Szara może stajnia Kapada we Wirach, koło Komornik. Wystarczy, że dostaniesz się na Górczyn, stamtąd masz autobus do Komornik (bodajże 701), a przystanek jest jakieś 5 minut od stajni. Nie wiem co prawda jak tam wygląda rekreacja, ale jak trafisz na jazdy z właścicielką stajni, to myślę że będzie to ambitniejsza rekreacja. Dużym plusem jest naprawdę fajna hala.
Puliszon13 byłaś tam? Jestem ciekawa opinii, bo to nowa stajnia, niedawno otwarta, w dodatku w dosyć ciekawym miejscu usytuowana. No i to moje rodzinne okolice, często tam na spacery chodziłam 😉
[quote author=rosi link=topic=208.msg2493058#msg2493058 date=1454913361] xxmalinaxx do Łopuchowa wyjdzie mi godzina drogi co na dłuższą metę będzie męczące 🙁. I słyszałam też różne opinie, niektórzy chwalą inni nie... Musiałabym pojechać osobiście.
A Zamysłowo? Albo Patataj?
Albo coś innego o czym nie słyszałam 😉. Jestem otwarta na propozycje . Znalazłam tez stajnię Shadow za Obornikami, wydaje sie fajna, ale jest za daleko 🙁
Czołem! Odnośnie różnych opinii, w Stajniach Łopuchowskich; zdecydowaliśmy się uruchomić następną stajnię na 20 boksów ponieważ 42 boksy pensjonatowe są już zajęte 😎 Frekwencja mówi więc chyba sama za siebie 😉 Duża część Pensjonariuszy to osoby związane z nasza stajnią od wielu lat, nowi Pensjonariusze polecają także Łopuchowo swoim znajomym, a niektórzy dojeżdżają do nas aż z Lubonia, Rokietnicy, Swarzędza 🙂 [/quote]
Nie jestem z Wielkopolski wiec proszę Was o pomoc.
Wybieram się na studia do Poznania i szukam pensjonatu dla jednego konia. Fajnie byłoby, żeby w stajni była możliwość wynajęcia pokoju/ mieszkania. Zależało by mi na czymś bardziej porządnym niz jakaś klitka pomiędzy sianem a słomą z towarzystwem myszy. Nie szukam luksusów, ale fajnie byłoby mieć chociaż ciepło zimą 🙂 znacie takie miejsce ?
A coś innego niż więckowice i michałowka może, nie zależy mi na hali ale na kameralnej małej stajni z dobra opieka. Pytam bo może ktoś zna jakieś stajnie które nie ogłaszają sie w internecie
Z tego co mi wiadomo to jest stajnia angielska (część jest chyba "zwykła"😉, hala, małe padoczki, 2 place do jazdy, działająca szkółka, często organizowane mini zawody+egzaminy na odznaki, a poza tym to super tereny! 🙂
Witam .Pomocy.polecicie jakiegos trenera od skokow,mieszkam 25km od pily.moze dojezdzac.przynajmniej raz w tygodniu.cena nie gra roli.szukam kogos porzadnego z sercem do tego a nie kogos kto chce tylko naciagnac na kase.
nasicc Polecam Ci Piotra Bąka, Annę Tomczyk albo Dawida Rakoczy - wszyscy super, z Piotrem przygotowywałam się do odznaki, mega zaangażowanie, serce do tego co robi, spokój Mistrza, o Ani tez słyszałam same dobre rzeczy, Dawid super, ale chyba dość mocno zajęty.
Czy ktoś może coś napisać o stajni Majdany? od ostatnich postów w 2013 roku chyba nieco się tam zmieniło, daaawno temu tam jeździłam i mam ogromny sentyment do tych terenów
i jeszcze sprawa ,gdzie polecacie postawic konia.stajnia ma byc przestronna w miare,zadbana i przede wszystkim z hala.jak najblizej poznania.przeprowadzam sie do poznania i chcialabym konia ze soba zabrac.
Poznań Winiary, która stajnia będzie miała w miarę dobry dojazd? Potrzebuję przyzwoitego podłoża, hali, karuzeli, solarium, dobrej jakości siana i karmienia wg zaleceń. Najlepiej gdyby na miejscu stacjonował trener skokowy. Cena w zasadzie nie gra roli. Możecie coś polecić? :kwiatek:
Poznań Winiary, która stajnia będzie miała w miarę dobry dojazd? Potrzebuję przyzwoitego podłoża, hali, karuzeli, solarium, dobrej jakości siana i karmienia wg zaleceń. Najlepiej gdyby na miejscu stacjonował trener skokowy. Cena w zasadzie nie gra roli. Możecie coś polecić? :kwiatek:
Będziesz miała spory problem 🤣 Z tego co wiem, w żadnej (?) stajni w Poznaniu nie ma solarium do użytku pensjonariuszy. Słyszałam pogłoski, że jest w Kicinie, ale nie umiem zweryfikować 👀 Na Woli masz w miarę dobre podłoże i jakbyś się ugadała z Bartkiem Goszczyńskim, to on ma chyba działające solarium, jest także karuzela - choć płatna, za to nie ma dobrej jakości siana ani porządnego karmienia. U Krygiera jest karuzela, ale nie ma solarium no i z karmieniem baaardzo różnie... Mój koń generalnie wyszedł stamtąd chory po różnych dziwnych działaniach pana kierownika 😎 Karuzela jest też w Michałówce i jest tam hala z kwarcem i trenerzy skokowi też się znajdą, ale solarium nie ma, a siano wg mnie pozostawia dużo do życzenia, podobnie jak sam stan obiektu w tym boksów. Są raczej nie za duże i dość ciemne. W Łopuchowie chyba nie ma solarium (? mógłby ktoś z Łopuchowa to zweryfikować?), ale jest hala kwarcowa mniej więcej 30 x 55 metrów, i jest karuzela. Karmienie in plus. Siano z własnych upraw, owies też o ile dobrze pamiętam, generalnie dużo lepsza alternatywa niż jedzenie kupne miernej jakości jak w większości stajni. Niestety, to jest trochę daleko, bo za Murowaną Gośliną, i nie każdy trener tam dojedzie - choć z tego co wiem, na miejscu jacyś są. No i jest jeszcze Swadzim, dwie hale - jedna wymiarowa z kwarcem, karuzela jest - ale otwarta, bez dachu. Wszystkie pozostałe stajnie, które kojarzę, spełniają 1 lub 2 warunki, ale to max, zatem będzie Ci ciężko znaleźć taką stajnię, jaką opisałaś. Wg mnie największy problem jest zdecydowanie z karmieniem...
Solarium na bank jest w Krajkowie, chyba jedno dla pensjonariuszy nawet, ale 100% pewna nie jestem... Za to z sianem... Bywa różnie, karmienie raczej do ustalenia. Z opieką słabo, trzeba doglądać konia, np. na padok nikt nie wypuści chyba że zapłacisz stajennemu. Karuzela jest, kwarc jest i na dwóch halach i na placu. Pensjonat taki sobie, ale warunki spełnia.