Forum konie »

Ochraniacze

Fanga Bardzo dziekuje.

A co myślicie o Nortonach z Amigo ??

http://amigo-konie.pl/sklep/product_info.php?cPath=13_76&products_id=2341
ja mam tyły nortona- i właściwie są to normalne skorupy- nie są jakieś specjalne bajer-frajer, ale zwykłe ochraniacze na ograniczoną studencką kieszeń 😉 Nie mam im nic do zarzucenia, więc jeśli idzie o mnie- ja bym brała bez wachania 😁
A kombinacje kolorów mają niesamowite 😜
Jesli chodzi o te Nortony to ja jestem na nie. Przody sa z kiepsciutkiego plastiku bardzo latwo dajacego sie pociac (tak, pociac, bo to juz nie sa rysy moim zdaniem). Z tym, ze biorac pod uwage cene to te przody jeszcze ujda.
Natomiast tyly to jakies totalne nieporozumienie. Nie wiem przed czym ma niby chronic taki cieniusienski plasterek czegos co niby jest jakims tam plastikiem. W sumie to jakby tam nic nie bylo na tej nodze. Owijka chroni zdecydowanie lepiej. Kiepsciutkie nawet za ta cene.
Jedyny plus to szeroka gama kolorystyczna, tak wiec moga sie sprawdzic do sporadycznego uzytku pod kolor.
Jeszcze z tych zwykłych skorup to ochraniacze Masta to totalny syf , nie sa drogie ale nawet szkoda tych 130 zł na nie .
Ja mam ochraniacze Nortona(może jakieś inne nie wiem,kupowane były w go sporcie) używane na codzień,nie oszczędzam ich,a trzymają się bardzo dobrze.Plastik nie jest cieniutki,wg mnie ok.
D&A, te z Go sportu sa inne. Rzeczywiscie sa normalnej grubosci, ale to inny model.
No możliwe🙂Komplet kosztował mnie 100zł,mam je ok.2 lat(tyły krócej)i wszystko trzyma się bardzo dobrze🙂

ochraniacze malo znane, do kupienia w pasikoniku, tanie.  najlepsze jakie kiedykolwiek mialam. spisuja sie znakomicie...

dodatkowo, zawsze mialam problemy z kaloszami, los niszczyl wszystko.  te polecam bo spisuja sie znakomicie.

obydwie te rzeczy uzywane u nas w stajni codziennie, na wiekszosci koni, na treningi, padoki.

los jest doskonalym testerem sprzetu. nareszcie nie musze kupowac nowego.

ochraniacze, sa biale i czarne:
http://pasi-konik.pl/pl,product,118307,woof,wear,ochraniacze,double,lock,rozm,l,xl.html

kalosze:
http://pasi-konik.pl/pl,product,108143,horze,kaloszki,neoprenowe,probell.html

a z ciekawostek, doskonale podkladki:
http://pasi-konik.pl/pl,product,108072,podkladki,neoprenowe,pod,owijki,para.html

hehe lostak: Woof Wear są tu chyba najbardziej polecanymi ochraniaczami
kpiku, bo przy takiej roznorodnosci sprzetu, testowaniu, fajnie jest w koncu trafic na cos co naprawde dziala. 🙇

równiez polecam woof weary-lekkie, nie wsiąka w nie woda, łatwe w czyszczeniu, a po praniu wyglądaja jak nowe ,a mój koń ma tendencje do niszczenia ochraniaczy. POLECAM

i mam jak to na pseudo-rekreanckiego-dresiarza przystało ochotę na białe ochraniacze...i to bardzo duża ochotę.....
A jakie polecacie niedrogie fajne ochraniacze do skoków. Takie do 150 zł 😉
As94
Canter Club (te podobne do Veredusów Pro light)  😜
Miałam takie, używałam w różnych warunkach (nawet ekstremalnych) i trzymały się świetnie 😉
lostak czy to nie są przypadkiem single lock? nie wiem czy mam oczopląs czy nie - ale tak sądzę po ilości rzepów które zdaje mi się że widzę 😉

mi zestaw double lock świetnie się spisuje od półtorej roku bodajrze, kaloszki horze trochę krócej ale też jest ok.. jedyny problem że mają zaniżoną ciut rozmiarówkę
kocian, szczerze mowiac nie mam pojecia, takimi tutaj fachowymi nazwami rzucasz 😜.  sa takie z 3 rzepami szerszymi lub 5 cienszymi.  jedne i drugie sa swietne, te z 5cioma latwiej sie zakladaja i zdejmuja.

Móglby mi ktos opisac na jaki obwód nogi sa WW XL ?
asds, nie mam pojecia, ale powiem tak, na losia 176 w klebie XL byly troche za duze  (co jest wyjatkowe) ale mozna uznac, ze pomimo may i wzrostu ma cienkie lapy.  na rudego, ktory jest cholernie masywny w nogach XL sa idealne (180 w klebie)
lostak wedle nazwy

single lock - pojedynczo zapinany rzep
double locl - podwójny rzep ( w sensie dodatkowego paska rzepu 'naklejanego' na ten pierwszy 😉 ) czyli te ciężej zapinane

te pierwsze odstraszyły mnie dużą ilością rzepów - ale rzeczywiście, z czasem przekonałam się że nawet duża ilość rzepów jest łatwiejsza w obsłudze niż podwójna warstwa rzepów 😉

asds rozmiarówka ww jest podana na ich stronie

powiem Ci tak, mój ma 166 w kłębie, professional's choice miał M i L i takie same rozmiary pasują na niego z WW
jako ciekawostka - te dwa modele strychulców o których mowa zachodzą na siebie neoprenem trochę więc tutaj przy obwodzie nogi nie ma aż takiego problemu - ważniejsze by na długość były dobrze dobrane
pytam , ponieważ potrzeba na grubą ślązką noge. a zwykłe strychulce np. Veredusy Olimpici L sa za małe , Tatiini neopreny L tez za małe
Jak już tak wszyscy się chwalą 🤣, to ja też mam WW double lock i jestem ciągle w nich zakochana 😉 Mój Kucyk ma 163 cm w kłebie i dość masywne nogi i nosimy M i L - pasują perfect.
Woof Wear to zdecydowana rewelacja!!! Każdy model, z jakim się spotkałam, był przemyślany, praktyczny i trwały. Szczególnie podobają mi się crossówki. Polecam.
nasz komplet do zadan specjalnych
przod cros country tył double lock
Jak już tak wszyscy się chwalą 🤣
no właśnie  🤣
ja mam czarne WW double lock - tez jestem z nich zadowolona (fotka tez jest, ale slabej jakosci - więc wrzucam w linku 😉)
moj paszczak nosi L+XL - ze wzgledu na wysokosc tylnych - na szerokosc dopasowuje je rzepami i jest super 🙂
pytam , ponieważ potrzeba na grubą ślązką noge. a zwykłe strychulce np. Veredusy Olimpici L sa za małe , Tatiini neopreny L tez za małe

nie bierz XLek, bo beda zdecydowanie za dlugie. L ci wystarczy na grubosc 🙂

sznurkozaur tez uwielbia ww 😅
hmm...napisze do sklepu  moze po prostu czy jakby co jest mozliwosc wymany  na większe gdyby L z amałą była? Pytanie tylko gdzie braz sklep.horses czy pasi-konik?
A czy ktoś mam może ten model WW ? Bo waham się między tymi wklejonymi przez Lostak i tymi :

http://sklep.horses.pl/product-pol-2305-Woof-Wear-ochraniacze-Cross-Country-Boot.html
ja miałam ale wolę Double lock
no i forumowa misia ma
asds, jaka szerokość nadpęcia?
XL są bardzo wysokie. Na konia 170 cm w kłębie na tyły (a to dłuższe nadpęcie niż na przodach) są absolutnie na styk, centymetr więcej i by się je zapinało na stawach skokowych plus wisiałyby na dole. Ten Twoj ślązakos jest owszem obszerny, ale nie wydaje się być bardzo wysoki. Ja bym teraz na tego zwierza 170 cm brała nie L + XL tylko L+L lub M+L.
Regulację szerokości masz bardzo dużą, jak będę w stajni to mogę zmierzyć szerokość i wysokość ochraniaczy.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się