PannaDziewanna, dokładnie tak jak Fokusowa napisała, sieczki zdecydowanie różne. Jeden worek mega super, drugi moze być już mocno kiepski.
Pasze miałam raz, konia nie powaliła wiec nie zamawiałam nic wiecej.
Przychodzę sobie pomarudzić.
Po pół roku wróciłam do Slimmera, kupiłam dwa wory i rozczarowanie. Jakie to brzydkie, szare, słomowate..i nawet jakby trochę pylące. Gdzie się podziała ta piękna paszunia?😕
Aleks, nadal wychodzi taniej niż inne pasze wrzodowe, bo to jest 25kg jednak.
Jedyne co wychodzi taniej to Combii, bo też 25kg, no ale to nie jest typowo dla wrzoda, ale jak na ten skład i cenę to spoko się sprawdza.
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 28 marca 2023 13:50
Perlica, ja wiem, wiem, że za bardzo nie opłacalnej alternatywy bo jest to jednak 25kg. Ja się niejednokrotnie przymierzałam do zmiany, ale na tym wyglądamy bardzo dobrze. Pomijając wrzody bo nas to nie dotyczy, ale że ja mam korbę na punkcie jego jedzenia to z bólem portfela, ale przy obecnej dawce zostaniemy. Po prostu byłam zaskoczona, że przecież przed chwilą było taniej jednak o te 5 zeta. Szkoda, że wczoraj czy przedwczoraj nie zamówiłam, byłabym trochę do przodu 😉 .
Aleks, obiegły ma jeszcze chyba te tańsze bo zamawiałam Brandona XP i było po niższej cenie niż na hippovecie. I jest jeszcze hasło „rabat” -5% i darmowa dostawa powyżej 900 zl
Pasza dla konia po kontuzji, stojącego w boksie, ze stałym dostępem do siana, ale jednak depresja go dopada, zjada mniej tego siana niż do tej pory i chudnie.
Chciałabym go podtuczyć jednak nie dowalić energii i go pobudzić w tym boksie.
Czeka nas jeszcze trochę karceru.
Co polecacie?
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 28 marca 2023 16:13
Aleks, obiegły ma jeszcze chyba te tańsze bo zamawiałam Brandona XP i było po niższej cenie niż na hippovecie. I jest jeszcze hasło „rabat” -5% i darmowa dostawa powyżej 900 zl martrix,
Dzięki za info sprawdziłam, tylko się wzdrygam czytając opnie ostatnio o tym sklepie. Nigdy tam niczego nie zamawiałam, a bym chciała jeszcze w tym tygodniu dostać. W każdym razie dziękuje za cynk 🌻 .
Infantil, ja karmię. Tylko po 15 latach z Rudą nie patrzę już na energię z paszy. Czy to na samym sianie, owsie, paszy Cool czy paszy Sport i tak jest torpeda, więc tu nie pomogę. 😂 U nas kryterium jest to, czy pasza podejdzie kubkom smakowym księżniczki i, jak księżniczka na danej paszy wygląda. Na Conditioning Mix wygląda dobrze (dostaje pełnoporcjowo). I sieczkę do kompletu też łaskawie je. Najlepiej wyglądała na D&H Build Up, ale po 7 latach zaczęło kłuć w ząbki. Hippolyt też jadła, ale po pół roku już się znudził.
No mój jest wybredny, ale to Mebio mu smakuje i łaskawca je zjada, a do tego zaczyna mi ładnie wyglądać po ciężkiej jesieni, kiedy mi trochę zleciał.
Małej energii nie zauważyłam, ostatnio to mam rakietę pod tyłkiem 😅, więc trochę się obawiam mocniejszej paszy.
Ale prawdopodobnie stajnia będzie lecieć na Spillersie i byłoby mi łatwiej się podczepić pod grupowe zamówienia, cenowo ten Conditioning też kusi...
infantil, ja lata karmiłam Mebio i potem zmieniłam na jakieś bardziej ąę pasze, bo mniej cukru, bo wtedy kupa ma kolor tęczy itp.. i pokornie wróciłam do Mebio. Koń nagle żre bez problemów..
Czy ktoś też miał problem po pro linen day complex sport musli z nadpobudliwoscia konia? Dosypuje doslownie pol , 3/4 łopatki od tygodnia i nie poznaje tego konia. Nie wiem czy to kwestia tej paszy czy rui i wiosny, ale nigdy nie sadzilam ze mozna w sekunde spasc tak latwo z konia. Kon mega sie ploszy i az zrywa w miejscu, czego nigdy w zyciu nie robila i sie zastanawiam czy jej nie odciac zarcia, bo nie da sie na niej jezdzic.
infantil, ja kariłam trochę tą paszą, ale chyba nie pomogę. Mój koń pobiera energię z kosmosu, niezależnie co je, ale nie zauważyłam na tej paszy pogorszenia z mózgiem w sumie.
trzeszczki, jestem w lekkim szoku. Skarmiałam to ponad rok temu jak nie dalej dla kontuzjowanego konia i na bank skład został od tego czasu bardzo zmieniony. Na pierwszym miejscu była soja, nie pamiętam reszty.