Półszorki/puszorki znam akurat, więc nie szykuje się 😉 Pamiętam tamtą dyskusję 😁 A tu posorki, nie skojarzyłam, mimo, że czytałam z 5 razy i nie mogłam załapać o co chodzi 🤣
Mnie tam zawsze rozwala pokazywanie jak to koń podnosi nogi 😵
Naprawdę tak cię dziwi to, że ktoś pokazuję, że jego koń daje bez problemu nogi? Może jeszcze dziwi cię pokazywanie, że koń spokojnie chodzi pod siodłem albo, że przyjmuje kiełzno? 🙄
a uwazasz ze jest to tak niebywały fakt, ze nalezy go uwiecznic na zdjęciu? moze sesja siodlania, stania na uwiązie, wchodzenia do boksu, wypuszczania, czyszczenia, strugania/kucia, czesania/ zaplatania ogona/grzywy, lonzowania, tego, że respektuje pastucha etc? nie uwazasz, że fakt, że daje nogi jest tak podstawowy jak kwestia chodzenia na uwiązie czy kiełznania? nie wystarczy napisać:grzeczny, spokojny przy wszelakich zabiegach pielegnacyjnych, weterynaryjnych,kowalskich?
uwierzcie że zdarza się czasem że koń nie zna podstaw, a napiszą że zna 😉
raz pojechałam 200 km do konia 100% zdrowego 😉 a właściciel zapomniał wspomnieć że koń ma na klacie wielką dziurę z której cieknie ropa jak po postrzale 🤬
no też nieźle-zastanawiam się na co tacy ludzie liczą? że Ty kupisz konia i nie zajrzysz w paszport?Albo nie zorientujesz się po wyglądzie? A ja że nie zauważę wielkiej rany? Pokręcone jak dla mnie 😜
[quote author=Thymos link=topic=190.msg1143198#msg1143198 date=1317205761] Mnie tam zawsze rozwala pokazywanie jak to koń podnosi nogi 😵
Naprawdę tak cię dziwi to, że ktoś pokazuję, że jego koń daje bez problemu nogi? Może jeszcze dziwi cię pokazywanie, że koń spokojnie chodzi pod siodłem albo, że przyjmuje kiełzno? 🙄 [/quote]
Dziwi; o tyle, że na 90% takich zdjęć chłop stoi 1m od konia, i trzyma tą nogę tak, jakby zaraz miał z niej dostać😉
Zielona, to chyba dot. trawy? Pisane bez przecinka, więc można tylko zgadywać... Ospa to pasza treściwa, nazewnictwo mocno "wiejskie". Podobnie jak "obłuczenie" czyli ujeżdżenie (też z błędem, bo powinno być przez ó).
ciekawe co chciał pokazać sprzedający na tych zdjęciach - koń osiodłany (w dość specyficzny sposób, no ale niech będzie...), ale ani jeźdźca na sobie nie ma, ani na lonży nie jest... http://allegro.pl/mloda-klacz-i1856451367.html
Nie wiem tylko czemu zielona? Nie ma chyba takiej możliwości, gdyż jest to zmielone ziarno pszenicy, jęczmienia i owsa (taką paszę, właśnie o takie nazwie dostają krowy w gospodarstwie u mojego wujka). Facella, no ba Mario 😀
Też uważam, że żaden wstyd, z tym, że nie wszyscy muszą być zachwyceni jesli ktoś zamieszcza czyjeś fotki bez zgody lub chociaż wiedzy autora. Ale swoją drogą Jessy ma już w tylu miejscach swoje zdjęcia, że to pewnie nie zrobiło jej różnicy i nie zdziwię się jesli w ogóle by jej to nie przeszkadzało😉
dea nie wiesz, że posiadanie konta na (jak to ładnie nazwałaś) fejs-zbuku to dowód istnienia? 😁
no wiec sprostowanie-to ten osobnik ukradł dom ludziom ręce opadają wobec takiego skurwysyństwa..... a ja wstydzę sie ze mnie to bawiło 😡 😡 chociaż gdzieś mi dzwoniło że to jest coś nie tak.... 🤔
przepraszam tych ludzi, chociaż pewno tego nie przeczytają 🙁