Wrzucam zdjęcie do galerii, które na komputerze wyświetla mi się normalnie, a w albumie mam je obrócone o 90 stopni. Jakieś pomysły czemu tak się dzieje? 😵
To jest jedyna podpowiedź, która umożliwia mi skrócenie linku. Wstawiam, może komuś też pomoże... a i sama łatwiej znajdę jakbym zapomniała 😁
1. otwierasz nawais kwadratowy czyli to [ 2. po nawiasie piszesz literki url 3. po literkach wstawiasz znak równości, czyli to = 4. po znaku równości wstawiasz link -najłatwiej skopiować i wkleić, ale jeśli nie potrafisz skopiwoać i wkleić, przepisz dokładnie 5. Zamykasz nawais kwadratowy czyli to ] 6. Piszesz tekst jaki chcesz, żeby się pokazał, np. mam pieknego konia 7. otwierasz nawias kwadratowy, czyli to [ 8. wstawiasz ukośnik czyli to / 9. piszesz literki url 10. zamykasz nawias kwadratowy czyli to ]
Dobra, kiedyś miałam na to patent, ale widzę, że nie działa. Galeria wciąż mi obraca zdjęcia.
Kiedyś jak wrzucałam foty z komórki to mi je w galerii zapisywało, ale obrócone. Wystarczyło wtedy zapisać je na komputerze, obrócić i wrzucić ponownie i było ok. Teraz już to nie działa. Co robić ?