Forum konie »

Uchwycić chwilę

Notarialna, ale to temat uchwycić chwilę, chyba fotki nie muszą być nastrojowe  😉
JARA, A ja wręcz przeciwnie. Uważam, że bardzo klimatyczne foto. No i jeśli się wie kto to jest i co robi to też inna sprawa...

Dokładnie, to co ten człowiek robi z końmi można nazwać sztuką właściwie.
Notarialna, ale klimatyczne to dodaję do  - nastrojowe i klimatyczne, a tutaj jest - uchwycić chwilę, ale ok mogę skasować
Chess, W pierwotnym rozumieniu ten temat wręcz nastawia na myślenie, ze mają być klimatyczne foty 😉
Gosia, Szczególnie jak się napatoczą filmiki z nim to juz w ogóle chwyta za serce i wywala się gały na ekran z zachwytu 😜

Czyli co osłowate miny też mogą być? 😁
Gosia, Szczególnie jak się napatoczą filmiki z nim to juz w ogóle chwyta za serce i wywala się gały na ekran z zachwytu 😜

Si, zgadzam się. 😎
Uchwycona chwila to między innymi :
- wszelkie bryki , czy to na padoku , czy na lonży , czy pod siodłem
- walki pozorowane , kopaniny między końmi uchwycone w momencie latających nóg , a nie gdy stoją tyłem do siebie - może i kopanina była , ale my widzimy tylko efekt końcowy albo początkowy - nie ma w tym nic nadzwyczajnego .
- upadki jeźdźców
- ewentualnie efektowne rozbudowanie przeszkody na zawodach , upadki ( oby jak najmniej ) koni z jeźdźcami
- wszelakie efektowne dęby - a nie moment gdy koń się szykuje , albo opada po świecy i jest już prawie na ziemi
- może być zaliczone coś w rodzaju kury siedzącej na grzbiecie konia , bo to rzadkość
Co nie jest "uchwyconą chwilą" ?
- tarzanie
- ziewanie
- pozowanie do zdjęć ( świece "na życzenie" , do zdjęcia , wszelakie ukłony , kładzenie konia )
- miny ( mamy już taki wątek )

Co do pracy tego pana - jest zachwycająca
Mam w ulubionych sporo filmików  🙂
dlatego ja nie bylam pewna o czym jara pisze...
Z zeszłego roku, lato
bischa
są momenty wktórych on nie lata ?  😂

z mistrzostw polski
Qulander Z i Bartosz Goszczyński, wygląda na to, że koń nie zauważył najwyższego drąga  🤔

obyło się bez ofiar 😉

Są , są wbrew pozorom  😉 Ale lubi ponoć pobrykać  😀 Ja go raz widziałam "w akcji" .
Co do Twojego zdjęcia - kiedyś wstawiałam zdjęcie sprzed 2 lat - Bartka Goszczyńskiego i San Sebastiana , z CSI w Warce - ta sama przeszkoda , przeszkodę ( tę właśnie , co na Twoim zdjęciu ) staranowali właściwie i stała w tym samym niemal miejscu - efekt był bardziej widowiskowy - zawodnik długo się bronił przed upadkiem ( wtedy to była ostatnia przeszkoda ) - wybronił się , spadł za celownikami prosto w wielką kałużę  🤣
może nie jest to nr 1, ale wydaje mi się że się nada🙂

Galopobryk 🙂

Donner-P (Corleone Z x DONNERSCHLAG)
TaiMyr, fajny ten galopobryk😉
ivett, druga fota od końca jest niezła 😁 ten tarant z mniejszym "czapraczkiem" ma pozę nieziemską 🙂
Ostatnia fota ivett jest boska 🤣 taki unik 😀

edit.literowka
Rawenna:

Na ogół udaje jej sie powstrzymac od zjadania ludzi na surowo 🙂
Boskie 🙂
ewabe, Rawenna z PolSadu? dobrze kojarze? :P
sory za  🚫
Owszem to TA Rawenna 😉
To ja coś wstawię z wycieczki do stajni  😀 . Może nie najlepsze ale chyba mogą być  😉

Małopolskie Paszczaki🙂

🙂
Tego samego dnia, na tym samym padoku, ta sama sesja....

...efekt?...

hahaha no padłam ;]  🤣 😉 😀
swietne wszystkie sa te zdjatka  😀 a teraz moje:
łogr z mojej stajni w Pólku. Wyszed tak, jakby chcial zerwac zabkami linie

Londowanko na Gabi, tak dziko wyszlysmy  😉 I w tek pan Sławek

Taki skok z kiedys na Gardzioszce

Dzikie stado spuszczone na wolnosc

Na Smirku

Z konsultacji z p. Pacyńskim

Wybaczcie, az taka ilosc zdjec, ale nie moglam sie powstrzymac  😉 😀
ale te zdjecie wcale nie pasuja do tego watku
Pansy zrobienie zdjęcia podczas skoku, wcale nie jest niesłychanym wyczynem. Nawet mój przedpotopowy aparat jest w stanie takie zrobić... Twoje fotki, jak napisała margaritka, nie nadają się do tego wątku, którego celem jest ukazanie naprawdę niecodziennych momentów, chwil wyjątkowych, trwających czasem ułamek sekundy. A zdjęcia skoków (których pewnie na jeździe było wiele) zupełnie tutaj nie pasują. Już byłyby milej widziane np. w ZNK.
To samo dotyczy zdjęć wszelkich dębów. Owszem, fajnie jest pooglądać jak konie robią przy tym ciekawe miny. Ale jak ta sama pozycja jest na kilku zdjęciach, które praktycznie wyglądają tak samo, to co to była za "chwila"?
Poddawajcie swoje zdjęcia ostrzejszej selekcji...
Pilarka🙂
Troche bylo tego czyszczenia....

Ostatnie dwa zdjęcia są boskie!!!
Effa90, i ta zadowolono-drwiąca mina.
Effa90 - rewelacja  😀.
Nie wiem czy moje tu pasują, mam nadzieję, że nie będziecie krzyczeć.
Pewnego leniwego poranka..., pierwszy raz zdarzyło się, że praktycznie całe stado "w kupie" drzemie, ale za chwilę smarkula zrobiła pobudkę.
Swietne zdjecia 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się