jeżdżenie a jeżdżenie to też jest różnica i zanim cokolwiek napiszesz zapoznaj się ze wszystkimi szczegółami moich wypowiedzi a w szczególności zdjęć.\
Taa. Jaka jest różnica między spokojnym jeżdżeniem "dwulatka i trochę", a ostrym jeżdżeniem "dwulatka i trochę" oprócz przymiotników? Żadna. To się nazywa jazda na trochę ponad dwuletnim koniu.
gracja03, gratuluje, nie dość, ze udało ci sie nie zauwazyc, ze to wypowiedzi dwóch różnych osób, to jeszcze zapomniałas po raz trzeci dodac, ze ty juz zakończyłas temat 👍 tradycyjnie, żenada.
Aquarius, oczywiscie, ze jest róznica. jest jezdzenie i jest wycieczka na hubertusa. no i jeszcze jest jezdzenie na koniu, ktoremu pare kilo do normalnosci brakuje...
edit braaaawo! jednak znowu nam powiedziala, ze z nami nie gada :P
To że koń zbyt chudy , no cóż następnym razem czytaj uważnie moje posty i nie czepiaj się pierdół, nie zaśmiecaj forum swoimi wywodami i nie prowokuj takich sytuacji jak ta tutaj. Jak masz zły humor odreaguj to w inny sposób. A hieny zawsze były są i będą , czerpią z "hienowania" wielką radość, wyczekują tego a nawet prowokują. Każdy z nas ma takie samo prawo wypowiadać się na tym forum, caroline nikt nie zmusza cię do czytania wątku "Szokujące ogłoszenia" Tyle z mojej strony na ten temat, dla mnie jest on już zamknięty.
O matko ! Nie żal Ci konia Twego było??????? 🤔 😤 Co do hien- bywa, że pojawiają się na forum szukając padliny tam gdzie jej nie ma. Ale bywa, ze spełniają wspaniałą rolę- walcząc min. o dobrostan koni, który tu najwyraźniej naruszono. I dziwi mnie bardziej rażąca naruszenie dobra konia u kogoś ze stałych czytelników tego forum, niż często zielonych w temacie koni sprzedawców na allegro, tak często cytowanych tutaj. Dziewczyno opanuj się i nie dziw, że ktoś przyuważył pewne zachowania Twoje i wyraził swe negatywne zdanie- w końcu to forum. 🤔wirek: ... Tylko koni żal 😵
Edycja :ostatnią wiadomość przeczytałam po wysłaniu postu .
Tak już odchodząc od tematu okrutności, lub jej braku u Gracji to nawiązuję do kucyka. To już mnie przeraża. Czy ludzia jeszcze myślą? No mój inteligentny <ironia> kuzyn, który nigdy w życiu nie zbliżył się do konia bliżej niż na odległość 2m zdaje sobie sprawę, że u młodych koni (jak i u innych stworów, które żyją) obciążenia typu człowiek nie wchodzą w grę. Jeszcze zrozumiem zajeżdżanie 2 latka (chce się szybko zarobić), zrozumiem wsadzanie kogoś lekkiego na masywnego 1,5 rocznego konia do zdjęcia (łatwiej sprzedać), ale ok. 7 letnie dziecko na 10 MIESIĘCZNYM KUCYKU?!?! Chciałoby się zbluzgać takiego człowieka 👿 Toż to jeszcze koński dzieciuch! 🤬 Mogli jeszcze zrobić zdjęcia pod siodłem, w skoku. Łatwiej się sprzeda. A kopyta takie długie, żeby było lepsze odbicie- takie platformy 🍴 🤔wirek:Po prostu brak słów...
caroline, , to Ty siedzisz na tym koniu na aviatorze???? Bo jeśli to ty to ja na twoim miejscu zajęłabym się własnymi sprawami i nauką jazdy konnej, bo najgłośniej tu krzyczysz, a koń na zdjęciu jest pięknie złamany w potylicy, gratuluje sukcesu, czarna wodza czy poprostu aż tak wisisz na wodzy???
Gobnait jak po 1 małym zdjęciu -122x122piksele- możesz oceniać jak kto jeździ i czy koń jest 'złamany w potylicy' czy nie??
wracając do tmatu Gracji, ja tam bym się cieszyła, gdyby ktoś zwrócił mi uwagę, że coś z koniem jest nie tak. I szczerze, gdyby nie volta, a przedewszystkim voltovicze, to ja dalej jeździłabym w kółko i miała wiedzę o koniach prawie równą 0
Pfff...I jeszcze sie chwali publicznie takimi zdjeciami na aviatorze... Nie no, samo zuoooo! Nie głaszcz lepiej Koniczka wiecej tak jak mowi Strzyga, nie dotykaj, nie patrz a nawet i nie mysl o nim!
fatalnie osiodłany koń, siodło leży praktycznie na szyi , jakaś pozwijana szmatka pod siodłem, o popręgu nie wspomnę i to co ma w pysku ..., o jeźdźcu nie wspomnę 😵 😵
eno, bez przesady..... żadnej wielkiej "katastrofy" w tym ogłoszeniu nie widzę... Koń odkarmiony, źle się tam chyba nie ma, żadnych "cudów" tam nie odnotowałam.... a że jezdziec + sprzęt prezentują obrazek pt "jeździectwo po rolnicko-wiejskiemu", no, to cóż, nie wszystkich da się jakoś bardziej do konia "ucywilizować".