Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Misiek69 a pod jakim hasłem trzeba szukać?
Zasilacze, transformatory, adaptery 110V, wtyczki 110V, itp. Czego konkretnie szukasz?
kotlet to jak siodło było sprzedawane z rąk do rąk przez co miało kilku właścicieli to nie ma szans dowiedzieć się czy nie jest kradzione? W sumie kto by się bawił w informowanie producenta/dystrybutora, że siodło zostało sprzedane  🙄
A jak się mierzy rozstaw łęku? Jest taka możliwość? Czy może jest to wybite gdzieś na siodle?
Co robicie z jedzeniem podczas rozmrażania lodówki? Zimą jeszcze można je wystawić na dwór, ale teraz...? 😡
Poproś sąsiada o przechowanie  😁
Moja rodzicielka owija zawartosc zamrazarki wszystkimi mozliwymi koldrami w domu, potem szybko i sprawnie przechodzimy do mycia 😉
My też kocami albo kołdrami.
Facella, przemknęło mi to przez myśl XD

Może wrzucę wszystko do torby termicznej i owinę to kołdrami... 😉
Czemu niektórzy piszą, że jadą "na stajnie"?
To jakiś regionalizm?
safie, też się z tym spotkałam, raczej niezależnie od regionu. To tak jak idę "na dyskotekę" - w kontekście stajni chyba błąd i tyle. Nie każdy Polak umie mówić po polsku 😉
safie, to jest byk, który notorycznie popełnia 50% społeczeństwa. Tak samo są NA sklepie, jadą NA Kraków (i nie chodzi tu o kierunek, a o samo miasto) i milion milion innych. :/ Ale wolę już to niż wszystkie wzią-ść, wtrafić czy włanczyć.
moja mama kiedyś mnie poprawiała, jak tak mówiłam "Co na dachu będziesz siedzieć w tej miejscowości?"  😁
strzemionko, zawsze jak czytam czy słyszę "jadę na stajnię" to mi po głowie chodzi "po co siedzieć na dachu?"

hehe racja 😉

ale Jadę na wieś jest poprawne? Czy jadę do wsi?

Bo zawsze tak jakoś używa się na wieś, ale co innego już na Warszawę.
Jak ściągacie muzykę z YT? Ja zawsze korzystałam ze stron z konwerterem online, ale co jakiś czas mi nawalają, żadnego sprawdzonego programu nie znam, a nie chcę ściągnąć sobie na komputer jakichś śmieci przy okazji. 😉
Julka dc o samej muzyki mozesz wykorzystac youtube konwerter (wpisz w goigle, wyskoczy stronka) a do filmikow warto sciagnac u outube downloader 🙂 korzystam I jestem zadowolona 🙂
julka177, www.zapiska.pl
Czy można gdzieś przerzucić zdjęcia papierowe na komputer tak aby uzyskać jakość choć zbliżoną do cyfrowych?
CzarownicaSa,  JARA dzięki :kwiatek:
bawarka, żeby uzyskać najlepszą jakość trzeba zeskanować negatyw odpowiednim skanerem. Jeśli nie masz negatywu musisz skanować odbitkę. W dobrym labie lub drukarni powinni sobie z tym poradzić.
Niestety analogowe amatorskie materiały fotograficzne raczej nie będą "tak dobre" jak współczesna cyfra jeśli chodzi o np ostrość.
abre dzięki  :kwiatek:
Nie wiem, gdzie spytać to piszę tutaj... Mówi się "keep working" czy "keep on working", no i dlaczego? Tego nigdy nie jestem w stanie zrozumieć. 😡
mils, oba są poprawne i znaczą w sumie to samo. Dla mnie, osoba, która keep on doing sth jest jakby bardziej uparta na wykonywanie czynności 😉
[s]Jak wyszukać w necie informację o Lekarzach Świata w sensie lekarzy weterynarii, co jadą do Afryki opatrywać łapę lwu? [/s]
Znalazłam:
http://worldvets.org/
Dziewczyny! Na której ręce nosić zegarek, a na której bransoletki? Z reguły nosiłam na prawej Lilou + ze 2 inne, delikatne. Teraz dostałam zegarek, który raczej nie pasuje to moich bransoletek zbytnio i nie wiem, co na którą rękę założyć, jak wypada, jak nie wypada etc.?
Zegarek na lewej.
no właśnie, teoretycznie na lewej. Ale właściwie dlaczego?  😎
Zegarek nosi się przeważnie na lewej ręce - czasami osoby leworęczne noszą na prawej. Co do bransoletek - na którą założysz i tak będzie dobrze 🙂.
bo prawą piszecie 😉
Zegarek nosi się zwykle na przeciwnej ręce niż ta którą się posługujemy. Wyobraźcie sobie nosić zegarek na prawej ręce, trzymacie w niej kieliszek wina i ktoś pyta "która godzina" 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się