Słuchajcie, taka sprawa: szukam bryczesów czarnych ze złotym. Są fajne w True Rider to dupa, mój rozmiar oczywiście wykupiony. W Maximilian Equestrian to samo, a jedyne które jeszcze mają rozmiary to te: https://maximilianequestrian.com/collections/bottoms-clothing/products/vienna-full-grip-breeches-black-gold ale nie dam tyle hajsu za bryczesy które nie są Pikeurem (kwestie jakościowe). Chciałabym coś najlepiej do 100 euro max, może się komuś obiło o oczy.
Ewentualnie: czy ktoś ma pojęcie jak wypada DZIECIĘCA rozmiarówka True Riders? Bo zostały im dziecięce bryczesy z tych co bym chciała 154/164, ja mierzę 160 i mam bardzo krótkie nogi ale dosyć obfity zad i biodra i martwię się że nijak w nie nie wlezę.
A ja przyszłam się pożalić. Mam wszytskie bryczesy obecnie w rozmiarze 38, nie licząc Horze ktore mam 36 xD i zamówiłam sobie na BF Cavallo softshellowe (mam tej firmy 2 pary, ale nie zimowe) I przyszły totalnie okropne i za małe. Materiał strasznie nie rozciągliwy, w udach sie nie zmieściłam 😵
xxagaxx na marne pocieszenie powiem ci, że bryczki które ja zamówiłam też szału nie robią. Jedne piją w brzuch, póki się trochę po praniu nie rozluźnią, a drugie w brzuchu są ok, ale materiał też się nie rozciąga np na kolanach i jest to dość nie przyjemne w czasie jazdy.
mindgame, welcome in my world - moje Horze najnowsze, są spoko w pasie i udach, ale od kolan w dół mam kurde luzy i strrrrrasznie mnie to wkurza podczas jazdy 😫 🤔 Czuję się jak w gaciach po starszej siostrze x.x Z kolei jakbym wymieniła na mniejszy rozmiar to nie zmieściłabym się w tyłku 👿
mindgame,Moon, no slabo to brzmi.. ale no, ja mam większość bryczesow idealnie dopasowanych, czasem nie trafie z rozmairem, mam jedne za duze B vertigo I jedne za duze Felixy. Ale Cavallo naprawde znam dobrze, mam 2 pary a mialam więcej i zawsze bylo ok. A teraz taka wtopa. I nawet nie wymieniam na wieksze Bo ten material to jakaś porażka.
Mnie się softshele Cavallo bardzo rozciągnęły, ale dopiero w noszeniu. Najpierw zamówiłam 36 (normalnie noszę 34 /36) przy pierwszej próbie nie weszłam (wszędzie ciasne - uda, tyłek), potem się zacięłam i wbiłam ale w pasie nie dało się zapiąć nawet na siłę. Wymieniłam na 38, były mooooocno opinające ale założyłam, że odrobinę się rozbiją. Po użyciu 5 razy są za luźne.
Nie wiem, czy ten konkretny model jest w białym kolorze ale bardzo polecam HORZE Grand Prix. Jeżdżę tylko w nich od wielu, wielu lat a w tym sezonie pierwszy rz kupiłam wersję zimową. Są super ciepłe!
Pikeury też widziałam gdzieś... jak znajdę doedytuję posta
Edit. Wstawiłam linka do zwykłych Grand Prix, nie zimowych. Zimowe rzeczywiście białe nie są... Zatem zwracam honor, nie ma ciepłych konkursowych bryczków 😲
Dance Girl, - a termogacie czy jakieś rajstopy pod spodem, tak po prostu?
Wytłumacz to mojej córce...... 🙄 od razu mówię "no fucking way ...." będzie odpowiedź. Nienawidzi wszelkich termogaci. Rajstop nie miała od czasów przedszkola (pełnoletnia jest).
Dzięki za te z Decathlonu - podjadę obejrzeć po świętach.
Mam jeszcze jedno pytanie o legginsy zimowe True Rider, jako że parę osób je tutaj polecało- jaki jest ten wierzchni materiał? Nie robią się "kulki" i nie czepia się brud ? 😉
Dance Girl, - to niech marznie 😁 Horze Angelina są jasnobeżowe i niby zimowe, ale nie wiem jak z jakością. Beż przechodzi na zawodach, może to byłby trop? 😉
Planuje zakup nowych bryczesów, czy coś poza Pikeurem jest w ogóle wartego uwagi? Jak schockemohle lub nowe cavallo wypadają? Zależy mi na spodniach, nie legginsach i raczej na technicznym materiale. W zeszłym roku kupiłam horze tara i hmmm.... nie przepadam za nimi, zbyt dresowe są.
Puma, - jak one wypadają pod względem stanu i nogawkowo? Chciałabym takie z wysokim stanem i wąską nogawką, bo mam wiecznie luźne w kolanach. Od wczoraj kopię w internetach i nie bardzo mogę coś znaleźć 🙁
[quote author=Klami link=topic=217.msg2955854#msg2955854 date=1607591808] Słuchajcie, jak z jakością termolegginsów Spooks ? Ładne te rzeczy mają, ale z mojej obserwacji wynika, że bardzo różne jakościowo.
Ja chętnie się dowiem na temat bryczesów spooks'a bo się przymierzam, anyone ? 🙂 [/quote]
Po dwóch użyciach mam cała powierzchnię materiału wewnątrz ud skulkowaną 🙂 jestem w trakcie reklamacji bo 2 dni i taka masakra to przesada jak dla mnie...