Oglądam bardzo dużo seriali, wole to niż filmy. Nie wiem czemu. I zdecydowanie z napisami, lektor psuje tylko zabawę.
39 i pół The Beast (z Patrickiem Swayze, niestety tylko 13 odcinków ze względu na kiepski stan zdrowia aktora) Nip tuck (Bez skazy) Breaking Bad Ugly Betty (Brzydula Betty) Castle Dexter House M.D. Gotowe na wszystko Bones Skins Lie to me The Mentalist Nurse Jackie The philanthropist Life (Powrót do życia - niestety anulowany po 2 sezonie) Dirty Sexy Money Lipstick Jungle (anulowany po 2 sezonie, do którego i tak napisów nie ma) The unsuals (niestety wyszło kilka odcinków, do 2 były napisy i serial podobno anulowano) Criminal Minds Zagubiony pokój (mini serial)
Mam nadzieję, że niczego nie ominęłam.
Oczywiśćie jeszcze dorzucę Friends, The Unit, Studio 60. Co rusz testuje nowe seriale 🙂😉
Co do Herosów to nie wiadomo jak długo jeszcze pociągną. Oglądalność spada, a widzowie są bardzo niezadowoleni. Serial podupada, brak dobrych pomysłów.
Hah! Jak mogłam zapomnieć o Hiacyncie! Co ludzie powiedzą!? 😀 mistrzostwo
moze ktos kojazy, jak nazywal sie taki serial co puscili na jedynce ze 3 czy 4 odcinki (po tym przestali), lecial we srode ok22, w pierwszym odcinku zmarl na przyjeciu szef jednego z glownych bohaterow... zapomnialam tytulu a calkiem fajne to bylo 🙂
JARA, ja już pisałam coś na temat Scrubsów. Uważam, że serial jest niezły ze względu na kręcenie go jedną kamerą, a nie 4 jak to zazwyczaj robią w sitcomach, narracja z pozycji J.D. też jest ciekawa. Nawet się zacytuję: Mi w Scrubsów podoba się właśnie połączenie komedii z głębszymi treściami. I fakt, że tam nie wszystko kończy się dobrze. Umierają nie tylko pacjenci, ale także personel, a co najważniejsze każdy wyciąga z tego jakąś lekcję dla siebie i wynosi, nawet z tragedii, coś pozytywnego.
Według mnie ten serial nie jest tak dramatycznie głupi jak bywają amerykańskie sitcomy, J.D. nie jest typowym nieudacznikiem, ani typowym maczo, jest tylko sensy.
No i Janitor, lub jak kto woli Doctor Jan Itor 😀iabeł:
oglądnęłam 5 sezon Chirurgów do końca i... jestem wściekła, że tak się skończył :P Gdy N.N. narysował 07 na ręce Meredith, już wiedziałam o kogo chodzi... A Izzie? Aaaa, trzeba poczekać do września 😵
To wprawdzie nie o serialach,a ogólnie o filmach-nie uważam żeby była potrzeba tworzenia nowego tematu.A mianowicie mam pytanie..czy mogłybyście mi polecic jakieś dobre horrory na dvd?Coś w klimacie teksańskiej masakry albo the blair witch project?Bo takie filmy jak ostatnio pokazany w kinach "piątek 13-tego"niebardzo mi sie podobaja 😉
oglądnęłam 5 sezon Chirurgów do końca i... jestem wściekła, że tak się skończył :P Gdy N.N. narysował 07 na ręce Meredith, już wiedziałam o kogo chodzi... A Izzie?
[quote author=Strucelka link=topic=205.msg294717#msg294717 date=1247249976] oglądnęłam 5 sezon Chirurgów do końca i... jestem wściekła, że tak się skończył :P Gdy N.N. narysował 07 na ręce Meredith, już wiedziałam o kogo chodzi... A Izzie?
ja nie wiem czy wytrzymam do września 😵 [/quote]
ja tez nie wiem czy dam radę 🤔 ja juz chce wieeeedzieć !
Najlepszy serial dramatyczny Big Love - Trzy na jednego Breaking Bad Damages - Układy Dexter Dr House Lost - Zagubieni Mad Men
Najlepszy serial komediowy Entourage - Ekipa Family Guy - Głowa rodziny Flight of the Conchords How I Met Your Mother - Jak poznałem waszą matkę The Office - Biuro 30 Rock - Rockefeller Plaza 30 Weeds - Trwaka
Najlepszy aktor w serialu dramatycznym Bryan Cranston (Breaking Bad) Michael C. Hall (Dexter) Hugh Laurie (House - Dr House) Gabriel Byrne (In Treatment) Jon Hamm (Mad Men) Simon Baker (The Mentalist - Mentalista)
Najlepszy aktor w serialu komediowym Jemaine Clement (Flight of the Conchords) Tony Schalub (Monk - Detektyw Monk) Steve Carell (The Office - Biuro) Alec Baldwin (30 Rock - Rockefeller Plaza 30) Charlie Sheen (Two and a Half Men - Dwóch i pół) Jim Parsons (The Big Bang Theory - Teoria wielkiego podrywu)
Najlepsza aktorka w serialu dramatycznym Sally Field (Brothers & Sisters - Bracia i siostry) Kyra Sedgwick (The Closer) Glenn Close (Damages - Układy) Mariska Hargitay (Law & Order: SVU) Elizabeth Moss (Mad Men) Holly Hunter (Saving Grace)
Najlepsza aktorka w serialu komediowym Julia Louise-Dreyfuss (The New Adventures of Old Christine - Nowe przygody starej Christine) Christina Applegate (Samantha Who? - Kim jest Samantha?) Sarah Silverman (The Sarah Silverman Program) Tina Fey (30 Rock- Rockefeller Plaza 30) Toni Collette (United States of Tara) Mary Louise Parker (Weeds - Trawka)
Najlepszy drugoplanowy aktor w serialu komediowym Jon Cryer (Two and a Half Men - Dwóch i pół) Kevin Dillon (Entourage - Ekipa) Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother - Jak poznałem waszą matkę) Jack McBrayer (30 Rock- Rockefeller Plaza 30) Tracy Morgan (30 Rock - Rockefeller Plaza 30) Rainn Wilson (The Office - Biuro)
Najlepszy drugoplanowy aktor w serialu dramatycznym Christian Clemenson (Boston Legal) Michael Emerson (Lost - Zagubieni) William Hurt (Damages - Układy) Aaron Paul (Breaking Bad) William Shatner (Boston Legal) John Slattery (Mad Men)
Najlepsza drugoplanowa aktorka w serialu komediowym Kristin Chenoweth (Pushing Daisies - Gdzie pachną stoktotki) Amy Poehler (Saturday Night Live) Kristin Wiig (Saturday Night Live) Jane Krakowski (30 Rock - Rockefeller Plaza 30) Vanessa Williams (Ugly Betty - Brzydula Betty) Elizabeth Perkins (Weeds - Trawka)
Najlepsza drugoplanowa aktorka w serialu dramatycznym Rose Byrne (Damages - Układy) Sandra Oh (Grey's Anatomy - Chirurdzy) Chandra Wilson (Grey's Anatomy - Chirurdzy) Dianne Wiest (In Treatment) Hope Davis (In Treatment) Cherry Jones (24 - 24 godziny)
Najlepszy serial dramatyczny Dr House vs. Lost - Zagubieni Najlepszy serial komediowy 30 Rock - Rockefeller Plaza 30 Najlepszy aktor w serialu dramatycznym Hugh Laurie (House - Dr House) Najlepszy aktor w serialu komediowym Tony Schalub (Monk - Detektyw Monk) vs. Alec Baldwin (30 Rock - Rockefeller Plaza 30) Najlepszy drugoplanowy aktor w serialu dramatycznym Michael Emerson (Lost - Zagubieni) Najlepsza drugoplanowa aktorka w serialu komediowym Vanessa Williams (Ugly Betty - Brzydula Betty) Najlepsza drugoplanowa aktorka w serialu dramatycznym Sandra Oh (Grey's Anatomy - Chirurdzy)
Zaczęłam oglądac Criminal Minds - mocne, bardzo mi się podoba. Ciezkie przypadki (socjopaci, seryjni mordercy) kontra behawiorysci z FBI. Akurat na wakacje, wyszly juz 4 sezony 😀