Forum konie »

Ochraniacze

pianissima2003, kilka postów wyżej masz fotkę mojego konia w takich ochraniaczach na przodzie. Są takie same, tylko czarne. Mozesz zobaczyć, jak leżą.
A ma może ktoś zdjęcia na koniu?🙂

postaram się jutro zrobić 😉
SLuchajcie, kiedys w któryms sklepie widziałam ochraniacze na stawy skokowe z neoprenu.. ale nie mogę znależć. Może ktoś się natknął?
SLuchajcie, kiedys w któryms sklepie widziałam ochraniacze na stawy skokowe z neoprenu.. ale nie mogę znależć. Może ktoś się natknął?

o taki Ci chodzi?? http://animalia.pl/produkt,9467,545,Woof_Wear_HOCK_BOOT.html
A co sądzicie o pełnych hkm i o ww?
Wlasnie te.. tylko neopren chyba bedzie za cienki, a te drugie z kolei, chyba nie mialabym sumienia zostawic konia w nich na cala noc...
Chodzi o to ze kon na trocinach stoi i tak sie tlucze po boksie i tarza ze ciagle ma stawy skokowe  poobdzierane, az sie robia pipaki.. Ale juz jestem po rozmowie z Deb.. i moze cos zaradzi🙂
Poszukuje ochraniaczy, pełnych, neoprenowych - ale z gładkiego na zewnątrz neoprenu. Najchętniej coś w tym stylu: http://sklep.horses.pl/product-pol-2305-Woof-Wear-ochraniacze-Cross-Country-Boot.html
Chodzi o to, żeby nie czepiał się tego tak bardzo brud.
A ja dla koleżanki szukam ochraniaczy skokowych,ale na prawdę dużych. Olimpiki i eskadrony są za małe,macie może jakieś pomysły?
Forta - ochraniacze  Cristal York  L , są naprawdę duże  😀.  W zasadzie M-ka wypada u nich jak L-ka , a L-ka jak XL  😉, i z tego co wiem nawet w tym wątku ktoś się chwalił że fajne ,mocne i do tego niedrogie  😀
[[a]]http://www.ostroga.pl/OCHRONA_NOG/ochrona%20nog_ochraniacze%20skokowe/ochraniacze_skokowe_cristal_york_przod[[a]]
edit.
I tutaj całkiem przyjemna cena z komplet
http://www.allegro.pl/item1033272765_komplet_ochraniaczy_cristal_kopytko.html
Wszystkie ochraniacze długie na tył mają rozmiar uniwersalny. Wie ktoś jaką mają maks. wysokośc?
A ja dla koleżanki szukam ochraniaczy skokowych,ale na prawdę dużych. Olimpiki i eskadrony są za małe,macie może jakieś pomysły?

Forta ja na swojego bandziora mam wlasnie Crystale stara wersje ktorą tu wkleily dziewczyny. Przody pasuja idealnie, do tyłów prosiłam o przedluzenie rzepów w sklepie ostroga.
czy ktoś jest w stanie zmierzyć mi wysokość przednich i tylnych Dalmarów (chętnie tej wersji wyścigowej również 😉 ) ?
Dzisiaj przyszły moje ochraniacze York Pro Air...
I jestem troszkę rozczarowana. 🙁
Po pierwsze- byłam pewna, że przyjdą błękitne, a przyszły...czarne. A że nie chce mi się bawić w odsyłanie i ewent. wymianę, więc je zostawiam na razie.
Po drugie- wydają mi się bardzo duże, nawet za duże jak na Bebzona nogę. W ten weekend być może będę u niego. Przymierzę- jeśli okażą się niedobre- po prostu je sprzedam bez żalu.
a ja ponawiam moje pytanie: czy ktos może mi polecić pełne neopreny koloru czarnego, które przetrwałyby wielogodzinną jazdę bez przemieszczania się i z dobrym rzepem?
Forta - ochraniacze  Cristal York  L , są naprawdę duże  😀.  W zasadzie M-ka wypada u nich jak L-ka , a L-ka jak XL  😉,

Czyli jak mój koń nosi Veredusowe M, to Yorki S mam zamawiać.. ?
Sunny - Eskadron pro desssage, Veredus piaffe evo 😉 Wypróbowane, sprawują się super. Dysponuję zdjęciami 😉
tulipan a twoje veredusy ujezdzeniowe są bardzo duze?? poszukuje na pewnego araba ktore niby ski sa na styk w olimpikach i lamicellach
mi się marzą białe pełne neopreny, już od dawna się zastanawiam na jakie mogłabym się zdecydować..
eskadrony pro dressage, swietnie leżą, super wyglądają, ale dosyć cienkie
smb- hm? fajne, grube lezą ok, w angli można kupić o połowę taniej, czyli wychodzi mniej więcej tak jak pro dressage, które na nodze lepiej leżą
na piaffe evo veredusa mnie nie stać
zastanawiałam się czy nie wziąć na próbę yorków pełnych bo fajnie wyglądają ale są tylko czarne, ale mam mnustwo czasu na zastanawianie się bo teraz jestem spłukana  😁

tulipan- masz może fotki pro dressage białych po dłuższym użytkowaniu?  :kwiatek:
pianissima - mam Lki i są spore. Na konie, które noszą wszystkie ochraniacze L są przy duże 😉

LOVELY - pro dressage mam czarne. Widziałam białe po roku użytkowania i wyglądają tragicznie - zżółkły strasznie 😉
Wrzucam zdjęcie Eskadronów Pro Safe memo. Są boskie. Fajnie wyprofilowane na ścięgno w środku, super mięciutkie (żel) 😀 Według mnie o niebo lepsze od np. Carbon Geli Veredusa

a ogólnie w trakcie użytkowania jak sie sprawdzaja te eskadrony mycie ,czyszczenie ,noszenie
Ktoś, tylne dalmary  po tylnej lini sciegna ok 30-31 cm.
Aczkolwiek pasuja mi i na Czaroslawa, i na wieksze konie i na mniejsze malopolaki..

Kiedys jak w PL ich nie bylo i dystrtybucja lezala zalatwial mi je  Adam Liederman i mowil ze  jest z nich tylko jeden rozmiar, jak nie pasuje to trzeba konia zmienic 🙂 Bo ochraniacze najlepsze🙂

Teraz Luzaczka kupowala mi je podczas badminton bo cena super i pytala czy  M czy L.. cholera wie, wzielam L..
a ogólnie w trakcie użytkowania jak sie sprawdzaja te eskadrony mycie ,czyszczenie ,noszenie

Pytasz o te moje?? Wrzucam do pralki i finał 😀 Wychodzą czyściutkie jak łza 😀
czy wam też, jak jeździcie po zwykłym piszczystym podłożu, wpada piasek do tylnych ochraniaczy?
tulipan- dzieki  :kwiatek:
kurcze szkoda, bo one wizualnie najbardziej mi odpowiadały
xxagaxx, one mają od wewnatrz neopren, skore czy jeszcze cos innego ?
xxagaxx, powiem Ci, że jak nie lubie ochraniaczy tylko owijki ewentualnie neopreny, to te są bardzo ładne i fajnie leżą  😉

Teraz Luzaczka kupowala mi je podczas badminton bo cena super i pytala czy  M czy L.. cholera wie, wzielam L..

a zdrodzisz jaka cena?ja znalazłam komplet na 4 za około 580 zł z przesyłką...
xxagaxx, powiem Ci, że jak nie lubie ochraniaczy tylko owijki ewentualnie neopreny, to te są bardzo ładne i fajnie leżą  😉

Ochraniacze trzeba lubić jak się skacze 😉 Mi się też bardziej podoba koń w ładnie dobranych owijkach. Ale ani owijek, ani neoprenów mu na skoki nie ubiorę.

Fanga mają neopren wypleniony jakimś miękkim żelem. Są niesamowite w środku.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się