moja rada- weź kogoś z dobrym sprzętem a potem skonsultuj wyniki via net jeszcze z kilkoma wetami 😉 Nie znam końskiego weta, któremu bym ufała na 100% (ale szukam). Dr. Kalinowski jak każdy- w jednym super, drugie zawali 😵
ladydill, wal do p. Moniki Szubart, dobry sprzęt ma (Kalinowski jakiś już przedpotopowy w porównaniu z cudami p. Moniki 😁 ) aczkolwiek jest ciężko osiągalna.. 😉
ladydill, a czemu ze śląskiego? Jeśli koń jest z tego woj. to sory, brałabym dobrego weta od siebie. Jak najmniej powiązań. Taka prawda. Biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia z końmi znajomych - weci z jak najdalszego miejsca od miejsca stacjonowania konia - żeby zminimalizować ryzyko, że się znają z właścicielem. A do tego potem konsultacja z innym wetem. Tu już można sobie pozwolić na dowolnego weta - nie musisz w końcu mówić, jakiego konia to zdjęcia.
sorry za 🚫 ale uważam, że wet robiący badania kupno/sprzedaż powinien odpowiadać za swoją opinię, może wtedy nie byłoby takiego problemu z nieobiektywną oceną lub zatajaniem istotnych"detali" 😀iabeł: a słowo konsultacja nie budziłoby zastrzeżeń 😉
kasik, Jakby jednego czy drugiego pozwać do sądu za "nierzetelny" TUV to sprawy by się miały trochę inaczej. Doszło do momentu, gdzie wychodzi na to, że powinniśmy robić nie jeden TUV a dwa, przez wetów z drugiego końca Polski. Może wtedy będzie tak, że zdjęcia zostaną poprawnie wykonane i nic nie zostanie przeoczone. Nie mówiąc już o sytuacjach, gdzie TUV jest po prostu podrobiony, a zdjęcia podłożone - akurat zdjęcia robione analogowo, które trzeba wywoływać. Tak, takie sytuacje też mają miejsce....
epk, nie chciałam ciągać weta tyle, ale najwidoczniej będę musiała - ewentualnie przemyślę sprawę zrobienia TUV przez tutejszego weta, a wyniki skonsultuję z kimś innym.
ladydill, ja tam uważam, że ciągnąć. To tylko twoja kasa - dla weta to praca jak każda inna - nie rozumiem problemu. Dojazd jest częścią pracy, za który także sobie liczy. Ale to oczywiście Twoja sprawa. Ja bym na to się nie decydowała.
Słuchajcie, kogo możecie polecić do chorób skóry w mazowieckim (Piaseczno, Warszawa)? Jest podejrzenie grzybicy. Jakiegoś stricte specjalisty w tej dziedzinie chyba nie znajdę w okolicy, ale kogoś w miarę ogarniętego w tym temacie.
Bardzo polecam Agnieszke Jakubowską. Wezwana do problemow oddechowych, problemow z nogami i kastracji. Bardzo kontaktowa, cierpliwa, odpowiada na wszystkie pytania, zawsze odbiera telefon. Dobre ceny połączone z naprawdę ogromną wiedzą !
asiakkw- nie znam dobrze dr Polakiewicza, "odkryliśmy" go wiosną i "przetestowaliśmy" na swoich koniach i koniach znajomych 😉 U nas kastrował, u znajomej diagnozował 2konie- jeden uszkodzenie w stawie pęcinowym (nie pamiętam co to było ale dość skomplikowana sprawa) drugi uszkodzenie ścięgna (klacz po 2zerwaniach więc ameryki nie dało się odkryć) u znajomego prześwietlał klaczy kopyta i nogi (dla mnie, naturalnego strugacza świetne podejście, bo patrzymy tak samo na pewne sprawy). Ostatnio "diagnozował" ochwat (sprawa wcale nie oczywista, bo brak typowych objawów). Ja z Darka jestem zadowolona - dobry kontakt, myślący i przyjeżdża jak się umawia 😉 No i nie robi z siebie drugiego po Bogu a to w moim odczuciu bezcenne.
Darek Polakiewicz leczy mi konia od dwóch lat od kiedy ją kupiłam i zawsze byłam zadowolona. Bardzo fajne podejście, dobry kontakt. Myślę że szczególnie można go polecić do szeroko pojętych problemów oddechowych.
100% polecam dr. Pawła Golonkę, uratował mi konia, a drugiego badał. Niezawodny, świetny fachowiec. Szkoda, że teraz już daleko ode mnie 🙁 Z Wielkopolski polecam młodego Bartosza Jankowskiego - super podejście, kolki, oczy, nagłe zranienia itd, SZYBKI dojazd. I dalej - Piotr Stachowiak - zęby, kulawizny, itp - niedrogo, fachowo, komfortowo dla końskiego pacjenta 🙂
Nie polecam niestety pana Przewoźnego. Szczególnie przy cięższych przypadkach powracających kulawizn. Więcej powiem na PW.
Pan Polakiewicz leczy moje konie już prawie 3 rok i naprawdę w 100 % polecam. Każda diagnoza dobra, konie zawsze wyleczone. Przyjeżdża na każdy telefon .
Polecam Pana Michała Borowińskiego w Wągrowca koło Poznania (wlkp) Spec od rozrodu i kulawizn. Ma własną klinikę w Wągrowcu, jednak nie operuje kolek. Klinika nowoczesna, kameralna i czysta z wybiegami. Uprzejmy, troskliwy i punktualny człowiek. Bardzo dokładny i cierpliwy w leczeniu.Wciąz się szkoli w Polsce i za granicą, nie boi się konsultować z innymi lekarzami. Do tego nie wyzyskuje klienta, ceny unormowane (jednorazowe wizyty są drogie , ale za to jeżeli leczy przypadek, to zdarza mu się przyjeżdżać za darmo po drodze 😉 )
Ja bym bardzo chciała polecić niedawno otwarty gabinet Omni- Vet. Siedzibę ma w Mysiadle, gdzie leczone są psy i koty, terenowo- konie (telefon czynny 24 godz na dobę, dojazd w zasadzie w każde miejsce w Warszawie i okolicach). Miałam okazję współpracować z obiema Paniami doktor i jestem naprawdę bardzo zadowolona i baardzo polecam! 😅 Dr Turcewicz polecam również do werkowania kopyt. 🙂 Wrzucam link do profilu na fb, gdzie można znaleźć namiary [url=https://www.facebook.com/?ref=logo#!/omnivetpiaseczno?fref=ts]klik[/url]
Grace mam, bo robi mi konia od prawie 3 lat 🙂 Przechodziłam przez etapy wypróbowywania innych kowali, ale jednak zawsze jak bumerang wracam do niej. I już jakiś czas postanowiłam sobie, że nie dam robić kopyt mojego konia nikomu innemu. Przechodziłyśmy z nogami mojego zwierza różne problemy- kontuzje, kulawizny, poprawianie roboty po innych kowalach i zawsze dzięki jej pomocy wychodziliśmy na prostą. Kopyto zawsze było dostosowane do aktualnych problemów zdrowotnych. Wystrugane nie za dużo, nie za mało. W sam raz by koń czuł się komfortowo. Werkowanie przede wszystkim z głową i z zachowaniem zdrowego roządku, zgodnie z końską biomechaniką. Żadne szalone fantazje, po których koń ledwo chodzi. 😉 Cena może być uzależniona od dojazdu, więc najlepiej zadzwoń i zapytaj. Ale ogólnie przystępna. 🙂
poszukuję specjalisty od nóg w Krakowie lub okolicach, kogo polecacie?
Polecam wet Monika Szubart 694 684 768 Kowal Piotr Ciołek 693 099 996 świetny ortopeda pracował w Austrii na klinikach ma pojęcie o swojej pracy współpracuje z wet. Moniką chętnie jeździ do trudnych przypadków