Forum pomoc, uwagi, testy »

Książka skarg i wniosków

a dla mnie idealnie byłoby tak:
dolaczam sie do sugestii abre - u mnie w FF wlasnie tak to wyglada jak sobie wymyslilas "idealnie"
serio?
to znaczy, że rzeczywiście z moim monitorem jest coś nie tak

bo tak wygląda u mnie forum na FF

i nadal ciemniejsze są linie "wewnątrzpostowe"

oczywiście nie ma o co kruszyć kopii, jakoś dam radę
tylko taką sugestię miałam

ps. a czerwienie i tak za czerwone dla mnie  😉 wolałabym coś bardziej w bordo, wino, czerwień łamaną brązem np. takie jak linki pod ostatnim postem - re-volta.pl, forum główne, itd
ascaia, nie przejmuj sie, ja mam FF i tez wewnatrzpostowe linie mam ciemniejsze niz obrys 😉

mam prośbę: czy mozna ustawic ograniczenie wielkości awatarów i obrazków w podpisach?
tak zeby zwyczajnie nie dało sie wstawic wiekszego, wszystko jedno skad
Ja cały czas mam poucinane końcówki tekstu z prawej, to kwestia przeglądarki??

edit: Ściagnęłam Firefoxa... nie ma porównania w ogóle, super jest!

używaj edycji nowy użytkowniku fire foxa 😉 / a.
a ja takim lekkim offtopem - wiecie, zmieniłam monitor i komp mi chodzi 3 razy szybciej, więc skoro narzekamy na prędkość i ładowanie się stron, zastanówmy się kilka razy czy na pewno wszystko dopilnowane...
Lisek fajny, ale jego młodszy braciszek Flock....  😍
a ja takim lekkim offtopem - wiecie, zmieniłam monitor i komp mi chodzi 3 razy szybciej, więc skoro narzekamy na prędkość i ładowanie się stron, zastanówmy się kilka razy czy na pewno wszystko dopilnowane...

Monito nie ma żadnego wpływu na szybkość ładowania stron. Co najwyżej na wyświetlenie na monitorze (szybsza transmisja przez kabel z kompa do monitora)
Lisek fajny, ale jego młodszy braciszek Flock....  😍

a i tak opera najszybsza 🙂
Nie, zeby mi było to do czegos potrzebne, ale zastanawia mnie, czemu mi pokazuje, ze napisałam 10 postów,
a jak wejde w ich liste to jest ich 25...?

Nie nalicza towarzyskich?
nalicza tylko posty napisane w Koniach i w Technicznych.

zauważyłam, że niektórym nalicza na towarzyskich, innym nie. jakoś tak wybiórczo to działa  😁
[quote author=aleqsandra link=topic=232.msg124140#msg124140 date=1229644255]

Monito nie ma żadnego wpływu na szybkość ładowania stron. Co najwyżej na wyświetlenie na monitorze (szybsza transmisja przez kabel z kompa do monitora)
[/quote]

nie wiem czy ma wpływ czy nie, ale autentycznie działa bez porównania lepiej... może i kabel...

zauważyłam, że niektórym nalicza na towarzyskich, innym nie. jakoś tak wybiórczo to działa  😁

może jest przelicznik że kilka na towarzyskim równa się jeden na końskim? np 3/1 lub 5/1 czy jakkolwiek...
mam pytanie dot. licznika postów? cały czas mi się wyświetla tych postów 14. Może faktycznie nie piszę jakoś dużo, ale piszę ;P I wkurza mnie to. Ke pasa? Co zrobić?
z tym postem pokazało się 15. ale poprzednie parę nie zmieniło licznika... heeeelp...
Anaa, błagam, czytaj poprzednie posty, może na coś Ci się przydadzą. Po co w kółko powtarzać każdemu z osobna?
ok, mój błąd.
super ze zmiany postepuja, jestem pod wrazeniem.
poza tym, co pisalam wczesniej, a nie chce sie powtarzac, zastanawiam sie czy daloby sie tak zrobic by wcisnieciu numerka strony przekierowywalo do ostatnie postu.
no i co z tymi powiadomieniami...
poza tym, co pisalam wczesniej, a nie chce sie powtarzac, zastanawiam sie czy daloby sie tak zrobic by wcisnieciu numerka strony przekierowywalo do ostatnie postu.
tak jest jesli ustawisz sobie najnowsze wiadomosci na górze (do ustawienia w profilu, jesli dobrze pamietam)
Newsy (moje z >😉:

- kategoryzacja ze względu na ilość postów oraz usprawienie licznika
> teraz ilość postów powinna być przeliczona dużo dokładniej, razem z tymi, które były pisane na zastępczej. jeśli komuś się jeszcze coś nie zgadza, to ewentualnie na PW. Poza tym aktualnie przypominam o ankiecie dotyczącej rang / licznika (niestety opcja ukrywania indywidualnie rang / licznika to duuużo pisania kodu) - więc albo to zostanie, albo w ogóle się wyłączy.

- brązowe boki na Re-volcie (Ascaia, m0niSk4, Dorotheah?)
> są brązowe i troche cieńsze - więcej miejsca na treść

- niektórym osobom obcinało prawą stronę postów
> w tej chwili działa dolny pasek przewijania (w FF), więc jeśli okienko jest za małe, można je przewinąć. strona jest optymalizowana do rozdzielczości 1024, bo mniejsze rozdzielczości sa używane jedynie przez 2% ludzi 🙂 jeśli masz mniejszą rozdzielczość nic nie poradzimy. Jeśli masz większą, powiększ sobie okienko na cały ekran, bo może dlatego obcina.

- rozjaśnienie interlinii w poście, na rzecz przyciemnienia linii pomiędzy odrębnymi postami (Dorotheah, Ascaia)
> rozjaśnione, bez przyciemniania

- przewijanie stron tematu, zamiast przeskakiwania do następnego wątku (cieciorka, Moona)
> przewija

- w „normalnej odpowiedzi” inny kolor nicków w podglądzie poprzednich postów (Dorotheah)
> kolor został ten sam, ale zmieniła się reszta 😉

hmm:
- opcja „cytowanie wielu postów jednocześnie” (ushia)
> a jak to ma działać? w jaki sposób mają być te posty zaznaczone czy coś? nie mogę znaleźć żadnego forum na którym taka funkcja działa, żeby ją zobaczyć...

Quantanamera -np na wizazu jest taka opcjaa, jest rewelacyjna 😀
np:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=298139

Pod trescią wątku masz 3 przyciski:
cytuj, multicytowanie,odpowiedz.

Jesli chcesz zacytowac kilka osob to przy kazdej klikasz multicytowanie, a na ostatniej cytuj
i pojawiaja sie cytaty z wszystkich osób, które zaznaczyłas i mozesz się indywidualnie odnieść w 1 poscie.
Ej powiedzcie mi, bo coś mi tu nie gra. Dlaczego mam, aż tak tyle wiadomości?? 189? nie możliwe, jeszcze wczoraj miałem ich normalną liczbę, gdzieś około 80.  🤔wirek:
Czy tylko mi nie działa Re-Volta a Voltopiry chodza normalnie?
U mnie też Re-volta wzięła sobie urlop przedświąteczny - pewnie piecze piernika  🤣

Quantanamero !

Nasza Ty nawspanialsza! Nasza Ty najukochańsza!

Jesteś CUDOWNA, absolutnie CUDOWNA!

Podziwiam Cię każdym porem skóry!

👍

Musiałam dać ujście moim pozytywnym emocjom  😉
janek15m, błagam, ludzie, czy tak trudno przeczytać dwa posty wyżej i dowiedzieć się dlaczego ma się więcej postów?

martva, mnie też re-volta nie działa, może Q coś grzebała...

Oraz zachęcam wszystkich do używania trzeciego przycisku pod oknem odpowiedzi "sprawdź ortografię"  😅
Dzięki wielkie za odpowiedzi dziewczy, pewnie jakas tymczasowa przerwa 😉
dobra, dzięki 🙂
sprawdź ortografię jest super 😉
Mam pytanko - gdzie "zjadło" opcje "idz do ostatniego postu"? Zawsze była strzałeczka przy nicku osoby ostatnio piszącej a teraz nie ma  👀

Quanta - dzięki za wszystko! multicytowanie wlasnie z wizazu znam, jest super 🙂
forum już mi nie muli  💃
janek15 ta ilość postów to dla Ciebie motyw przewodni życia?
Teraz siedzę przy innym kompie wpiętym do innej sieci, śmiga jak złota. W domu totalna porażka, wczoraj przejrzenie wszystkich nowych wiadomości w tematch, które mnie interesują (a nie ma ich specjalnie dużo) zajęło mi prawie 2 godziny  😲

Moze to nie od forum zależy, a od szybkości łącza. Mi forum działa zupełnie dobrze... 😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się