Wlasnie te.. tylko neopren chyba bedzie za cienki, a te drugie z kolei, chyba nie mialabym sumienia zostawic konia w nich na cala noc... Chodzi o to ze kon na trocinach stoi i tak sie tlucze po boksie i tarza ze ciagle ma stawy skokowe poobdzierane, az sie robia pipaki.. Ale juz jestem po rozmowie z Deb.. i moze cos zaradzi🙂
Forta - ochraniacze Cristal York L , są naprawdę duże 😀. W zasadzie M-ka wypada u nich jak L-ka , a L-ka jak XL 😉, i z tego co wiem nawet w tym wątku ktoś się chwalił że fajne ,mocne i do tego niedrogie 😀 [[a]]http://www.ostroga.pl/OCHRONA_NOG/ochrona%20nog_ochraniacze%20skokowe/ochraniacze_skokowe_cristal_york_przod[[a]] edit. I tutaj całkiem przyjemna cena z komplet http://www.allegro.pl/item1033272765_komplet_ochraniaczy_cristal_kopytko.html
A ja dla koleżanki szukam ochraniaczy skokowych,ale na prawdę dużych. Olimpiki i eskadrony są za małe,macie może jakieś pomysły?
Forta ja na swojego bandziora mam wlasnie Crystale stara wersje ktorą tu wkleily dziewczyny. Przody pasuja idealnie, do tyłów prosiłam o przedluzenie rzepów w sklepie ostroga.
Dzisiaj przyszły moje ochraniacze York Pro Air... I jestem troszkę rozczarowana. 🙁 Po pierwsze- byłam pewna, że przyjdą błękitne, a przyszły...czarne. A że nie chce mi się bawić w odsyłanie i ewent. wymianę, więc je zostawiam na razie. Po drugie- wydają mi się bardzo duże, nawet za duże jak na Bebzona nogę. W ten weekend być może będę u niego. Przymierzę- jeśli okażą się niedobre- po prostu je sprzedam bez żalu.
a ja ponawiam moje pytanie: czy ktos może mi polecić pełne neopreny koloru czarnego, które przetrwałyby wielogodzinną jazdę bez przemieszczania się i z dobrym rzepem?
mi się marzą białe pełne neopreny, już od dawna się zastanawiam na jakie mogłabym się zdecydować.. eskadrony pro dressage, swietnie leżą, super wyglądają, ale dosyć cienkie smb- hm? fajne, grube lezą ok, w angli można kupić o połowę taniej, czyli wychodzi mniej więcej tak jak pro dressage, które na nodze lepiej leżą na piaffe evo veredusa mnie nie stać zastanawiałam się czy nie wziąć na próbę yorków pełnych bo fajnie wyglądają ale są tylko czarne, ale mam mnustwo czasu na zastanawianie się bo teraz jestem spłukana 😁
tulipan- masz może fotki pro dressage białych po dłuższym użytkowaniu? :kwiatek:
Wrzucam zdjęcie Eskadronów Pro Safe memo. Są boskie. Fajnie wyprofilowane na ścięgno w środku, super mięciutkie (żel) 😀 Według mnie o niebo lepsze od np. Carbon Geli Veredusa
Ktoś, tylne dalmary po tylnej lini sciegna ok 30-31 cm. Aczkolwiek pasuja mi i na Czaroslawa, i na wieksze konie i na mniejsze malopolaki..
Kiedys jak w PL ich nie bylo i dystrtybucja lezala zalatwial mi je Adam Liederman i mowil ze jest z nich tylko jeden rozmiar, jak nie pasuje to trzeba konia zmienic 🙂 Bo ochraniacze najlepsze🙂
Teraz Luzaczka kupowala mi je podczas badminton bo cena super i pytala czy M czy L.. cholera wie, wzielam L..
xxagaxx, powiem Ci, że jak nie lubie ochraniaczy tylko owijki ewentualnie neopreny, to te są bardzo ładne i fajnie leżą 😉
Ochraniacze trzeba lubić jak się skacze 😉 Mi się też bardziej podoba koń w ładnie dobranych owijkach. Ale ani owijek, ani neoprenów mu na skoki nie ubiorę.
Fanga mają neopren wypleniony jakimś miękkim żelem. Są niesamowite w środku.