desire LP kuleje. Jakby sztywny w łopatce był. Nie ogarniam takiej jazdy, ani to fajne, ani przyjemne.. 🤔 E: Doczytałam, że ma coś z trzeszczką. Jeśli w tej nodze to moim zdaniem ze skoków i jazdy po kołach, trzeba zrezygnować.
karolina_ czy ja wiem z tym wyglądem ziemniaka... Jeździłam kiedyś czystego oldenburga i wyglądał bardzo podobnie-mocno zbudowany, kopyta jak łopaty, ogólnie zimnokrwisty wypisz wymaluj 🤣
Oldenburgi to kiedyś były, w porównaniu do ogółu ras półkrwi, bardzo mocne, ciężkie konie nawet jak na swoje czasy. Zostały "oderwane folblutem od pługa", jak to ktoś kiedyś pięknie ujął 😁 ale ten cięższy typ jeszcze kilka dekad temu był u nich powszechny, więc nic dziwnego, że czasem wyjdzie na wierzch.
desire, no bez przesady, że na kosiarkę. Jakby go wysłać weta do pewnie szybko by naprawił, tylko ludzie myślą żę w konia się nie inwestuje i wzywa weta dopiero jak już tak kulawy,że jeździć się nie da.... Każdy koń ma jakieś słabe punkty, które trzeba czasami strzyknąć.
Perlica, ja tam zawsze wole zakładać najgorsze. 😉 rentgena w oczach nie mam niestety, a kij wie co jest w środku. Filmik z jazdy na kulawcu nie zachęca i jak dla mnie jest zadziwiający, ludzie przeczą samym sobie. 😀 Czasem sie da i koń rekreacyjnie tuptusia, czasem sie nie da..
Dorcysia, może doskonale znają źrebka i wiedzą, że absolutnie przenigdy nic nie zrobi, bo to typ miśka i spokojny taki, a poza tym to tylko do zdjęcia, w dodatku koń jest trzymany, więc tym bardziej bezpieczeństwo zapewnione 😁
Ej, ja też chcę nowe siodło! Może jakiś model z oferty WOW za 17 tysiaczków! Pomożecie? 😎 Co prawda mam 30 lat, ale nie zabijajcie marzeń małego dziecka nadal będącego we mnie 😜 😁