Forum konie »

kącik skoków

titina, przy moim talencie... i tak nie ma co rozważać, bo ani pierwszego nie będę miała, ani drugiego, nie mam więcej stresu o skakanie przeszkód 150 😀

🙁 🙁 🙁,ooo......o, to szkoda, bardzo mi przykro, ale nie trać ducha, w życiu, rożne ciekawe rzeczy się zdarzają , może kiedyś, marzenie spełni się. :kwiatek: 😅 :kwiatek:
VENA i tripel
titina, nie ma co być przykro, z tym, że sportowca ze mnie nie będzie, pogodziłam się mniej więcej z 8 lat temu, więc nie płaczę po kącikach. Kiedyś w końcu zarobię na własnego konia i będziemy podbijali elkowe parkury. I też będzie fajnie 😀
mam takie pytanko jak maja sie przepisy do stosowania takich rzeczy na zawodach
chodzi mi o te krązki na zadnich nogach.

Te krążki chronią koronki.
Dramka wiem do czego służa  :kwiatek: tylko zastanawiam sie jak sie maja przepisy do tych krążków. czy mozna w nich startować na zawodach?
kasiek, u nas na pewno nikt Cię za to nie pogoni. Skoro dzieci mogą jeździć 130 bez dwójki...
mozna w nich startowac bez problemu na zawodach kadzej rangi. wlacznie z oficjalnymi typu GP czy PN
Ja jezdze w krazkach na przednich nogach i nikt sie nie przyczepil 😉
Jeżeli służa do ochrony to chyba nie mogą być zabrionione? Jak zwykłe skorupki lub kaloszki.
strzyga a własnie sie przyczepili ...

a macie gdzies przepis ze wolno bo z chęcia udowonie sedzia ze wolno w tym startowac.
A nie - to sędziowie powinni pokazać Ci przepis, na którego podstawie nie wolno!
Ktoś mi kiedyś mówił, że te krążki, lepiej niż wszystko inne, mogą służyć za miejsce na obciążniki... może to o to chodzi?
Ale wobec tego gdzie przepis.
[choć, swoją drogą - ja biedna nadal nie umiem wykombinować w jaki sposób taki krążek ma chronić koronki]
Sankaritarina, - strychujący się koń 😉
Może nie siedzę tu idealnie, ale jestem taka dumna z Reszki, że muszę się pochwalić, z dzisiejszego treningu:

doleciała?😉
gratulacje! dzielny Zimniok  😅
ale tu tak jedna noga bardziej? nie boisz się 😂

a tak serio - super, gratuluję :kwiatek:
[quote author=Ktoś link=topic=18.msg651495#msg651495 date=1279137237]
doleciała?😉
gratulacje! dzielny Zimniok  😅
[/quote]
doleciała bez zrzutki🙂 oj dzielna jest niesamowicie, dopiero potem jak się przypatrzylam jaki ten okser szeroki to byłam w szoku, jak najeżdżałam to nie myślałam o tym, a ona jest fenomenalna idzie bez zawahania i tylko czeka na sygnał do skoku🙂
noo, a ja wczoraj urwałam fulę na 14 metrach...to nie jest powód do dumy  😡
Ktoś Zdarza się..nawet najlepszym 😉

Magdzior I jest powód do dumy  😀 super  💃
Magdzior- no, no ! Brawo  😅 Sledzilam wasze losy i naprawde gratuluje takiego skoku 🙂- oby tak dalej.

Czy ktos sie wybiera na zawody w Strzyżowie ?

magdzior, ale zazdrosze 😍 trzymam kciukasy za dalsze sukcesy
Dzięki wszystkim za miłe słowa🙂 😍 W stajni dzisiaj kolejne osoby się Reszki metamorfozą zachwycały i zostałam pochwalona za pracę w nią włożoną, a nie ma chyba nic bardziej budującego niż takie słowa🙂 Ale nie można się zbytnio nimi zachwycać tylko trzeba pracować dalej, bo ja czuję, że to jeszcze nie jest szczyt jej możliwości i jeszcze mamy nad czym pracować. Ja podobno też lepiej siedzę więc jest pozytywnie choć jak widać na tych większych wysokościach już za dużo się dzieje, żeby jeszcze o oparciu w strzemieniu pamiętać:

ale spójrzcie tylko jak nóżki składa 😍

Magdzior, wstawiaj więcej fotek... miło na Was popatrzeć... a jaki z niej szczupaczek  😂
Magdzior, wstawiaj więcej fotek... miło na Was popatrzeć... a jaki z niej szczupaczek  😂

🙂 ze skoków jakoś mało mam, bo koleżanka dostała aparat od innej koleżanki nie umiejac go ustawić i robiła wszystko na auto w związku z tym jest dużo nieostrych, ale teraz są wakacje koleżanka ma czas więc ja ją jeszcze dorwę niebawem🙂
z wczoraj jeszcze takie mam:

A co do Reszki to fakt, że schudła, więcej jeść już nie może dostawać bo bym jej nie zatrzymała,  w mięśnie je sporo poszło, a żebra widać... 🙄 siana dostaje dużo, na trawe trzeba będzie ją częściej zabierać, ale w sumie dla niej czym będzie lżejsza tym lepiej dla nóg🙂

jakieś takie z zawodów jeszcze odkopałam póki co:

a gdyby tempo zależało tylko od Reszki cały parkur wyglądałby tak:

mam nadzieję, że już ich nie wstawiałam... jak widać na zawodach czyli jakieś 1,5 tygodnie tamu jeszcze byłą kara, bo jak widać po wczorajszych zdjęciach obecnie jest bardziej gniada niż kara... 😤

dobra koniec tego dobrego bo was zamęcze tymi zdjęciami i potem nie bedziecie nas chcieli oglądać bo będziecie mieć dość😉
kara, gniada oj tam i tak jest fenomenalna! 😍
jestem pelna podziwu, ze z konia nie do konca lekkiego😉 zrobilas takiego sportowca🙂
A mój Kowu ostatnio na treningu odkrył w sobie folbluta  😁 i odpalił torpedę.
Film :

http://kowu-i-karolina.blog.onet.pl/Ped-Film,2,ID410531670,DA2010-07-12,n

Wiem, że daleko i w ogóle, ale nie mogłam ogarnąć jego tempa, nigdy aż tak nie pruł ...  👍
Magdzior, Wy to mi się chyba nigdy nie znudzicie...
...może trochę nie na temat ale w jakiej kamizelce "fruwasz" - jestem na kupnie a tyle tego, że nie wiem za co się złapać, a mierzyć nie bardzo mam gdzie tych co bym chciała - ile masz wzrostu? może być na PW jak się wstydzisz hehe  😉
Magdzior, Wy to mi się chyba nigdy nie znudzicie...
...może trochę nie na temat ale w jakiej kamizelce "fruwasz" - jestem na kupnie a tyle tego, że nie wiem za co się złapać, a mierzyć nie bardzo mam gdzie tych co bym chciała - ile masz wzrostu? może być na PW jak się wstydzisz hehe  😉

Mam 178 cm wzrostu a kamizelka to USG rozmiar jeśli się nie mylę to dorosła S, bo to jest koleżanki, która włsnie jest niższa i nie lubi w niej jeździć bo tyłem kamizelki zachacza o tylni łęk, bo niestety ale dość długie są te kamizelki, można też wyciągnąć jakby się chciało tą dolną część wiem, że niektórzy tak robią. Mi się w niej wygodnie jeździ i nawet się juz przyzwyczaiłam bo po złamaniu tylko w niej skakałam, teraz już została tylko na krosy i zawody.
A mój Kowu ostatnio na treningu odkrył w sobie folbluta   😁 i odpalił torpedę.
Film :

http://kowu-i-karolina.blog.onet.pl/Ped-Film,2,ID410531670,DA2010-07-12,n

Wiem, że daleko i w ogóle, ale nie mogłam ogarnąć jego tempa, nigdy aż tak nie pruł ...  👍

Z dwojga złego lepiej szybciej niż ślimaczym tempem. 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się