Forum konie »

Kącik Rekreanta

A jutro galop! Sopocianie uwaga rano na hali.... 😉
No i beda zdjecia mojego paczka w pierwszym oficjalnym galopie od wiekow juz (prawie 8 miesiecy).
wątek zamknięty
O czym wy w ogóle tokin... 😉
Ja to kocham Smurfy  😍

Quanta piefeczek boski!
wątek zamknięty
A ja nigdy nie lubilam Muminkow. Zawsze wolalam Smurfy.... 😉
wątek zamknięty
O której galopujesz? Wstąpię potowarzyszyć, ja jutro zagalopowuję pierwszy raz od tygodnia  😁
wątek zamknięty
Lena, rano jakos coby zametu na hali zrobic. kolo 9/10 😉
Ty pierwszy raz od tygodnia, ja pierwszy raz od jakichs 8 miesiecy. heh.
Razem na hali.... oj nie wiem, chyba za duze zagrozenie dla pozostalych uzytkowanikow hali. Teraz jeszcze te kamery. 😉
wątek zamknięty
Klami patrz co obie napisałyśmy!  🤣
wątek zamknięty
Burza, no prosze, prosze.
wątek zamknięty
Ej, ja kreskówki o Muminkach nie lubiłam, tylko książki, gdzie mi tu z tymi Smurfami :P
wątek zamknięty
ja tez wole smurfy! a z muminkow faktycznie wloczykij byl najlepszy... chociaz nie wiem co on tam palil w tej swojej fajeczce, taki byl zawsze zczilautowany... 😁

za to ja dzis zostalam o...bana z transportem na zawody i nie jade ;] nie ma to jak sie o czyms takim dowiedziec dzien przed wyjazdem, o godzinie 20... zostalam potraktowana zupelnie niepowaznie, az szkoda gadac  🙄

ale mam to w pupce, jutro wyszoruje na blysk mojego pieknego konia, zaplote mu koreczki i bedziemy uprawiac sniezny lans. na pohybel!!  🏇
wątek zamknięty
w imieniu forumowiczówm proszę o nie wstawianie tych samych zdjęć do różnych wątków a także pomimo tego, ze się one zmniejszają, wstawianie mniejszych, bo dopasowują się do wielkości na forum dość długo. Dziękuję za uwagę.
wątek zamknięty
caroline, może jesteś multimilionerką bo wygrałaś w totka, a może po prostu masz pracę- ja nie mam, dorabiam jak mogę, więc daruj sobie te głupie uwagi.
SIWA FOLBLUTKA orientowałam sie już w tym temacie w Equi Shopie i u p.Kostrzewy, ale nie przyjmą mi Daw-Maga. Kombinuje na razie z ratami 😉
quantanamera, jaki słodziak 🙂

Wzięłam dzisiaj kucyka na lonże i co? Prawie nie kulawy! W ogóle bez porównania do wczoraj, prawie czysty 🤔wirek:
wątek zamknięty
A ja wstałam sobie dzisiaj rano (tzn już wczoraj, chodzi o 13-ego w piątek) z postanowieniem, że będę obalać utarte stereotypy. Jako, że zdarzyło mi się, że mój czterokopytny połamał mnie w piątek 13-ego, postanowiłam ograniczyć wszelkie ekscesy dzisiejszego dnia. Nawet na konia nie wsiadłam, nie planowałam na dzisiaj żadnych wyjść czy wyjazdów, załatwianie wszelkich spraw przełożyłam na "po weekendzie".
Sprowadzałam tylko konie z padoku. Jeden wskoczył mi na nogę, dokładnie na śródstopie. Duży, masywny, okuty ślązak 🙂
Na pogotowie pojechałam dopiero późnym wieczorem, w sumie sama się wymacałam i wiedziałam co jest grane.
Diagnoza:
złamanie trzonu I kości śródstopia z obecnością odłamu pośredniego i zniekształcenie zarysów grzbietowej powierzchni.
Wygląda to tak:  🤔trzałka:

wątek zamknięty
Wzięłam dzisiaj kucyka na lonże i co? Prawie nie kulawy! W ogóle bez porównania do wczoraj, prawie czysty 🤔wirek:

nic dziwnego, skoro odpoczął od siodła...  🙄

P.S. co ja uważam za głupie juz napisałam - widzę, że przeczytałaś, ale nie zrozumiałaś przesłania. a co uważam za niedojrzałe i szczeniackie - to ty zaprezentowałaś w ostatnim poście. Pogratulować ci pokazania sie z dobrej strony?  🙄
wątek zamknięty
espana, to sie nazywa PECH!!
wątek zamknięty
espana, hihi ty sie 13 nastepnym razem nie ruszaj z domu!
wątek zamknięty
To uwaga, bo następny 13 piątek już w marcu 😀
wątek zamknięty
Espana, czy ja znam tego ślązaka ??? 😉) No ale bez żartów - Ty masz jakiegoś pecha... może przestań obcować z końmi :P, choć nie, potem się okaże że na prostym chodniku się połamiesz... Fatum jest bezwzględne!!
wątek zamknięty
Ja się urodziłam  piątek 13 (w marcu właśnie) i pewnie dlatego wszystko co robię jest lekko mówiąc do kitu:-))
wątek zamknięty
KuCuNiO,  swirujesz!
wątek zamknięty
espana, wsplolczuje 🙁 a tak sie staralas ograniczyc ryzyko.

ja wczoraj po uslyszeniu w radio 'witamy w piatek 13...' tez nie wsiadlam na siwego. popracowal na lonzy (nawet ladnie i uczciwie),a ja jestem cala 😉 ot,takie nie kuszenie losu
wątek zamknięty
szafirowa, dawaj zdjęcia crossa jakies!
no i powiedz jak sie ogłowie spisuje?

ja wrzuciłam troche małej małpki do ZNK
wątek zamknięty
Sznurka Małpka wygląda jak mamuciątko wychowane przez Oposy podczas Epoki Lodowcowej. Ma rewelacyjne futerko!  🤣
wątek zamknięty
caroline weź sobie wreszcie odpuść naskakiwanie na wszystkich, okey? tak, wiem, że to moja wina, nie musisz mi jeszcze tego uświadamiać.
espana, no no no, nieźle się załatwiłaś 😉
wątek zamknięty
Sierra, padłam po prostu!!!!
wątek zamknięty
Lov, spokojnie 😉 wydaje mi się, że Caroline nie pisze tego złośliwie, tylko przerobiła to ze swoim koniem i rozumie konsekwencje.
U mnie było tak samo. Pieniędzy na nowe siodło nie było, a uświadomiłam sobie, że większość problemów brało się ze złego dopasowania. Dlatego do póki nie mogłam sobie pozwolić na nowy sprzęt nie jeździłam. Trwało to kilka miesięcy, w tym czasie były tylko lonże i kuracja kręgosłupa, bo wiem, że gdybym dalej jeździła, konsekwencje dla zdrowia konia mogłyby być nieodwracalne.
ale zrobisz to, co uważasz za słuszne 😉
wątek zamknięty
szafirowa, dawaj zdjęcia crossa jakies!
no i powiedz jak sie ogłowie spisuje?

ehh, ni ma nic 🙁 bo mi quantanamera od tygodnia obiecuje ze mnie nagra i obfoci i... pupka

a oglowie jest przerewelacyjne- i jakosciowo i uzytkowo.
wątek zamknięty
espana po pierwsze kope lat 😉 milo stare towarzystwo widziec znow 🙂
a tak.. to sama sobie zafundowalas gips bo takim mysleniem tylko sie sprowadza na siebie pecha.. u mnie w kinie wczoraj dziewczyna zostala wyniesiona na noszach z sali bo.. ponoc zahaczyla noga o podlokietnik.. pech bo 13? dla mnie zwykly 'wypadek'.. na 13 nie zwracam nigdy uwagi - dzien jak codzien 🙂
ale.. poprzegladalam sobie forum i na konie mi sie chce a zdrowie nie pozwala wciaz i wciaz 🙁 to jest dopiero pech..
wątek zamknięty
Proti bo do mnie można powiedzieć normalnie, a nie ze złośliwością 😉 na razie kombinuje, bo jak już pisałam, z nieba mi ta kasa nie spadnie..
wątek zamknięty
Dzięki dziewczyny za wsparcie  😀
Pozdrawiam z cieplutkiej pościeli  😁  Ojciec ma mi jutro kule kupić na giełdzie, więc będę śmigać (do stajni).

epk dokładnie ten sam słodziak  🏇
sznurka w domu to może mi np. monitor eksplodować czy niebo spaść na głowę  😜
magda nigdy nie byłam przesądna i pechowi śmiałam się w twarz - teraz on się śmieje  😉 A co z Tobą, że nie możesz wsiadać?
wątek zamknięty
A propo tego spadania nieba na głowę w domu...wczoraj przecież w USA (nie pamietam gdzie dokładnie) spadł samolot pasażerski na domek jednorodzinny...

Buuuuuuuuuuuuuuuuuu ja chce już do stajni, mam dość chorowania i siedzenia w domu  😕
Luk pewnie mnie już wypatruje gdzie mnie wcieło...

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.