Oczywiście katowanie wiertarką i papierem ściernym się nie liczy! 🤣
szkoda 🙁 😉
CaviasLover ja akurat nie miałam żadnych nowych, więc spoko. Chyba nie ma się czego obawiać 😁 Miałam jedne RTS to lej po każdej jeździe mi się ścierał (ten zamsz jakby) i został mi na końcu sam materiał 🤣 Musiał być jakiś stary chyba. A pozostałe dwie pary kupiłam używane w bardzo dobrym stanie. Jedne faktycznie męczyłam mocno prawie codzienną jazdą, często prałam i po paru miesiącach się przetarły, a te drugie... założyłam raz 😵
Dramka miałaś chyba na myśli, że faceci preferują krótki lej. 🙂 Ja faktycznie wolę krótki, ze względu na fakt, że moim zdaniem takie bryczesy wyglądają bardziej męsko niż te z pełnym lejem - ale to ponownie zupełnie subiektywna opinia. 😀
CaviasLover te RTSy musiały być nie tyle stare co długo trzymane w wilgotnym pomieszczeniu. Z tego powodu doszło do skruszenia leja, który łączy warstwę materiałową ze skórą syntetyczną i przetarcia tejże skóry. 🙂 Pod koniec istnienia tej marki zaczęło pojawiać się sporo klientów niezadowolonych z tego stanu rzeczy. W naszych bryczkach problem został rozwiązany przez zmianę procesu łączeniu obydwu warstw, więc nie musisz się martwić, że taka sytuacja nastąpi. 🙂
Mnie wygodniej w bryczesach z pełnym lejem. Minimalnie mniej się człowiek ślizga, żadnych obtarć, a i bryczesy wytrzymują trochę dłużej, nie wycierają się tak szybko, mam wrażenie. Jeśli są dobrej firmy oczywiście (choć w tym roku dojechałam swoje kilkuletnie Pikeury. Lej się przetarł, jeszcze chwila i dziury się zrobią). Choć w upały niektóre pełne leje mogą dać popalić.
Czy ktoś ma bryczesy Fair Play Daisy? Bo chciałam się dowiedzieć, czy one wszystkie są w udach uszyte jak dla mamuta czy tylko ja mam jakieś felerne. 😁 Dobrze, że mam wspaniałego krawca, który z nich zrobił normalne bryczesy, bo dotychczas wyglądały na mnie jak wór na pyry. 🤣
Poszukuje dość pilnie białych bryczesów pikeura bądź euro stara w rozm 34/36lub 164 z pełnym lejem (w dowolnym kolorze) gładkich, bez zdobień. Najchętniej nowych, w rozsądnej cenie. Gdyby ktoś coś wiedział, bardzo proszę o info 😉 niestety moje internetowe poszukiwania są jak do tej pory bezowocne..a ceny sklepowe tych bryczesów są lekko załamujące.. i jeszcze jedno, miał ktoś może do czynienia z horze grand prix? Jak się one mają do pikeurów jeśli chodzi o jakość/wygodę/wytrzymałość?
ja miałam horze grand prix i niestety nie polecam ich 🙂 są ładne, fajnie leżą, ale jakościowo np od pikeur baaaardzo odbiegają. Mi leje się przetarły...a nie były dużo używane... więc ja bym radziła polować na pikeur 🙂
Szukam bialych bryczesow z szarym lejem , znalazlam kilka firm tanszych i drozszych ale sprawdzone najlepsze. Jakie polecacie ? Szukam takich , ktore nie rozwala sie po kilku uzyciach ale takich gdzie cena mnie nie zabije.
domiwa, mam vh z szarym lejem, kupione promocyjnie za chyba 180 zł. Jak na taką cenę i bryczki zakładane od święta są ok. Ale jakiejś rewelacji brak 😉 (tu kupowałam: http://sklep.bergo.pl/lej-34-c-2_22_240.html, cena dalej miła )
Mam Fair Play wprawdzie z białym lejem, ale też używane na zawody i bardzo je lubiłam. Może nie jest to jakość EuroStara, ale są naprawdę z głową uszyte i fajnie leżą 🙂
Niestety informacji brak 🙁 W sprzedaży są Roxany czarne i granatowe, natomiast pojawiły się zdjęcia tych czerwono-czarnych, a także czarnych z szarym lejem, białych z szarym lejem, szafirowo-granatowych, oraz jeden nowy model. Zdjęcia są na profilu FairPlay na facebooku 😉