777 o Luganach chyba, a nie Lagunach piszesz... 😉 to jest najlepszy dowod 😎 pisalam juz, ze nie pamietam jaki tj numer materialu, ale spokojnie laik wymaca roznice
Ja mam Lugany, które kupiłam jakieś 2 lata temu na wyprzedaży w Equishopie za 260zł i powiem że jak na Pikeura są bardzo kiepskiej jakości. Są śliczne, więc jeżdżę w nich bardzo mało, a i tak nitki puszczają, materiał się mechaci itp. Pewnie trafiłam właśnie na tą linię ekonomiczną. Podobnie nie mam najlepszego zdania o Euro-starach, które też całkiem szybko mi się zeszmaciły (porozciągały się, nitki na lejach puściły, wyblakły). Fakt, że te były dość intensywnie używane. Natomiast zdecydowanym nr 1 są dla mnie bryczesy Cavallo. Moje Chiraki, które kupiłam już używane, tyram niemiłosiernie jakieś 3 lata i nawet pół nitki nie poszło. Do tego są najwygodniejsze ze wszystkich bryczesów jakie miałam. Oprócz tego mam jeszcze białe, w których startuję już 9 sezon. Poprostu dla mnie Cavallo są nie do zdarcia.
a ja dzisiaj po pierwszym praniu ściągam moje Euro-stary z suszarki, patrzę - a na tyłku poszedł szew łączący leje 😵 prałam zgodnie z etykietką dołączoną do bryczesów (+najdelikatniejszy program, jak najmniejsza ilość obrotów). Zaniosłabym je do reklamacji, ale oczywiście nie mogę znaleźć cholernego paragonu!! 😤 😵 👿
żeby tylko nie klei..... mam wrażenie, że to się strasznie ślizga. Wiele razy wsiadałam w dżinsach, zazwyczaj niespodziewanie i tego typu dzinsy - bawełna+lycra ślizgały się po siodle niemiłosiernie, takie "normalne" dzinsy markowe typu wrangler mniej, ale też... a co dopiero dzinsowe bryczesy bez przeszyć od wewnętrznej strony.
Ale właśnie też mnie zastanawiały leje.. Czy to się jakoś trzyma siodła. Praktyczniejsze by były z jakimś lejem skórzanym-chociażby kolanowym. Ale już by nie było tego efektu typowych jeansów 😀
Ja właśnie jestem na etapie poszukiwania jakiś fajnych bryczesów. mam cheć chyba na ładną kratkę w odcienach brązu, albo jednolity brąz, granat lub ciemny granit. Jaką firmę poleciacie jeśli chodzi o taką kolorystykę? Sama mam teraz z firmy domino czarne z pełnym lejem i powiem szczerze jestem bardzo zadowolona, Materiał gruby, lej się nie mechaci, polecam.
Gość- a jak z dopasowaniem do ciała, dobrze przylegają, bo czasem lej nie chce się ułożyć. Prałaś już je? Jak z mechaceniem i jak materiał dotykowo. I jeszcze pomęczę masz może zdjęcia?
Wiecie czy można przerobić u krawcowej bryczesy marki Eurostar ( z podwyższonym stanem)? Konkretnie chodzi mi o poszerzenie w pasie... Kupiłam na allegro i myślałam, że są bardziej rozciągliwe, ale niestety 🙁 Wiecie ile kosztuje taka usługa? o ile w ogóle jest możliwa...
A ja mam pytanko🙂Mam bardzo dobrą i zdolnbą krawcową...i zastanawiam sie nad wszyciem leja ze skóry licowej do bryczesów czarnych Master Jang z krótkimi lejami kolanowymi...Czy wogole dostane gdzies material na lej i czy to zda egzamin??