Przepraszam za 🚫 ale tutaj jest większe prawdopodobieństwo, że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Poszukuję konia : Imię konia: Higa Ojciec: Aramis Matka: Higra Data urodzenia: 1993 Rasa: wielkopolska Maść: gniada Płeć: Klacz
Ostatnio (rok temu lub dwa temu) klacz przebywała w Wieżycach (Pobiedziska/WLKP) , była źrebna. Znajoma chciała ją odkupić jednak właściciel odmówił. Koń znaczy wiele dla mojej rodziny i każda informacja na jej temat jest dla mnie cenna. Jeżeli ktokolwiek ją zna lub wie gdzie się znajduje, czy może już odeszła na zielone pastwiska - proszę o kontakt! 2 zdjęcie jest stare, 1 to ostatnie jakie posiadam, właśnie sprzed roku.
nekti, na wschód to już kompletnie nie kojarzę, popytaj Horciakowej, Kopyciak, Teli. Jeśli w Rogalinku, tak jak pisala belle, no to jest to na poludnie. Przy czym ja nie wiem, czy konie tam stoja caly rok na dworze, trzeba by dopytac.
maluda zależy jeszcze o jakich porach jeździłaś tamtędy. Późną wiosną, całe lato i wczesną jesienią w Rogalinku konie stały 24h godziny na dobę na dworze. Nie zawsze było je widać przy stajni, bo albo były na łące za wałem - z drogi ich nie widać, albo na łąkach oddalonych od stajni. Zimą jak spadł śnieg albo robiło się mokro i błotniście wędrowały do boksów na noce. Z tym, że wtedy wiaty nie było, a z tego co widziałam rok temu wybudowali wiatę, więc być może trzymają je na dworze 24h na dobę i zimą, trzeba by się faktycznie ich dopytać. Myślę, jednak, że raczej nie zmieniło im się podejście, podejrzewam, że w dalszym ciągu są za padokowaniem koni jak najdłużej.
rosi, nie pisz posta pod swoim postem, skorzystaj z opcji "zmień", bo inaczej dostaniesz ostrzeżenie. O jakich trenerów Ci chodzi - skoki, ujeżdżenie, natural?
rosi we Wirach w Kapadzie masz kameralną szkółkę, więc wątpię by znalazł się na forum ktoś kto tam w szkółce jeździ. Ale myślę, że właśnie ze względu na tą kameralność, nie ma tam żadnej dużej rekreacji, mogło by Ci się tam spodobać. Konie przyjazne, ogarnięte i przyjemne do jazdy. A jak trafisz na jazdę z właścicielką stajni, to na pewno wyniesiesz coś więcej z jazd, zarówno ujeżdżeniowo jak i skokowo.
Pani Anna Ciesielska prowadzi jazdy w LKJ Kierzk na swoich koniach, ale oprócz tego dojeżdża do klientów. Co do stajni Rogacki to mam kilku znajomych, którzy tam jeżdżą i są bardzo zadowoleni. Jazdy w małych grupach, ciekawie prowadzone i konie przyjemne do jazdy 😉
Ja mogę podać info o Kociałkowej Górce, gdzie stoję - treningi ujeżdżeniowe i skokowe prowadzi tu instruktor sportu Agnieszka Adamczak. Do mojej koleżanki dojeżdża też Ada Menes, którą bardzo polecam (klasyka z naturalnym podejściem, praca zarówno ujeżdżeniowa, jak i skoki) - ale tu raczej na swoim koniu, choć na pewno można by wypożyczyć szkółkowego (po zapoznaniu się z nim).
Takie pytanie: kto uczy w LKJ Kiekrz? Tylko p. Ania Ciesielska czy jeszcze ktoś?
EDIT: p. Anna Ciesielska nie uczy w szkółce tylko stoją tam jej konie, na których prowadzi treningi, dobrze wyczytałam? Orientuje się ktoś ile taka przyjemność kosztuje? 😉 I czy w ogóle warto?
W stajni przy grillu byłam kilka razy na jezdzie i było nawet fajnie. Konie zadbane, stajnia czysta, instruktor zaangażowany 🙂 Pensjonat tez chyba prowadzą. Plac do jazdy jest jeden i za nim jest dość duże pastwisko, ale nie wiem, czy konie tam chodzą. Tylko tyle wiem jeżeli chodzi o pensjonat.
Przejeżdżam obok Stajni przy Grillu codziennie z pracy i do pracy. Nigdy nie widziałam tam koni na padokach. Znajoma trzyma tam konia w pensjonacie i nie ma możliwości wypuszczania konia na ten trawiasty padok za stajnią.