Cześć, zacznę może tutaj----> OFERTA PRACY
Szukam dla znajomej chłopaka do pracy lub ewentualnie dziewczyny, która nie boi się np z 3 padoków śnieg odgarnąć bądź siano przerzucić. (żeby nie było, że za ciężko, że paznokcie się połamie etc)
Szwajcaria, kanton Zurich, 6 dni w tyg lub co drugi tydzień wolne 2dni.
7-12.00 14.00-18.00 (4 tyg urlopu/rok) umowa o prace/pozwolenie
Obowiązki bez jazdy konnej: są 3 konie i mały kurnik (ok 15 kur) + 2 króliki. Karmienie, padokowanie, czyszczenie stajni, kurnika( rzekłabym pucowanie) prace dookoła stajenne, czasami może wyjście z psami "szefowej", odgarnianie śniegu jak napada etc etc....
Pokój przy stajni, ale jeden myk, że do łazienki trzeba wyjść z budynku niestety. Mi np zimą by to przeszkadzało. Praca od ostatni tydzień listopada( tak by ostatni tydzień być z obecnym pracownikiem) na minimum 6 miesięcy najchętniej na jeszcze dłużej. Szefowa dość....sama nie wiem, może być trudna, może być czepliwa- choć dla mnie zawsze bywała miła (nie pracowałam nigdy dla niej), ale no różnie bywa. Język oczywiście albo niemiecki albo komunikatywny angielski. Myślę, że to wszystko tak ogółem, aaaa płaci 3,800 CHF brutto (300 chf pokój, ok 400 podatek i nie wiem jak zdrowotny- ja za zdrowotny płace ok 200) .
Jeśli ktoś zna kogoś, bądź szuka i może wyjechać zapraszam na
[email protected] (proszę nie przez revoltę, rzadko tu zaglądam). I oczywiście standardowo- tylko jak ktoś szuka bo szkoda mi czasu na kogoś kto chce, ale nie chce, ale może jednak chce 🙂
Koni mało więc tak na prawdę jak ktoś organizacyjnie poukładany może mieć luźną robotę. Mieszkam od niej ok 17km więc w razie czego służe pomocą.