Forum konie »

preparaty na stawy

Ja tak samo cortaflex buteless. Na miesiąc wychodzi około 75 zł przy dużym opakowaniu. Ironflex widziałam, że jest teraz w kapsułkach, ale w kapsułce jest tylko 600 mg, a nie 1000 jak w tabletce.
Zuzu., „najmocniejsza” jest Boswellia z Dromy.
Zuzu., dromy
Hejka, jak to jest z suplami na stawy? Od kilku miesięcy daje kieselgura, I czy mam robić jakieś przerwy od jego dawania czy zmienić suplement? Czy mogę dawać już go na stale
zuza17, żeby odżywić tkankę w stawach potrzebujesz: miedź z kolagenem, plus inne (glukozamina, itd.), do tego często mangan.
Zobacz czy ten peparat to ma.
otrzeba też dobrych kwasów tluszcozwych.
I tak z 4-6 miesiecy kuracji.
zuza17, szczerze mówiąc kieselgur nie zrobił na mnie ani na koniu jakiegoś piorunującego wrażenia pomimo jedzenia kilka miesięcy. Albo jakiegokolwiek wrażenia.
Tam jest chyba głownie msm i vitc. może nie tego brkuje.
kotbury w Kieselgur Hipovetu jest przede wszystkim krzem a nie msm 🙂 i jest tam również kolagen , miedż i mangan i generalnie według mnie fajny skład, ale proporcji nigdy nie analizowałam prawde mówiąc, podawałam klaczy po kontuzji bo z opisu do tego jest dedykowane
zuza17, szczerze mówiąc kieselgur nie zrobił na mnie ani na koniu jakiegoś piorunującego wrażenia pomimo jedzenia kilka miesięcy. Albo jakiegokolwiek wrażenia.
Agnes14, a co teraz dajesz?
Teraz już mam innego konia.
I zaczynam na próbę Biofeed Joints CARE. Powinno teoretycznie hulać bo ma w składzie dużo.
Ja podaje od jakiegos czasu OsteFlex z Forana i powiem wam ze wow 😀 w końcu przestało mojej koninie strzykac w stawach 🙂 Koń młody i nie ma jeszcze problemów ze sztywnośćią itp wiec nie wiem jak na inne rzeczy pomaga, ale podawałam naprawde różne preparaty i ciągle strzykało, a po Osteflexie cisza 😀
Czy ktos sie orientuje czy boswelia z Ostrovitu bedzie jeszcze dostepna? Nie jest dostepna od dlugiego czasu?
Chyba Itonflex Boswelia 100kaps. tez nie jest osiagalny...
Czy jest jakas inna bosweli warta uwagi?
Z ostrovitu podawalam 5 kapsulek dziennie I sprawdzala sie rewelacyjnie.
Czy Boswelia ze Swansona jest mocniejsza niz Ostrovitu?
Nie jestem pewna czy 800mg to ekstrakt czy kwasy bosweliowe?
1000093601.jpg 1000093601.jpg
1000093605.jpg 1000093605.jpg
1000093603.jpg 1000093603.jpg
Cobrinha, - nie mam porównania, ale dawałam 4 kapsułki Swansona i był efekt 🙂 Podobny jak przy boswelli horseline, a wychodziło ponad połowę taniej.
Cobrinha, wydaje mi się,że w swansonie to jest po prostu żywica, nie ekstrakt, bo też szukałam info i nigdzie nie było.
Ja podawałam ta Swansona 800mg,4 kapsułki, byłam bardzo zadowolona.
Cobrinha, na górze tej strony masz napisane, że najlepsza jest boswellia Dromy.
polecam Swansowa, ewidentnie działa, aczkolwiek o Ostrovit i Ironflex mam identyczne zdanie
ja dawałam kiedyś, dawno temu boswellię z dromy, ta w proszku, miała wtedy fajną cenę i wydawało mi się, ze widzę różnicę, potem dość mocno podrożała i przestałam dawać, potem zaczęłam dawać różne inne i średnio widziałam efekty, poza cortaflexem buteless, który też jest na bazie boswelli, ale właśnie zamówiłam dromy i postanowiłam porównać. Tylko tym razem mam tą w płynie (w proszku nie ma info ile jest tam boswelli w boswelli, ale gdzieś w końcu się dokopałam do info, że tam jest chyba tylko 46% ekstrakt, a w tej w płynie 65%, więc zakładam, że jest mocniejsza. Za jakiś czas zobaczymy czy widzę różnicę, czy wracam do buteless.
Pytanko, bo nigdy nie musiałam podawać ‚ludzkich’ supli, a jestem ciekawa, wy podajecie je w kapsułkach koniom czy wysypujecie zawartosc ze środka?
Milla, z kapsułek wysypuję.

Katasia, ja sceptycznie podchodzę do suplementów od biofeed ale te na stawy mam wrażenie, że działają.

Jak u innego skończę cortaflex Buteless (na razie nie widzę innie słyszę zmiany) to też sprawdzę tego biofeeda
dzikadermi, ale ja nie dawąłam nigdy nic z biofeed, pisałam o dromy. Od nich dawałam kilka lat temu, jak jeszcze ich boswellia w proszku była po 145zł, teraz jest po prawie 230, no ale cóż 🙄
Katasia, ten biofeed dałam jako ewentualną alternatywę😊

Z dromy tak dla przykładu dawałam czarci pazur i po płynie był efekt wow po proszku bez różnicy. Tylko tak jak wspominasz dawałam za nim ceny tak bardzo poszły w górę
Katasia,
„65% is a figure, it refers to the concentration of beta-boswellic acids in the extract. 46% means that the Boswellia FORTE product contains 46% of this extract in 1 kg = 460 g/in kg.”
Skład Boswelli Dromy. Nic na rynku nie ma tak dużej zawartości.
Zarówno w płynie jak i proszku jest standaryzacja na 65% kwasów.
kupując Dromy w czeskim sklepie jest ok 50 zł taniej na opakowaniu
blucha, tak, robię większe zamówienia zbiorowe do stajni i to niesamowite jak bardzo wysoką marżę ma polska dystrybucja. Dodatkowo na polskiej stronie nie ma conajmniej połowy asortymentu. Np. 1 kg rokitnika jest u nich za 50 zł, u nas (na allegro) za prawie 100.
Fokusowa, oo, skąd masz to info? Bo ja się nie dokopałam właśnie do zawartości boswelli w tej w proszku i dlatego kupiłam tą w płynie, bo założyłam, że jest mocniejsza. Na pytanie o zawartość mi sklep nie odpowiedział niestety...
Co do czeskiej strony, to też właśnie ostatnio na niej patrzyłam, tylko potrzebowałam szybko coś kupić tym razem, bo nie ogarnęłam, że mi się skończył buteless. Widziałam też właśnie, że mają dużo większy asortyment, więc pewnie będę następnym razem kupowała z czeskiej strony, bo mi się też spodobał preparat na wrzody jakiś, którego w pl nie ma. A kupujesz na oficjalnej stronie dromy.cz, czy na innym sklepie czeskim, który ma ich produkty? Bo jak kilka lat temu chciałam kupić na ich stronie czeskiej, to mi odpisali, że do pl nie wysyłają, bo mamy swojego dystrybutora :/
Katasia, na stronie dromy.cz można wybrać kraj dostawy Polska i walutę euro. Dostawa trwa kilka dni.
Katasia, kupuję na dromy.cz, waluta w euro, dostawa kurierem, szybko paczki przychodzą, dobrze zabezpieczone. Ten skład to mam od nich, napisałam na ich czeskim instagramie i od razu odpisali.
Gastroheal używam i bardzo sobie chwalę.
Fokusowa, mi się spodobał ten Gastro Zen, nie ma go w PL, a skład zacny.

Ja to się ich o wysyłkę do pl pytałam z 6-8 lat temu, więc wierzę, ze to się mogło pozmieniać i bardzo mnie to cieszy
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się