vanille - myślę że chodzi o pierwszy odcinek pierwszego sezonu. Znam parę osób, które się zniechęciły od razu po tym odcinku i już nie chciały oglądać dalej.
Słyszałam, ze każdy inny. A co jeszcze polecacie jeśli idzie o seriale, których akcja dzieje sie przynajmniej z wiek temu? 😀 obejrzę to black mirror bo słyszałam, ze dobry, ale później chętnie wróciłabym do moich klimatów
vanille, niezmiennie polecę Tudorów, jeśli nie oglądałaś.
Ja skończyłam netflixowe You. Przemęczyłam szczerze mówiąc, aaale miało swoje momenty, zwłaszcza końcówka mi zrobiła mózg rozwalon. Ciekawa jestem czy będzie drugi sezon, przyznam, że mam trochę niedosyt, liczyłam na bardziej sprawiedliwe zakończenie :P
vanille, - historyczne, historyczne z elementami fantasy, kostiumowe:
- wspomniani Tudorzy to już prawie "klasyk" - Rzym (to zdecydowanie więcej niż wiek temu 😉 ) - Rodzina Borgiów - Prawdziwa historia rodu Borgiów - Biała królowa - Biała księżniczka - Victoria - Vanity Fair - Howards End - Poldark - Grand Hotel (w kilku wersjach pod podobnym tytułem) - Downton Abbey - Wikingowie - cała seria Spartacus - Filary ziemi / Świat bez końca - The Crown - i niedawno wspominana, dość świeża produkcja - Wersal, prawo krwi
Mam pytanie do osób, które obejrzały Suits. Zaliczyłam ileś odcinków i nie jestem w stanie zmusić się do ciągu dalszego, ale zżera mnie ciekawość, w jaki sposób wymiksowali Rachel/Meghan.
Ktoś dotrwał tak daleko? Mogę prosić o króciutkie streszczenie tego wątku? :kwiatek:
After life ktoś ogląda? Właśnie odpaliłam. Mam nadzieję, że będzie spoko, Ricky'ego lubię.
ja obejrzałam, praktycznie pochłonęłam na raz. Podobał mi się, może zakończenie średnio do mnie trafia, ale oglądało się bardzo dobrze. Dla mnie najmocniejszą stroną tego serialu jest naturalność, zwykłe miasteczko, przeciętni ludzie, codzienne problemy. Polecam 🙂
Mi też after life bardzo przypadł do gustu. Szybko się ogląda, krótkie odcinki, ale ja też lubię takie brytyjskie klimaty. 😁 Teraz wzięłam się za Wanted i nie jest to jakieś górnolotne kino, ale gdy leci w tle to całkiem przyjemnie się ogląda.
Macie jakieś opinie już na temat nowości netflixa "Miłość, śmierć i roboty"?
Zakochałam się w ,,Genialnej przyjaciółce". Przepiękny włoski klimat lat 50. Normalnie miód dla moich zmysłów. Nie doczekam się 2 serii rzucam się na książkę. 😵
trusia Nie przypadła Ci ,,Przyjaciółka.."? :kwiatek: Kurcze szkoda, bo historia jest dla mnie piękna, surowa, bez zbędnych cudowań filozoficznych. Takie kocham najbardziej.