka na koniu nie widać? 😉

ja też nie 🙂 co to za lans jak nie widać  🤣

sznurka dostałaś moje PW wczoraj?
Nie mówię, że mi nie pasuję. Po prostu wolę przejrzeć wszystkie alternatywy za nim kupię 😉
Obiecane zdjecia evo, kiepskie, bo ciemno bylo:

na nodze (niewiele widac ale kon sie wiercil bo papu szlo):

zewnetrzna strona:

wewnetrzna:

i stare piaffy:

Troche brudne, ale nie mialam czasu juz wyczyscic 😡 A neopren jak mowilam wczesniej, mimo ze nie czyscilam to i tak jest czysty, mimo ze  podloze na hali mamy mocno "przyczepne".

Jutro moge sprobowac zrobic lepsze zdjecie na nodze.
Są... są... yyy.. dziwnie wyglądają, zupełnie inaczej je sobie wyobrażałam 🤔
No właśnie z tymi wszystkimi nowymi Veredusami jest tak, że wyglądają tak jak sportowe Adidasy 😉 Chciałam ostatnio kupić komplet, oglądałam Evo i Carbon Geli, ale na żywo jak dla mnie za dużo się dzieje w tych ochraniaczach. Na białych dużo czarnych wstawek (czarne ochraniacze wypadają zdecydowanie lepiej) i ogólne wrażenie jakiejś takiej plastikowatości. Bardzo fajne użytkowo ochraniacze, ale wyglądem mi nie podeszły... Dlatego jestem w trakcie wyłuskiwania dostępnego jeszcze kompletu Pro Lightów :P
qanta a nie myślałaś o żadnych innych modelach?
czy ja wiem czy te ww się wtapiają ?
w każdym razie dla mnie są fantatsyczne tak czy siak  😀
używam single locków. przody mam rok i na razie są nie do zdarcia, a kobył delikatnie móiąc sprzętu nie szanuje
Gdzie w PL są do kupienia  te ochraniacze Eskadrona?

http://www.calevo.com/cgi-bin/calevo/process/locale/en_US/page/1170101.html

http://www.calevo.com/cgi-bin/calevo/process/locale/en_US/page/1170102.html

Jeszcze grubemu nóg nie mierzyłąm , bo sie rozchorowałam , ale jakby co szukam jeszcze innych rozwiazan poza WW.

Caroline już dałabys spokoj i nie czepialą sie ludzi za takie słówka , skoro wszyscy wiedzą o co dokładnie chodzi. A sądze ze ludzie czytający ten wątek są na tyle  dorośli i posiadają taką wiedzę że chyba mogą się domyślic że chodzi o zakup ochraniaczy.

Naprawdę ...wyluzuj trochę dziewczyno 😉
Gdzie w PL są do dostania te ochraniacze Eskadrona?
jak sie dowiesz gdzie je DOSTAĆ to daj znac - też chetnie bym takie DOSTALA, kupowac mi sie nie usmiecha  🤔wirek:
asds - chyba widziałam je w Stajni na Polnej.
Anaa dzieki za odpowiedź! Juz  sie z sklepem skontaktowałam i ochranicze juz na mnie czekaja 🙂
Asds, mogłabyś zdradzić w jakiej cenie one są w Stajni na Polnej?
Te ochraniacze ponoc są undead:-)
Kucunio Eskadronów niestety nie mieli z naszywkami , wież zamiast tego wziełam neopreny pełne takie  same jak te  tylko że Polskiego producenta i z inną naszywka - komplet 150zł

Ale moge je śmiało powiedziec , ja je brałam od razu jak usłyszałam ze są , bo znajomi maja  takie ochraniacze  polish version juz xlat i nadal wygladaja swietnie  😍
Jakby coś to była dzisiaj w Eltanie i widziałam tam, te ochraniaczki Eskadrona, o których wspomniała asds.
oo i po ile kompelt stał w Eltanie..?
oo i po ile kompelt stał w Eltanie..?

125zm za pare Eskadronow
Znalazłam na allegro fotkę na nodze wcześniej wrzucanych Classic Equine EZ Wrap II. Wyglądają bardzo ciekawie.

Zastanawia mnie tylko ich uniwersalny rozmiar...
mnie się bardzo podobają equilibrium tri-zone... ale drogawe są ;]

A ja jutro jadę po moje Olimpic Veredusa  😜
Ja mam wyżej wspomniane ochraniacze Eskadrona 🙂 Mogę potwierdzić, są nie do zdarcia, mam je tez na tył, wałek się strychuje a one naprawdę NIC. Drobny minus taki, że po wielokrotnym praniu w pralce się nieco szare zrobiły, ale właśnie odrobinę. POLECAM.

Veredusy EVO widziałam, zastanawiałam się, ale rzeczywiście, są nieco "kosmiczne", jak dla mnie zbyt plastykowe, przesadzone nowatorsko do bólu. A generalnie jestem ZA postępem. Ale karbonowe terlice i siodła syntetyczne, system CAIR itp. to nieco inne innowacje niż te właśnie Veredusy. Słowem: DUŻO LANSU BEZ AWANSU  🙄
http://sklep.horses.pl/projector.php?product=8&affiliate=linka
po 185 zł - to chyba w sumie taka w miare normalna cena za porzadne ochraniacze
Anaa u mnie w stajni mają takie, wyglądają przyzwoicie 🙂 i chyba sprawują się też dobrze
No właśnie z tymi wszystkimi nowymi Veredusami jest tak, że wyglądają tak jak sportowe Adidasy 😉 Chciałam ostatnio kupić komplet, oglądałam Evo i Carbon Geli, ale na żywo jak dla mnie za dużo się dzieje w tych ochraniaczach. Na białych dużo czarnych wstawek (czarne ochraniacze wypadają zdecydowanie lepiej) i ogólne wrażenie jakiejś takiej plastikowatości. Bardzo fajne użytkowo ochraniacze, ale wyglądem mi nie podeszły... Dlatego jestem w trakcie wyłuskiwania dostępnego jeszcze kompletu Pro Lightów :P

Ja też takie tyram od kilku lat i nie mam w planach sprzedawać. Jednak co klasyk to klasyk 😉

A tutaj Olimpic na gniadoszu i siwku

ja własnie kupiłam eskadrony pro dereesage po przecenie z eltana  😎
ma ktoś? jak sie sprawują?
kupiłam tylko parę bo więcej nie było- wiedzie gdzie moge takie dostać <w PL>  😉
Co sądzicie o tych ochraniaczach ??

http://www.allegro.pl/item510153581_ochraniacze_elegance_z_firmy_lamicell_kopytko.html

Do mnie jakoś nie przemawiają... są po prostu brzydkie. Fajne kolory skorupy ale te neopreny.. jakoś tam mi nie pasują, może gdyby były czarne?.
użytkuje ktoś konkretnie te WW http://sklep.horses.pl/product-pol-2305-Woof-Wear-ochraniacze-Cross-Country-Boot.html  ?

powoli szukam czegoś na jazdy w teren, koń dość mało chodzi i chyba jednak mimo wszystko zainwestuje w jakieś ochraniacze, dla bezpieczeństwa, zastanawiam się tylko co wybrać. Jeździmy w tereny czasem troche na padoku,ale też nie jest to super równy teren, więc może i tam czasem założe ochraniacze.

Coś polecacie? Najlepiej nie super drogiego...

co Wy zakładacie na końskie nogi w tereny?
Manta ja takie mam i jestem zadowolona, jednak gdybym drugi( a w sumie trzeci) raz miała kupować WW to zdecydowałabym się na Double Lock'i( mam je na tyły i zdecydowanie łatwiej utrzymać je w czystości, poza tym mam wrażenie, że mniej się niszczą niż Cross Country).
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się