Forum konie »

Jakie pasze dajecie swoim koniom?

Wiesz co, ciężko stwierdzić, może mi się jutro uda dojechać do stajni to to zważę. Moja dodatkowo dostawała jeszcze Bestermine, nasiona słonecznika i olej ryżowy i efekt jest naprawdę fajny. Za każdym razem, jak ktoś ją widzi, to twierdzi, że konia przybyło 😉
Oj tam, Incognito, przyznaj się: chciałabyś, żeby pasze fiołkami pachniały 😉 😉 😉

Cejloniara, Możesz mu jeszcze mówić "A Pallas wywala sieczkę, żeby się dostać do tego musli!" 😉

Sankaritarina, hahaha powiem mu "jedz, jedz słoneczko to trafisz do wątku wpływ żywienia na wygląd" choć znając go to pewnie by wolał do szmatoholików 🙂 ale to niech "mondrala" na szmatki sobie sam zarobi 😀

CZy ktoś stosował polskie pasze Hosgran na bazie łuski słonecznika? z marlibo.pl
Interesuje mnie jak konie wyglądają po jej stosowaniu.
incognito tak sobie przeglądałam katalog D&H i znalazłam dodatek paszowy
celowany w wątrobę, który wspomaga regenerację wątroby:
"zalecany w stanach rekonwalescencji po toksyczno-metabolicznych uszkodzeniach
wątroby".
Dodatek jest zatytułowany  Milk Thistle.

czy ktoś podaje Marstall Basis Luzerne?
epk ja nie mówię, że to źle, że taki a nie inny zapach jest, po prostu stwierdziłam fakt 😉
Pokora93, Byłabym wdzięczna.  :kwiatek: To tylko pozazdrościć takich efektów. 😁
Mała korekta, moja arabka zjada 2l dziennie, nie 1,5 , jak wcześniej pisałam😉 1l Pavo waży ok. 650 dag.
ms konik preparat na wątrobe dziś już doszedł ten, który endurka poleciła, ale nie wiem jak dawkować, a ulotki po polsku nie ma -.- także dopóki nie otrzymam odp na pw to i tak koń tego nie dostanie
Burza ok nie ma sprawy 😉
incognito - wiesz jak dawkować - 2 dni temu czytałaś na stronie z której zamawiałaś  🙄
Ja wiem, że do końca nie wiem dlatego Ciebie pytam jako kompetentną osobę, zwłaszcza, że Ty mi to poleciłaś. 😉
incognito, Na tej stronie na serio nie jest napisane jak dawkować?

Diakon'ka [ej, klikam na Twój nick, a w szybkiej wiadomości nic się nie pokazuje. Dziwne. ]
ja mam teraz tą lucernę Marstalla. Wygląda całkiem fajnie, koń nie dostał żadnych "sensacji", kupy nie pachną i nie wyglądają podejrzanie, z początku lucerna była chętnie jedzona i faktycznie spowalniająca jedzenie [po dokładnym wymieszaniu i i dolaniu troszeczki wody 😉 ] choć koń mi teraz na to marudzi i jak ma do wyboru trawę czy siano - zostawia posiłek z lucerną albo wywala lucernę. Ale to mój koń. 🙂
Sankaritarina, witaj w klubie! Mój najpierw zjada siano a potem łaskawie podchodzi do żłobu i zjada co tam jest, bez różnicy, owies, musli, i tak zawsze najpierw siano 🙂 czytał jakieś porady żywieniowe, czy jak?
San jest napisane, że dwa razy dziennie doustnie po 25ml, a ja jestem ciekawa czy mogę bez żadnego ryzka podać raz dziennie 50ml-co ułatwiłoby mi życie, a jeśli nie to czy do wieczornej awki preparatu do paszy mogę wlać również probiotyk jak dotychczas?
Podaje link do preparatu, który posiadam może będzie łatwiej odpowiedzieć na pytanie jeśli ktoś zechce http://wetfarma.pl/audevard_26.php
pokora93, wielkie dzięki  🙇
incognito, Hm. Ja to bym mieszaaaała..... 😉 Skoro koń ma dostać 50 ml, to co szkodzi to walnąć za jednym razem. Chyba, że chcesz żyć w zgodzie z ulotką, to można 2 x po 25 + 3 posiłek z probiotykiem.

Cejloniara, Ha! Cejlon na pewno ma laptopa w boksie i siedzi na revolcie 😉
San podałam wczoraj rano i wieczorem po 25ml i wieczorem dodałam też probiotyk, wlewam to na pasze, probiotyk w jednym rogu żłobu, a preparat w drugim 😁
incognito, a po co tak? z czystej ciekawości pytam? Czy uważasz, że jak dasz po dwóch rogach złobu to tak jakbyś dała w dwóch posiłkach 🤔zok:
Podaje się w dwóch dawkach pewnie po to, żeby był bardziej równomiernie dostarczany preparat do organizmu.
epk- patrz na emotkę na końcu wypowiedzi 😉 poza tym nie dotyczyło to preparatu,a preparatu i probiotyku
CZy ktoś stosował polskie pasze Hosgran na bazie łuski słonecznika? z marlibo.pl

ja stosuję, kobyła wygląda bardzo dobrze, coraz więcej moich znajomych zaczyna karmić horsgranem i też są zadowoleni 😉
zdjęcia mogę podesłać na pw 😉
dokładnie epk, jedno to utrzymanie stężeń, drugie to zwiększona pewność na zjedzenie gdy preparat obrzydliwy
incognito, wiem czego dotyczyło, tym bardziej nie wiem po co oddzielnie. 😉 Wydaje mi się, że próbujesz przekombinować. Ot, co. Niezłośliwie to piszę, żeby nie było 🙂
a probiotyk to można podać ze wszystkim, bez przesady
Dlatego tez podaje na dwa razy, bo stwierdziłam, że jak jest tak napisane to tak też będę robiła. A jeśli w jakimś dniu nie będę karmiła osobiście konia wieczorem to rano podam całą dawkę.
czy karmi ktos paszami Blue Grass 🤔
[quote author=Carlos link=topic=25.msg1116359#msg1116359 date=1314684112]

ja stosuję, kobyła wygląda bardzo dobrze, coraz więcej moich znajomych zaczyna karmić horsgranem i też są zadowoleni 😉
zdjęcia mogę podesłać na pw 😉
[/quote]

ovca, a gdzie to kupujesz? 🙂
Bezpośrednio od producenta, ale ja kupuję hurtowo, po 30-40 worków, to mam dowóz gratis 😉
Dziękuję heh 🙂🙂
sa jacys posiadacze paszy

Dodson & horrell

-Build Up Mix
-Build & Glow

poprosze o opinie czy warto zainwestowac ?

do tej pory dawalismy Leisure Mix , ale bardziej jako przysmak ta pasza  🙄
Naciau ja stosuje juz drugi rok i jestem zadowolona.
To jest pasza, którą stosuje się gdy koń systematycznie i  porządnie pracuje.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się