keirashara, Ja nie polecę kupnych, ale jak kiedyś szykowałam pudełka to najlepsze były pojemniki po ciastkach korzennych z Biedry 😅 Moje mają już z 10 lat i ten plastik nadal się trzyma. Do tego mają atesty do kontaktu z żywnością oczywiście 😉 Przyjemne z pożytecznym.
keirashara, pudełka na buty (chociaz mi sie niektore rozwalały/spekaly) lub wiaderka do spożywki. Te drugie sa z takiego bardziej miekkiego plastiku, jeszcze żaden mi się nie rozwalił. Koszt śmieszny nawrt gdyby - 3 litrowe wiaderko 3.50 na allegro.
keirashara, zdecydowanie wspomniany Curver - są różne pojemności, są bezpieczne dla żywności i super się sprawdzają. Na allegro znajdziesz po jakieś 7 zł za 2 litrowe pudełko.
A ja polecę zwykłe wiaderka z Allegro. 3-5 litrów takie najzwyklejsze https://allegro.pl/oferta/wiadro-wiaderko-pojemnik-z-pokrywa-wieczkiem-3l-10687433570
Moje żyją już piąty rok i poza tym, że niektóre pokrywki troche oberwaly od końskich zębów to nic się z nimi nie dzieje. Jedynie co to radzę brać białe, a nie przezroczyste, bo ten przezroczysty materiał wiader jest słabszy i bardziej kruchy.
donkeyboy, u mnie też wszyscy się babrzą w pudelkach i im ciągle sie te pudełka rozwalają i kupują nowe, albo szykują żarcie w takich zdezelowanych, a moje wiadra są i są i nie wiem czemu nikt nie wpadł żeby ten patent przechwycić :P
Jeszcze ewentualnie można wiaderka po suplach z horseline lub ziółkach z equiherbs.