Forum towarzyskie »

wasze ulubione seriale

Na amazonie u mnie grane jest Grand Tour, program podróżniczy May'a i Dobry Omen
Amazona też mam od bardzo niedawna - na liście The Boys, Dobry Omen, może Koło Czasu 😉
budyń, już dawno obejrzane, stad mamy Amazona bo na 3 sezon czy ktory to tam zakupiliśmy 😀
My na Amazonie zaczęliśmy Peryferia i zapowiadają się dobrze 😀 ale ciężko to oglądać do kotleta, raczej trzeba się skupić bo choć fabuła płynie dość powoli to trochę nie wiadomo o co chodzi i powolutku razem z bohaterami odkrywa się oglądając. także nadal jesteśmy na początku ale na pewno dokończymy.
No i program w którym Clarkson kupuje farmę i próbuje ją prowadzić 🙃😂
Oglądam właśnie 6 sezon Peaky Blinders... no spodziewałam się że będzie bez szału, ale jednak pomimo takiego nastawiania się rozczarowałam. Przegadany, powtarzają się motywy (śmierci bliskich osób) I cały serial ratuje dla mnie Tommy, bo postać jest zagrana genialnie. Szkoda, bo pierwsze 2 sezony to sztos.
Ród smoka. Miałam zacząć ogląć jak będzie więcej odcinków (GOT obejrzałam jak już były wszystkie sezony). Ale pokusa była silniejsza i chciałam sprawdzić czy jest na co się napalać. No jest! 😍 Bałam się, że soundtracki zmienią, stylistykę itp ale wszystko jest w klimacie jak za dobrych czasów GOTa. Pierwszy odcinek a już tyle się dzieje, że chciałoby się kliknąć "następny odcinek". Zapowiada się zacnie 😀
xxagaxx, ja PB odpuściłam chyba po 4 sezonie , przestało mnie interesować.
Perlica, No niestety, wtedy się też skończył top klimat.
Ale muszę trochę odszczekać, jednak końcówka nawet spoko 😁
xxagaxx, prawda zakończenie trzyma jako tako poziom serialu, ale ja umierałam z nudów większość odcinków. Oglądałam ten sezon tylko dla Cilliana, którego kocham miłością wielką. Chociaż jak dla mnie to nawet te postać lekko zepsuli niestety 🙁
aaga84, zgadzam się. Ja się nawet nie byłam w stanie mocno skupić. Szkoda, aż sobie chyba włączę znowu pierwsze sezony bo był sztos nad sztosy.

Delhi Crime ma 2 sezon.
Ród smoka. Miałam zacząć ogląć jak będzie więcej odcinków (GOT obejrzałam jak już były wszystkie sezony). Ale pokusa była silniejsza i chciałam sprawdzić czy jest na co się napalać. No jest! 😍 Bałam się, że soundtracki zmienią, stylistykę itp ale wszystko jest w klimacie jak za dobrych czasów GOTa. Pierwszy odcinek a już tyle się dzieje, że chciałoby się kliknąć "następny odcinek". Zapowiada się zacnie 😀
falletta,

Mnie jakoś nie porwał, mam nadzieje, ze w kolejnych odcinkach się rozkręci.
falletta, no to ja już po. Wg mnie bardzo spoko, zobaczymy jak się rozkręci dalej.
Aktorzy dobrani naprawdę bezbłędnie.
Aż boję się pytać o Pierścienie Władzy... XD
JARA, dzisiaj żeśmy zobaczyli jeden odcinek, drugiego nam się nie chciało... nie wiem, GOT od 1 odcinka mówiło wow, tutaj wieje nuda.
Achaja, lepiej nie pytać, oglądnęliśmy oba odcinki wczoraj . Podzielam opinię xxagaxx,
Oglądneliśmy tylko dlatego, że tyle kasy wydali kręcąc ten serial to doszliśmy do wniosku że może się rozkręci, no ale....
Post został usunięty przez autora
My też obejrzeliśmy. Yyy… jak to oglądać zapominając o trylogii filmowej i w ogóle o książkach to… No nie, still, nie.
Gdzieś przeczytałam że brakowało jeszcze by Galadriela miała kałacha zamiast lewej nogi 😂👌
pierścienie wladzy można co najwyżej ogladać za rozmach dekoracji i kostiumów. Reszta mocno niestrawna... 😅
Robi się nowy stereotyp kobiety w serialach i filmach - ma być silna, niezależna i z zaciętą miną. Ma biegać w zbroi i z mieczem. Broń boże nie może być żoną i matką, czy epatować kobiecością.

Dla mnie zmarnowane pieniądze za prawa do Władcy Pierścieni, mogli to pościć, jako autorski serial i byłoby lepiej odebrane 😓

azzawa, jakie kostiumy? 🤣🤣🤣
Zbroje chyba z tektury albo plastiku, hobbici wyglądający jak bezdomni.
Za to krajobrazy piękne 💖
Safie Chodziło mi że we wszystkim poza fabułą widać to morze hajsu(krajobrazy zdjęcia, miasta), pisząc o kostiumach miałam prze oczami akurat ten elfi przepych tylko, przyznaje reszta faktycznie mniej. hobbity chyba się co rano tarzały w poszyciu 😅
Zbroje nawet po ruchach bohaterów widać, że z jakiejś biedopianki robione.
azzawa, morze hajsu to widać było w działaniach promocyjnych 🤣
W sumie nie rozumiem decyzji o oddaniu serialu, który miał być wielkim wow osobom o niewielkim doświadczeniu.
Dla mnie nie ma dramy - bardzo podobają mi się lokacje (w tym CGI), kostiumy, Harfootowie są przesłodcy <3 Fajne krasnoludy i Moria. Co do Galadrieli mam mieszane uczucia... Ciężko mi będzie uwierzyć w jej przemianę. Nie mam zastrzeżeń do koloru skóry aktorów, itp., jakoś przeżyję krótkowłose elfy, ale martwi mnie scenariusz - póki co nie zdarzyło się nic ciekawego, więc trochę się boję, że to będzie miałkość w ładnym papierku.

No nie wiem, zobaczymy :P
Nie znam też materiału źródłowego poza LOTRem, więc podchodzę "na świeżo", jak po prostu do serialu fantasy.
Ród Smoka to tak totalne dno, że przebierałam nogami aż się skończy 3 odcinek. No nie. Daemon to pipa kompletna, nie rozumiem zachwytu nad tą postacią. Flaki z olejem, 1/10, meh.
Post został usunięty przez moderatora
Za ten post użytkownik otrzymał: Ban permanentny
Komentarz moderatora: spam
obejrzeliśmy kolejny odcinek Pierścieni Władzy...
Już skupiłam wzrok, myślę "o, teraz będzie akcja! Taaaak!" Już przebierałam nogami, już, już... i taki wuj. 🤣😒
I zupełnie nie wiem czemu twórcom i animatorom ostatnimi laty totalnie nie wychodzą... wilkopodobne stworzenia - warg tutaj to skrzyżowanie pudla z yorkiem w wersji XL. 🤡
Dla mnie to chihuahua na sterydach - a jak wiadomo, im mniejsze, tym bardziej agresywne XD
Stawiam na zmutowanego chihuahua 😂
Mieć taki budżet i zrobić coś takiego ....

A co oni zrobili z hobbitami ... to był taki miły ludek
safie, dokładnie. Kto hobbitom powsadzał we włosy krzaczory, powinien spalić się w piekle 😑
7.10. na Netflixie nowa produkcja Flanagana - The Midnight Club 😍
Obejrzałam 3 dostępne odcinki Andor na Disney+i jestem mile zaskoczona. Zapowiada się w uniwersum Star Warsów serial bardziej "dorosły" niż Mandalorian i Boba Fett (którego nie zmęczyłam). 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się