Forum towarzyskie »

wasze ulubione seriale

vanille Black Mirror radzę ominąć jedynkę.
Jest 3 sezon Van Hellsinga! 😀

Nie dałam rady s03e01. No po prostu flaki z olejem.
BASZNIA, - ja jestem na 7 odcinku 😁 Wydaje mi się, że jedynka mocno chaotyczna i bardziej przypominająca co się działo, potem już idzie.
tereska, ale ze cały pierwszy sezon?
vanille - myślę że chodzi o pierwszy odcinek pierwszego sezonu. Znam parę osób, które się zniechęciły od razu po tym odcinku i już nie chciały oglądać dalej.
Ok, dzieki :-)
Tak, tylko ten pierwszy odcinek BM. Potem już spoko.

A każdy jest o czym innym i z innymi bohaterami, więc nic się nie traci.
Słyszałam, ze każdy inny. A co jeszcze polecacie jeśli idzie o seriale, których akcja dzieje sie przynajmniej z wiek temu? 😀 obejrzę to black mirror bo słyszałam, ze dobry, ale później chętnie wróciłabym do moich klimatów
Dobrze mi się oglądało Salem.  😉
Dzieki :-)
keirashara, dobrze wiedzieć, dzięki, może się zmuszę i dalej poleci. Poprzednie podobały mi się...
After life ktoś ogląda? Właśnie odpaliłam. Mam nadzieję, że będzie spoko, Ricky'ego lubię.
vanille, niezmiennie polecę Tudorów, jeśli nie oglądałaś.

Ja skończyłam netflixowe You. Przemęczyłam szczerze mówiąc, aaale miało swoje momenty, zwłaszcza końcówka mi zrobiła mózg rozwalon. Ciekawa jestem czy będzie drugi sezon, przyznam, że mam trochę niedosyt, liczyłam na bardziej sprawiedliwe zakończenie :P
będzie drugi sezon 😉
vanille, - historyczne, historyczne z elementami fantasy, kostiumowe:

- wspomniani Tudorzy to już prawie "klasyk"
- Rzym (to zdecydowanie więcej niż wiek temu 😉 )
- Rodzina Borgiów
- Prawdziwa historia rodu Borgiów
- Biała królowa
- Biała księżniczka
- Victoria
- Vanity Fair
- Howards End
- Poldark
- Grand Hotel (w kilku wersjach pod podobnym tytułem)
- Downton Abbey
- Wikingowie
- cała seria Spartacus
- Filary ziemi  / Świat bez końca
- The Crown
- i niedawno wspominana, dość świeża produkcja - Wersal, prawo krwi
Również mogę polecić Rzym i The Crown.

Dodatkowo Upadek królestwa (The Last Kingdom).
Dzięki dziewczyny, nie odkopię się do końca roku 😂 😍
Mam pytanie do osób, które obejrzały Suits. Zaliczyłam ileś odcinków i nie jestem w stanie zmusić się do ciągu dalszego, ale zżera mnie ciekawość, w jaki sposób wymiksowali Rachel/Meghan.

Ktoś dotrwał tak daleko? Mogę prosić o króciutkie streszczenie tego wątku?    :kwiatek:
After life ktoś ogląda? Właśnie odpaliłam. Mam nadzieję, że będzie spoko, Ricky'ego lubię.

ja obejrzałam, praktycznie pochłonęłam na raz. Podobał mi się, może zakończenie średnio do mnie trafia, ale oglądało się bardzo dobrze.
Dla mnie najmocniejszą stroną tego serialu jest naturalność, zwykłe miasteczko, przeciętni ludzie, codzienne problemy. Polecam  🙂
Mi też after life bardzo przypadł do gustu. Szybko się ogląda, krótkie odcinki, ale ja też lubię takie brytyjskie klimaty.  😁
Teraz wzięłam się za Wanted i nie jest to jakieś górnolotne kino, ale gdy leci w tle to całkiem przyjemnie się ogląda.

Macie jakieś opinie już na temat nowości netflixa "Miłość, śmierć i roboty"?
trusia zaraz ci napiszę pw 😉
flygirl, ja też poproszę 😀 nie wiem czy kiedykolwiek dojdę do tego momentu, na razie mam kolejną długą przerwę w oglądaniu :P
he he, a ja już wiem!    🏇

I wiem, że na pewno nie wrócę do tego serialu. Zwłaszcza, że ostatni motywator odpadł  😀
Zakochałam się w ,,Genialnej przyjaciółce".
Przepiękny włoski klimat lat 50. Normalnie miód dla moich zmysłów.
Nie doczekam się 2 serii rzucam się na książkę. 😵
zabeczka, a gdzie ten obiekt miłości można znaleźć?
trusia, HBO, ich produkcja 🙂
zabeczka, a gdzie ten obiekt miłości można znaleźć?

player 🙂
Do zakochania był już jeden krok, ale jednak się nie zakocham  🤣

Mam propozycję: jak wstawiamy recenzję serialu, piszmy od razu gdzie można go obejrzeć  :kwiatek:
trusia Nie przypadła Ci ,,Przyjaciółka.."? :kwiatek:
Kurcze szkoda, bo historia jest dla mnie piękna, surowa, bez zbędnych cudowań filozoficznych. Takie kocham najbardziej.

Nie, chętnie bym obejrzała, ale ja mam tylko Netflixa!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się