Forum konie »

Oficerki

Ile więcej kosztują "ujeżdżeniowe"? 100zł?

W sumie to skokowe powinny być droższe..mają sznurówki  😁
Dramka, Hippika o której mówisz nie szyje oficerek w tzw ujeżdżeniowej wersji- nie szyje i już. To co oni szyją to są oficerki o kroju skokowym - zwężane w kostce, na dodatek bez porządnego sztywnika. Porównaj proszę Petrie Anky i Hippiki jakiekolwiek będziesz wiedziała o co chodzi. Oficerki ujeżdżeniowe mają prostą, wąską cholewkę, tzw. szklankę. I kosztują sporo więcej.
Już wiem o co chodzi.
Za 700zł masz nowe szyte na miare oficerki  🤔

Dramka, jakie oficerki tyle kosztują?
Kusi mnie sprawienie sobie oficerek, ale ceny mnie powalają. Zwłaszcza, że musiałabym mieć robione na miare bo mam jedną stopę większą od drugiej.
bostonka, hippica
cieciorka, gracias  :kwiatek:
Zastanawiałam się też nad oficerkami Petrie Hampshire, kosztuja ok. 1000 zł z tabeli wymiarów. Orientujecie się może, jaka jest różnica w cenie w Petrie, jeżeli oficerki są robione na miarę?
Zastanawiam się też, jak z jakością w Petrie i Hippice. Myślicie, że różnica jest na tyle duża, że warto byłoby uzbierać te kilkaset zł więcej i kupić Petrie?
bostonka Ja miałam szyte na miare HIPPICI i kosztowały mnie dokładnie 750zł.

Po drugie nie chodzi o jakość tylko tak jak pisała EPK, Petrie są usztywniane.
W oficerkach Hippici też tak słabo zamek trzyma jak w sztylpach czy jednak są bardziej wytrzymałe?
Wymieniam raz na pół roku mniej więcej 😉 Ale moje dostają naprawdę mocno w kość - przeważnie zasuwam w nich cały dzień.
zamek slaby- to prawda.Ja w swoich wymienialam juz 2 razy-1 x prawy i 1 x lewy.Teraz mam wszyty jakis niemiecki suwak i jest ok- nie wysylalam do hippiki, za dlugo🙂 robil mi to szewc pod radomiem za 30zl
Znajdę jakieś oficerki, które wytrzymają tak około roku do 150zł? 🙂
Poszukaj na allegro.:]
Ale czy mógłby mi ktoś może jakieś polecić? Miał, tanie a całkiem dobre.
za 150 zł to raczej nic dobrego nie znajdziesz... 🙁

Kochani, pomóżcie, bo już sama nie wiem, który  Kaps nadaje się najlepiej do oficerek??

Przeglądam na allegro i nie wiem która  🙄
Czyli faktycznie - coś słabo Hippica stoi z zamkami🙂
Własnie mam sztylpy z tej firmy, kiedyś miałam sztyblety, ale wymieniłam, bo mnie denerwowało położenie zamka. Za to sztylpy żyją już 3 rok, zamek wymieniałam raz, ale nie ciorałam ich jakoś specjalnie mocno, dzień w dzień. Plusem jest taka miękka skórka, jeździ się fenomenalnie i z tego powodu chciałam się zdecydować na oficery Hippici.

ogonowa, Za 200 - 250 zł chyba gdzieś można kupić oficerki z syntetycznej skóry, ale one są, krótko mówiąc, do bani. Bardzo szybko się niszczą, pękają na zgięciu stopy i po krótkim czasie wyglądają koszmarnie.
Sankaritarina, ja tam zakupu nie żałuję, za taką cenę są bomba 😉 I mi ich nie szkoda ciorać. Jak te zacioram już na śmierć to sobie kupię następne Hippici pewnie 😉
Ja mam robione Hippici już... 3 lata! Wymieniałam tylko sznurówki (tak co rok mniej więcej) zamki tylko raz.Jeżdżę w nich codziennie minimum 2-3 konie,o każdej porze roku,w każdych warunkach.To są niezniszczalne oficerki  😁  Sergio Grasso to przy nich badziewia,które po sezonie się np rozklejają  😲  Miałam i te i te,niestety na plus o dziwo wychodzi Hippica.A robie w nich wszystko - od mycia koni,po oglądanie parkuru w błocie po kostki.
ogonowa do 150 zł to chyba tylko gumowe...
Czy mi się wydaje, czy Lostak ma czekoladowe Petrie i się nie chwali? 👀 🤬

wyglądają zajebi*cie! 😜

Ja widziałam wczoraj na treningu przed zawodami lakierowane Petrie na nogach jednego zawodnika. Powiem Wam tyle - obłęd!! 😍

Tymczasem ja z moimi nawiązuję coraz bliższą więź 😁 Jeździ mi się w nich super, chodzi również. W łydce są na styk, więc nie mogę ubierać podkolanówek (wczoraj czułam jak nogi mi pulsują 🤔). W stopie są ciut przydużawe chyba, ale i tak jest rewelacja. Może jutro dorobię się nowych zdjęć 🏇
Wkurza mnie tylko to, że obcierają się od ostróg 😤
ja się mogę pochwalić ze w  końcu weszłam w swoje oficery😀
co pisałam parę str wstecz pytaniem  o jakiś dobry spray na rozciąganie i pomogło😀

Lostak wyspowiadasz się z tych oficerek? 😎 :kwiatek:

a to moje z ostatnich zawodów:

mogłyby być jeszcze ciut wyższe, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie jakbym miała je rozjeżdżać...

rewir a jak Twoje, dotarły już?
Strucelka, jak ciut wyższe?;P To ty byś je za kolana miała 😀
A jaka to wysokość?
Strucelka, dotarły tydzień temu [czyli czekałam na nie 9 tygodni..] no ale dopiero w środę pojadę do Warszawy. Nie zapomnę się pochwalić 😉
Macie może tabele rozmiarów oficerek??? ( najlepiej Hippica)
Bo ja jakoś nie mogę znaleźć, a pozatym to Hippice o ile dłuższe brać???
Ja wziełam o 1 cm wyższe i wyszły bardzo wysokie  🤔

Hippici szyte sa na miare, nie ma tabeli rozmiarów.
A ogólna jakaś tabela???
Dramka, to ja nie wiem jak ci pani na zajączka mierzyła i dodawała, 1cm to jest minimum co opadają, tak  i sie zdaje.

moze jeszcze malo w nich jezdzilas i nie odpadły do końca? tak jak powinny.

moje leżą jak ulał, z tym ze mam model \paris kupiwałam w pasi-koniku, mierzyła mi p. Ola.

Oficerki wykonywane są wyłącznie na idywidualne zamówienie
Dramka, nie denerwuj sie. 😉 dziewvzynie nie chodzi o tabele hippicy.

google nie gryzą ale proszę.

http://sprzetjezdziecki.com/pl/static/shoppage?pageid=145675
Ja?  🤔 Nigdy  ❗

Brzask Ale to nie tabela "HIPPICI"  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się