Forum konie »

Ochraniacze

sei a Twój jaki wzrost/budowa albo obwód nadpęcia?
I czy jakieś inne tyły pasowałyby stylistycznie do tych ochraniaczy, bo w zasadzie bardziej na przodach by zależało?
sei  czyli najlepiej zmierzyć te ochraniacze... kurczę, może byłaby szansa na tyły w rozmiarze full?  😉 dzięki!
sei Witek wcale nie jest taki duży 170 w kłębie i szlachetna budowa 😉
lusia722 jak znajdziesz jakieś podobne tyły daj znać bo jak narazie nic nie znalazłam  🙁
Dubel
czy 182 zł to za 4? 🙂 Bardzo podobne do piaffe evo,wręcz tańsi braciszkowie 😉
DressageLife wydaje mi się, że za parę
Misia, 170 to duży! małopolak, szlachetny, ale duży 😉

jeden SP ma ~166 cm. w veredusach ma mki przód i tył. w Harry's Horse i Horze (takie futrzane ochraniacze) ma M przód i L tył.
młody AA ma ~162 cm. veredusy m są takie trochę dużawe. w HH ma S przód i M tył.

kiedyś komuś mierzyłam ręcznie te ochraniacze full...

edit: dorzucam zdjęcie mojego 'dużego' w ochraniaczach HH Heavy Duty i Flextrainer.
sei, dopiero się przyjrzałam, a w KRM sobie pomyślałam 'mm ładne futra' a to HD! Że też oni nie darowali i nie zrobili czarnej skorupy- ale wyglądają świetnie 🙂
te Heavy Duty są naprawdę ekstra. futro jest świetnej jakości. 'skóra' jest miękka i fajnie się układa. skorupa też jest bardzo plastyczną. są naprawdę rewelacyjne i u nas się sprawdzają 🙂
flextrainery byłyby dużo fajniejsze gdyby też je zrobili z takim podszyciem...
ma któraś Ochraniacze Kentaur "Mega Jump" z żelem ? polecacie? macie jakeś zdj. ? 🙂
czy prał ktoś może ochraniacze premier equine (te krosowe) w pralce? nic się z nimi nie dzieje? bo chyba odechciało mi się już ręcznego prania ochraniaczy
arika ja bardzo lubię, mam je dobre pare lat i trzymają się świetnie, bardzo przyjemne w dotyku w środku.
sei, mogłabyś może zmierzyć maksymalny obwód tych ochraniaczy HH w rozm. L? Bardzo mi się podobają, ale boję się, że będzie jak ze Sportivami...
Magdzior, ja piorę i to te skórzane, nic się z nimi nie dzieje 🙂
quanta to dobrze bo właśnie są w pralce🙂
equi.dream  masz jakieś zdj. ich dobrze chronią nogi ? 🙂
Nie posiadam za wiele zdjęć konia w ogóle, ale przejrzę, może się coś znajdzie 😉 Ja jestem z nich bardzo zadowolona. Kentaury w skorupkach nie mają takiego sztywnego plastiku, tylko elastyczne tworzywo, uważam że w tej półce cenowej jedne z lepszych.
equi.dream chyba się skuszę mam nadzieje że nie będę żałować  😀
Livia, których HH? 😉
sei, chodzi mi o te Elite Grand Prix :kwiatek:
Livia  też mnie interesuja te ochraniacze, pytałam w sklepie i powiedzieli mi, ze szerokość w połowie ochraniacza wynosi 24 cm. A na stronie nie widziałam rozmiaru L tylko full...
Livia, dokopałam się 😉
wysokość skorupy ~21 cm
wysokość po boku ~29 cm
szerokość ~22 cm

edit:
nefryt, L = full, M = cob

na chwilę obecną czarne full będą dostępne od ~maja, białe są dostępne teraz do zamówienia.
w przyszłym sezonie na pewno też pojawią się nowe kolory 😉
sei  dzięki! z tym full u mnie to różnie, kupiłam ochraniacze  o tym rozmiarze i za małe.... więc już sama nie wiem 🙂
pokora93, no myślę, że tak, wydają się idealne w takim celu.

http://allegro.pl/ochraniacze-york-milto-przod-tyl-full-i3666653332.html
Czy ktoś wie, czy one są błękitne, czy takie morskie bardziej?

Hej! Z tej kolekcji mają tylko rozm.pony i full(ja potrzebuję cob) ,mierzył ktoś ile cm.(wysokości i długości) mają przody jednych i drugich???
sei, dziękuję pięknie! Ta szerokość to jest już całkowita? Czy da się jeszcze kilka cm naciągnąć dzięki gumom? Choć na mojego smoka i tak wyglądają niestety na za małe 🙁
sei mały 😉 Taki zdecydowany cob, na mniejszego fulla moim zdaniem za krótkie będą.
equi, a miałabyś możliwość zmierzyć wysokość skorupy i skorupy z neoprenem po grzbiecie oraz może jakoś od wewnątrz szerokość? w ogóle one miękkie są?
Harry's Horse ma rewelacyjne te swoje skorupy i w bardzo dobrej cenie, ale tyły są zaciskowe a ja takich nie używam 🙁
A czy ktoś ma może takie ochraniacze i może coś o nich napisać?  :kwiatek:
http://konik.com.pl/ochraniacze-jumptec-prz
livia moj kon nosi L veredusow, te były na niego duzo za duże. Sa bardzo lekkie, niestety nie wiem jak z wytrzymałością
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się