Burza ja jak na swojego konia (ok. 160cm ma) założyłam L na tył to spory kawał ochraniacza wystawał poza nogę i przesunięcie w górę nic nie dawało, a kupowałam zgodnie z tymi tabelkami. Wymieniłam na M (zwykłą, nie tę szerszą) i jest ok. Podejrzewam, że Piorun nie jest superdługonogi i L na 90% będzie za duże 😉 Co do szerokości to nie wiem, ja mam zwykłą M na przód i tył i jest dobra, ale koń nie ma bardzo "grubych" nóg.
Jak chcesz, to mogę jutro zmierzyć zwykłe M i Ci napiszę 😉
PS. o double lockach mówię 😉 PS2. jako ciekawostkę powiem, że te same ochraniacze założyłam na duużo większego konia i też były dobre. Tyły mogły by być ciut dłuższe, ale na szerokość jak najbardziej ok(nawet trochę rzepu zostało)
Właśnie widziałam komplet M/L na Gromie Koniczki który ma o wiele więcej nóg niż my i jakoś ta L mi się nie widziała, może w sklepie zobaczę o ile się różnią M o MXW. Dzięki 🙂
A na tyły na klacz 165-8cm z szlachetną suchą nogą jakie by pasowały ww double locki na tyły ? Aero Tattini, Escapade, Lamicelle mamy L-ki. Ale takie małe, drobne Lki
Zamierzam kupić ochraniacze veredus olimpic tylko ,że jak wybrać odpowiedni rozmiar dla nogi mojego konia? Czy ktos moze wie jak mozna zmierzyć noge swojego konia do tych ochraniaczy i wybrać odpowiedni rozmiar?
Dzięki za odp ,ale mam pytanie jak dokladniej trzeba zmierzyć noge do ochraniaczy olimpic veredus? Bo jak zmierze i wyjdzie mi ... cm to ile cm odpowiada rozmiarowi S,M,L
Ja ich nie mam, znajoma ma - granatowe, pisałam tylko, że ich używałam. Na podłożu z białego, niepylącego się piasku nie brudziły się za bardzo więc nie wiem jak by było przy błocie, kurzu itp. Tam sprawdzały się w 100%.
A ma ktoś może zdjęcia tych Piaffe Veredusów na koniu? Śmiesznie wyglądaja.. ale nie wyobrażam sobie ich jakoś na skoki a w okserze są w dziale ochraniacze skokowe... Nie ograniczają trochę za bardzo nogi?
NIech to licho porwie. Przyszły ochraniacze, rozmiar 2.... mierzę na koniu.....i za duże. Fakt, najtrudniej wybrać sprzęt dla konia niewymiarowego. Właściciele drobnych koni, czy ktoś z was może polecić jakieś niedrogie ochraniacze rozmiaru pomiędzy pony a cob? ^^ Już wiem, że harrys horse mają zaniżone numery (kare_szczęscie :kwiatek: ), ale czy jeszcze coś oprócz? :> Z góry dzięki!
Sankarita, z małych ochraniaczy też mogę polecic harrys horse (np. takie: http://www.okser.pl/sklep/33201-hh-komplet-ochraniaczy-p-2708.html ), albo Tattini Aero w rozmiarze M. Jeszcze mam Vederus Pro Light w rozmiarze S, ale to na przody. Trochę większe, ale na mojego konia ok 150cm w kłębie i z sucha noga pasują też Canter Club pełne neopreny (tzw. kontaktowe), ale to już na styk - jakby były minimalnie większe, to będą za duże.
myślę, że nie przeszkadzają dużo bardziej niż ochraniacze z futrem medycznym 😉
szukam kaloszków które nie obetrą mojego zwierza, te wyglądają fajnie, ale boję się że z jakością średnio, więc mam nadzieję że wypowie się jakiś ich użytkownik 😉