Poszukując tańszej wersji boswelli, która mamy zaleconą do stosowania w przerwach między czarcim pazurem, trafiłam na to - 2000mg w kapsułce, a więc przyzwoita dawka, można by poprzestać na 1, góra 2 kapsułkach dziennie, wiekszośc ludzkich trzeba by z 5... Może komuś się przyda
Dziewczyny czy jakiś jeszcze dostępny suplememnt ma w skłądzie:
chlorowodorek glukozaminy, MSM (metylosulfonylometan), witamina C, siarczan chondroityny, kwas hialuronowy
oprócz horsline?
Bo jak rozumiem MSM i witC to można sobie samemu kupić ludzkie, a glukozaminy siarczan?
Horsline kosztuje 500zł...........
A czy ktoś ma doświadczenia z mieszankami podkowy? Strasznie się kiedys zraziłam po biotynie i efekcie zerowym. Ale te ich mieszanki składowo mają sens:
Pati2012, dawałam biotyne 5 miesięcy i nie widziałam żadnego efektu. więcej nic od nich nie kupiłam :P Stąd tak się zastanawiam. Dolfosa już zamówiłam, ale na razie nie ma na magazynie to myslę nad czymś innym,
xxagaxx ja stosuje z przerwami mieszankę ziołową na stawy przeciwzapalno-przeciwbólową i efekt jest spektakularny u mojego. Na tą co wysłałaś też się czaję.
Dziewczyny czy jakiś jeszcze dostępny suplememnt ma w skłądzie:<br>
chlorowodorek glukozaminy, MSM (metylosulfonylometan), witamina C, siarczan chondroityny, kwas hialuronowy<br>
<br>
oprócz horsline? <br>
<br>
Bo jak rozumiem MSM i witC to można sobie samemu kupić ludzkie, a glukozaminy siarczan? <br>
Horsline kosztuje 500zł........... xxagaxx,
Wszystko w sklepie biomus dostaniesz czystość laboratoryjna.
Trochę upierdliwe z mieszaniem ale ja robilam po 7 sloiczków (że jeden słoik= dawka dzienna). I dałor adę.
kotbury, dzięki, ale nie ma opcji żebym sobie dawki dziennie przygotowywała, ja już nic innego bym nie robiła tylko suple koniom... Każdy ma inny zestaw i inne problemy :P
Ja korzystałam z biotyny z miedzią i cynkiem od podkowy, zauważyłam różnicę w odcieniu czarności mojego konia 😉 Po kopytach różnicy nie było widać, ale to też ciężko oceniać jak koń ma ogólnie dobre kopyta 😅
Hej, czy jesteście w stanie polecić dobrze przyswajalny preparat na stawy. Mam 3latka, który od paru miesięcy jest w pracy (około 3 dni w tygodniu lonża 30-45'😉 i od tygodnia zaczęły mu strzelać stawy. Nic się nie dzieje, ale chce go wesprzeć suplementacją. Teraz dostaje tylko eggersmanna Osteomin. Zastanawiam się nad tym:
Equine America Glucosamine 12.000 PLUS MSM + HA Xtra Strength 1kg
👏
krainam, ja korzystam od dawna (z polecenia mojego weta) z tego dla kobyły która pracuje intensywniej oraz dla staruszka pracującego 🙂 udało mi się i mam z nimi współpracę, na „Paulasz” jest -10% na cały ich asortyment