Ja byłam po studiach, a potem z powrotem po pierwszej pracy, pytaj. Wyrejestrowałam się ponad 3 lata temu, ale nie sądzę, żeby w tej cudownej instytucji miało to znaczenie, nic się raczej nie zmieniło. 😂
Mam pytanie- jak ktoś mnie ograniczy na messengerze to moje wiadomości będą od razu jako dostarczone ( to szare kółeczko) czy że niedostarczone (białe kółeczko) ?
Mam podejrzenia co do jednej osoby ale wiadomości zazwyczaj sa jako niedostarczone i zmieniają się na dostarczone .
Może ktoś wie jak to wygląda, ta osoba nie jest u mnie w znajomych więc nie jestem w stanie inaczej tego sprawdzić.
Bywa i tak 😂 Choć znam osoby, które po prostu tak mają, że nie odczytują na bieżąco.
Na screenie ten górny znaczek - dostarczono, nie odczytano, ten dolny oznacza wiadomość wysłaną, ale nie dostarczoną. Czyli odbiorca nie ma internetu lub Cię ograniczył.
keirashara, no rozumiem rozumiem
Byłam pewna że jak ktoś ograniczy to jest dostarczona bo te wiadomości docierają tylko odbiorca nie ma powiadomień i tego nie widzi.
Czy ma ktoś może konto na Amazonie i by mi chciał zamówić jedną rzecz? Wiem, że trochę dziwnie pytać w internetach w zasadzie obcych ludzi, ale chyba to nie jest zbyt popularna platforma do zakupów wśród moich znajomych.😅
Czy jest książka jest dostępna na Amazonie w formacie Kindle to da się ją jakimś cudem zgrać/pobrać na inny czytnik? Jest coś, co chciałabym przeczytać, ale albo format papierowy z wysyłką z USA, albo Kindle, a ja mam Inkbooka 😕 Może ktoś przerabiał temat, są szanse?
madmaddie, - a zamawiałaś z amazona? Dostępna jest właśnie tylko na Amazonie i to chyba jakoś z automatu na Kindle wysyła, nie można pobrać na telefon/laptopa, tj ja nie ogarniam jak to zrobić.
Gdyby to chodziło o sam format to bym czytała na telefonie 😅
keirashara, nie próbowałam, ale taka najprostsza metodą - jak podłączasz kindle’a do komputera, to otwiera Ci się folder z książkami. Może skopiować na kompa daną książkę i przekonwertować?
Ja zawsze zrzucam i wyrzucam książki „analogowo”, stąd ta podpowiedź. Mam wtedy jakieś pdfy czy coś tam innego książek + foldery książek, które czytałam/czytam. Tutaj chodzi mi o skopiowanie tego konkretnego pliku w PDF/innym formacie.
Czasem kupuję książki na Amazonie i mam pewne problemy z tymi plikami. Udaje mi się przerzucać je na dysk z Kindla albo w jakiś inny sposób. Nie pamiętam dokładnie, musiałabym sprawdzić. Ale to są książki w formacie AZW3 i nie można ich konwertować bo są zabezpieczone. Z tego co czytam w necie ten format jest obsługiwany przez Kindla i PocketBooki. No i oczywiście aplikacje na komputer czy telefon obsługujące AZW3 też to otworzą, ale poza amazonowymi nie znam takich.
EMS, - no właśnie o to mi chodziło 😕 ale generalnie apką na telefonie da się to otworzyć, będę w stanie pobrać i odczytać? Da się to pobrać jakoś nie bezpośrednio na Kindle? budyń, - to jest myśl, o ile da się mieć konto bez urządzenia. Mogę nawet na telefonie czytać, byle się dało pobrać 😅 na mojego inkbooka zgrywa się akurat mailem, nie po kablu. Dreamer113, - tylko ja nie ma Kindle, a tego nie można tak sobie pobrać właśnie 🙈 tylko pcha na Kindle od razu.
keirashara, jakoś założyłam, że od kogoś kto ma tą książkę już na kindlu ją zgarniesz, wybacz. 😀 ale dziewczyny wyżej piszą, że jest jakiś inny format, więc w sumie nie wiem jak się taki plik zachowuje. :/
keirashara, właśnie lookam na amazona. Przy każdej kupionej książce mam kilka opcji. Jedna jest na zdjęciu. To jest wysyłanie bezpośrednio na urządzenia. Przy czym ja mam zarejestrowane 2 Kindle, aplikację na komputerze. Z tej telefonicznej nie korzystałam, ale jak widać można. Co ciekawe, aplikacja na komputerze nie zawiera fizycznie książki. Książka jest w chmurze i jest czytana z chmury. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo nigdzie na dysku nie ma śladu po pliku.
Druga opcja to jest "download and tranfer via USB" czyli można ściągnąć i przerzucić po kablu. Chyba. Tyle tylko, że i tak potrzebujesz aplikacji, która czyta AWZ3.
keirashara, da się, apka na telefon ma też zintegrowany sklep kindlowy, więc możesz kupić poprzez apkę i czytać na telefonie. Albo wtedy z telefonu kablem przerzucić na inkbooka.
Dużo korzystałam swego czasu bo miałam abonament kindle unlimited i ta apka jest spoko bardzo, na każdym telefonie zainstalujesz. Do tego stopnia spoko, że często czytałam na telefonie zamiast na kindlu :P
Dreamer113, - nie wiem czy ja bym się publicznie przyznała do czytania tej książki, a co dopiero znalazła drugą osobę, która ma równie popaprany gust 🤣 chce grzecznie kupić, tylko papierową za 30$ EMS,budyń, - dzięki! Ściągnę sobie tą apkę na telefon.