DressageLife widzę, że poruszył Cię zimowy katalog Anky 😉 oni wszyscy tam namiętnie w tych petrie występują. Anky ma złote i koniakowe na fotkach. Fajne oficerki, takie casualowe - bardzo fajnie wyglądają do jeansowych bryczesów na ten przykład 🙂
Perlica, na 115 stronie sie pojawiają w tym wątku. Chciałam kupic, ale nijak nie wpasowuje się w tabelkę, a one tylko z tabelki są. Super fajna mięciutka skórka. Acz, chyba bałabym się uzywac na codzień, bo ta skórka jest tak miękka i cieniutka, że moga się szybko przetrzeć na łydce. Na prawde wygodne nawet pierwszy raz założone, mięciutkie, dopasowujące sie do nogi. Bardzo fajna elastyczna wstawka przy kostce żeby wpasowały się w różny rozmiar tej czesci nogi.
Klami, a skąd je miałaś na nogach? Zaraz się cofnę i poczytam. Ja się w rozmiar wpasuję , jedynie problem może być z długością bo problem z łydką mam ( króciutka jest).
edit: widzę że Moon pisze że rozmiarówka zaniżona, czyli że mam brać 37 jak noszę 38
Czy komuś w tej cenie się nasuwają skokowe oficerki?
Do mnie zwężane w ogóle nie gadają. Rzuca się w oko rachityczna kostka i wyłupiona do tyłu bułą łyda. Bleee 🙄 W skokowych to tak nie razi, ale cały urok ujeżdżeniowych butków to taka klasyczna, prosta "szklanka" 🙂
Petit a gdzie zdjęcia na żywo ? 🙂 Quanta IMO wszystko zależy od grubości łydki, jak ktoś ma wąską to będą mu pasowały i nieźle wyglądały (ja zawsze chciałam mieć dopasowane właśnie), jeśli szeroką jak na fotkach to gorzej 🙂
Widziałam zawodniczkę w sublime-ohydnie odstają na górze,tzn łuk jest kompletnie niedopasowany.Ja mam na co dzień oficerki lakierowane wytłaczane we wzór aligatora,tak samo skonstruowane jak sublime-a łydkę mam 37 i wysokość 52 i nie daje to wrażenia wielgachnej łydki w stosunku do stopy,a nie sposób powiedzieć że 37 to wąska łydka.Choć podejrzewam że jak ma się obwód np.40 to już inna rozmowa.
epk,quantanamera, zgadzam sie z Wami. okropnie wygladaja takie zwezane w kostce buty. ale ja to mam chyba w ogole purytanski gust, bo ani kolorowe, z cyrkoniami, bialymi guzikami czy w inne weze do mnie nie przemawiaja...
kujka, no do mnie też nie! Klasyka to jest to! Jedyna ekstrawagancja na jaką bym poleciała to lakierowane oficerki. Ale to tylko w sytuacji, ze miałabym startować bo na codzienne ich szmacenie to się nie nadają.
Hehe, mi się marzą brązowe - taki kolor jak Patrie ma ten jasny brąz - do jazdy na co dzień 😉. Co nie zmienia faktu, że obecnie mam cavallo, które zwężone w kostce są - i mnie to wkurza - ale niestety na tym poziomie cenowym (ok. 1600zł) nie ma innych 🙁. Najładniejsze miałam zwykłe Anky (nie Elegance) ale były za krótkie i za duże w stopie i puściłam w świat.
pointure Sublimy widziałam w sklepie jeździeckim, zamówione dla klientki. But w rozmiarze 5 1/2 łydka 36, wysokość 39. But szczupły, ładnie wyglądał...ale nie jestem przekonana. Sublimy mają lekko zaokrąglony nosek co niezbyt mi się podoba.
Te zwężane w łydce są bossssskie! 😍 Coś dla patyko-nogich, Wam to się nie podoba, ale jak się ma w obwodzie całe 30cm a nad kostką szalone 24cm to niestety... 🤣
Hej 🙂, może możecie mi udzielić jakiejś cennej rady w temacie, który mnie nurtuje: a mianowicie, mam nowe oficerki Koeniga, chciałam je jakoś przed pierwszym użyciem przesmarować, ale nie wiem czym najlepiej - zależy mi na tym żeby skóra, która nowa jest dość sztywna mogła dobrze pracować i wystarczyć na długo. Będę wdzięczna za wszystkie rady 🙂